Sekalaista hömppää luettuna

Risingshadows
Alyson Nöel - Punaiset tulppaanit

Luin tämä joku aika sitten enkuksi, mutta kun törmäsin tähän ja seuraavaan osaan sivukirjastossa niin otin ne lainaan.

Ever on menettänyt perheensä onnettumuudessa, jonka jälkeen hän on kuullut muiden ihmisten ajatukset ja näkee heidän värilliset auransa. Lisäksi Everin luona vieraileen tämän kuolleen pikkusiskon haamu.Mutta kun kouluun tulee uusi oppilas Damien, niin hänen ajatuksiaan hän ei kuulekkaan.. (kuullostaako kenties tutulta..?)

En vieläkään tälle hirveästi syttynyt, idea on ok mutta jokin puuttuu tai sitten on liikaa asioita ympätty yhteen tarinaan. Mielestäni mm Everin viinan kittaus- kausi oli aivan turha ja tarinaan sopimaton. Ainut uteliaisuuden herättävä asia olikin mitä seuraavassa osassa on pääjuonena kun tässä lopussa kävi kuten kävi.. Ainakin nopea lukuinen tämä oli, mutta ehkäpä se kolmiodraaman puute häiritsi, tiedä sitten, moni muu on tästä pitänyt.

Kustantanut -Otava (2011)
Alkuperäinen nimi - Evermore (2009)
Suomentanut - Sirpa MeripaasiTammi
Melissa Hill - Kirjeitä San Franciscosta

Tämäkin tarttui mukaan kirjastosta, takakannen perustteella vaikutti ihan perinteiseltä hömpältä.
Sitä tämä olikin, kohtuu hyvääkin sellaista. Kirjan pääosassa on Leonie, joka on juuri muuttanut Dublinista San Franciscoon. Pian käy ilmi että Leonie pakoilee jotain tai jotakuta. Lisäksi hän löytää uudesta asunnostaan avaamattomia rakkauskirjeita Helenille Nathanille ja yhdessä naapurinsa Alexin kanssa he alkavat etsiä Heleniä. Myös Alexilla on omat painolastinsa menneisyydestä. Pikku hiljaa kirjassa paljastetaan molempien naisten menneisyyttä ja samalla selvitetään kirjeiden arvoitusta.

Aika tyypillistä tätä lajia, kirjaa kerrotaan parin eri henkilön näkökulmasta ja aika jana ei ole suora vaan välillä palataan menneisyyteen. Pahimmillaan tämä laji on hirveän sekavaa, mutta tässä pysyi ihan helposti kärryillä. Ja poitsit siitä etteivät nämä eri henkilöt olleen kaikkia tyypillisiä naissinkkuja (leski, eronnut, ikisinkku etc.) vaan itseasiassa heidän seurustelustatuksensa paljastuivat vasta kirjan edetessä ja eivätkä ne olleet ihan perinteisempiä. Ihan näppärä kirja, mutta ei yltänyt huipulle asti.

Kustantanut - Tammi (2011)
Alkuperäinen nimi - Please Forgive Me (2009)
Suomentaja - Henna KaarakainenGummerus
Kate Jacobs - Lohturuokaa

Tämäkin on kirjastosta. Olen aiemmin jättänyt kesken kirjailijan edellisen hittiteoksen Lankakauppa-n, mutta päätin silti kokeilla tätä. Tämän sainkin luettu loppuun, mutta varmaan siksi että luin sen yhteen menoon. Mikään maata mullistava tämä ei ollut. Päähenlö Gus on itseoppinut tv-kokki, jonka ohjelma on vaarassa ja siten hänelle määrätään pari -entinen Miss Espanja. Kuten arvata saattaa tästä kehkeytyy kokkien sota ja mukaan värvätään myös Gussin tyttäret ja ystävä Hannah.. Lisäksi mukaan ympätään pakollisia rakkaus-juttuja ja draamaa.
Kirjan loppu on niin sokerinen ettei toista, ihmiset löysivat "unelmien kumppaninsa" ja Gus sai pitää ohjelmansa, Miss espanja sai oman ohjelmansa ja he tekevät rauhan jne.
Niin, empä taida vaivautua seuraavia osia lukemaan - sillä kyllähän tällekkin varmaan jatkoa tehtaillaan kun edellinen hitti Lankakauppa sai peräti kolme jatko-osaa (ihan oikesti hei..? No, eipä se tyhmä ole joka takoo kun rauta on kuuma).

Kustantanut - Gummerus Kustannus (2011)
Alkuperäinen nimi - Comfort Food (2008)
Suomentanut - Päivi Pouttu-Delière

Ei kommentteja