Minä ja blogini

Ajattelin (monen muun jalanjäljissä) hieman kertoa itsestä ja tästä blogista. (Päivitetty 10.9.2016)

~ Katinka on lähinnä blogiympyröissä käyttämäni nimi, muualla netissä kuljen toisella nimimerkillä.

~ Olen aina halunnut olla intohimoinen päiväkirjan kirjoittaja, kuten niin moni suosikki kirjahahmoni. Mutta aina se innostus on laantunut viimeistää neljän päivän kirjoittamisen jälkeen. Silti halusin perustaa blogin ja koska kirjat ovat se aihe josta saatan puhua niin kauan kuin äänihuulet kestävät, riippumatta siitä kiinnostaako kuulijakuntaani kirjat vai ei. Joten kirjablogi oli luonnollinen valinta, ja ottaen huomioon että tämä on selviytynyt viisi vuotiaaksi (mitä toinen blogini ei ole tehnyt) niin valinta oli oikea.

~ Vaikka pääpaino tässä blogissa onkin kirjoissa, niin olen myös ottanut vapauden kertoa myös muista elämääni vaikuttavista jutuista. Kuten tv-sarjoista, harrastuksistani, hauskoista jutuista..

~ Luen kaikkea joka minua kiinnostaa, erityisesti sydäntä lähellä ovat fantasi/scifi ja rakkaushömppä. Ja jos nuo vielä saadaan samojen kansien väliin niin <3 mutta jos kyseessä on oikeasti hyvä ja hyvin kirjoitettu kirja niin sen genrellä ei ole merkitystä.

~ Runoja en lue, ne eivät ole ikinä oikein auenneet minulle. Samoin liian trillerimäiset ja kauhukirjat jätän väliin, omistan nimittäin liian vilkaan mielikuvituksen.. Samoin olen enemmän huumorin ystävä kuin surumielisyyden.

~ En oikeastaa pidä suomalaisista kirjoista/kirjailijoista, paria poikkeusta lukuunottamatta. Tosin tasaisin väliajoin erehdyn kokeilemaan jotain paljon pinnalla ollutta kirjaa/kirjailijaa. Ehkäpä joku kirja vielä joskus yllättääkin iloisesti..

~ Viimeisen parin vuoden aikana olen alkanut lukemaan englanniksi yhä enenemmän ja enemmän. Pääasiassa siksi koska kirjoja, joita haluan lukea suomennetaan niin hitaasti tai jos niitä suomennetaan ollenkaan. Toiseksi kirjat ovat huomattavasti halvempia englanniksi. Koulussa olin enkussa keskitason opiskelija, tosin läksyjä ym en oikeastaan ole ikinä kunnolla "harrastanut".

~Nysyisin luen eniten eKirjoja, ensin minulla oli tabletilla kindle sovellus mutta nyt minulla on Kindle Paperwhite. Olen lukenut myös pari eKirjaa Elisa-kirjan kautta.

~ Perheeseeni kuuluu avomies ja kaksi koiraa (myös vanhempani ja pikkuveljeni perheineen kuuluvat siihen edelleen). Olen myös tartuttanut lukuharrastukseni avomieheeni, hän lukee lähinnä sotakirjoja ja trillereitä. Tosin Juha Vuorisesta me olemme molemmat pitäneet.

~ Omat kirjoitusvirheet ärsyttävät minua suunnattomasti ja vihaankin siksi lukea noita vanhempia postauksia kun ne vilisevät niitä vaikka kuinka olen yrittänyt oikolukea tekstiäni. Minä olenkin aina ollut lukija enkä kirjoittaja. Toivoisin toki että omaisin kirjoittamisen jalon taidon. Samoin tuntuu että viljelen ihan hirveästi kaikkia kiliseitä tekstiini.

~ Itken erittäin helposti kirjaa lukiessani, TV:tä katsoessani, jopa niinkin  cheesyn (en keksi suomen sanaa) tv-ohjelma kuten Extreme Make Over- Home Edition saa minulla kyyneleet silmiini. Samoin kaikki eläimiin kohdistuvat julmuudet. Tästä syystä välttelen mm kaikkea holokaustiin liittyvää ja muutenkin en halua lukea niistä, minulle riittä tieto että se oli hirveää ja monet kärsivät. En myöskään pysty katsomaan rääkättyjen eläinten kuvia, jos niitä jossain on. Ne tulevat uniini niin helposti, jos alan ajattelemaan niitä liian tarkasti.

~ Kirjat joista täällä kirjoitan, niin ovat yleensä itse ostamiani tai kirjastosta lainattuja. Pyrin mainitsemaan mistä kirja on luettavakseni päätynyt.

~ Lisäksi yritän niistä kirjoittaa, juurikin niistä tuntemuksista joita ne minussa herättävät. Välillä tuntuu että olen liian suurpiirteinen tässä, mutta inhoan ylianalysointia ja olen aika pähkäilijä luonteeltani joten siksikin yritän olla ytimekäs. Lisäksi minulla ei ole mitään ns. koulutusta aiheesta,  eli termit ja muut saattavat olla hukassa tai oikeastaan en niistä hirvesti piittaakkaan.. Tärkeämpää minulle on pidinkö kirjasta vai en.

~ Luen paljon myös samoja kirjoja uudelleen ja uudelleen, siksi haluankin suosikkini omaan hyllyyni kun tiedän että tulen ne lukemaan uudelleen tasaisen epäsäännöllisesti. Samoin luen tietyllä tapaa kausi luonteisesti ja saatan "jumittaa", jossain kirjasarjassa (tai kirjailijassa) viikkoja kerrallaan. Tästä esimerkkinä vaikkapa eräs keväinen True Blood- jumitus ja hehkutus, uuden kirjan ilmestymisen myötä. Tapaan myös lukea kaikki sarjan edelliset osat uudelleen läpi uuden osan ilmestyttyä ja ennen kuin luen uutukaisen.

Ei kommentteja