TV-sarjoja

Ajattelimpa hiukan poiketa kirjojen maailmasta TV:n puolelle ja listata muutamia lempisarjojani ja -ohjelmiani.

Itse lähinnä seuraan ulkomaisia sarjoja, kotimaiset eivät vain iske (paitsi jotkut tosi-tv-jutut)

Ensin vuoron saavat:

Kaikkien aikojen suursuosikkeja

Gilmoren tytöt (Gilmore girls)

Sarjan näyttelijöitä (kuva netistä)

Koko sarja löytyy hyllystä bokseilla, kestosuosikki. Ihanan nopeaa dialogia, mukavia viittauksia lähes minne vaan (muut tv-sarjat, elokuvat, kirjat, politiika, maailman meno etc.) Hauskoja, moniulotteisia hahmoja. Sarjaa voi seurata joko tyttären Rory tai äidin Lorelai näkökulmasta.
Oma suosikkini on Rory ja sivuhahmoista Sookie. Ja ainut oikea Rorylle on tietysti Jess (ihana Milo Ventimiglia)

Sarjaahan on seitsämän tuotantokauden verran, jotka kaikki on myös esitetty Suomessa (yle 1). Lisäksi tasaisin väliajoin on huhuttu elokuvan teosta, varsinkin sarjan lopettamisen jälkeen.
Täällä on aivan mahtavat suomalaiset fanisivut sarjasta.

Itseasiassa sarja aloitti juuri uusintakierroksen 4.9 ihan alusta, joten kaikki vain seuraamaan tätä mahtavaa sarjaa. la ja su noin klo 15.15 (tieto ylen sivuilta)


Bones


Kuvassa Bonesin näyttelijöitä kaudelta 2. kuva netistä

Sarjan päähenkilö on tohtori Temperance "Bones" Brennan, joka on ammatiltaan oikeusantropologina Jeffersonian instituutissa Washington, D.C.:ssä ja toimii samalla kirjailijana. Hän auttaa FBI:ta selvittämään rikoksia joissa ihmisjääntet ovat jo niin pahoin tuhoutuneet ettei patalogialla niistä saada selville paljoakaan. Hän siis tutkii luita. FBI:n puolelta päähenkilönä on Seeley Booth. Sarja kertookin rikosten selvittämisten lisäksi paljon henkilökemioista ja erilaisista lähestymistavoista ongelmiin (sekä ihmisiin).

Vaikkakin jotkut asiat sarjassa yököttävätkin ja saavat ainakin minut sulkemaan silmänsä, on sarjassa silti loistavaa huumoria ja nippelitietoa.
Täällä lisää tietoa sarjasta suomeksi.

Näistä neljä ensimmäistä tuotantokautta minulla onkin bokseilla ja viidettä esitetään parhaillan Suomen TV:ssä (ja minähän en tietysti ole seurannut tätä USA:n tahtiin netistä..)
Eli 5. kausi lauantaisin klo:21.00 mtv3  ja 6. kausi alkaa to 23.9.2010 USA:ssa.


Eipä nyt muuta, pakko lopettaa kun pitää vielä hieman ehtiä tehdä töitä ennen kotiin lähtöä..
Ei kommentteja