Nora Roberst jumitusta

Katselin tässä yhtä remonttisarjaa netflixistä, ja se aiheutti minussa vastustumattoman hingun lukea eräs Robersin sarja uudelleen. Onneksi tuo kyseinen sarja löytyy omasta hyllystä, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Sen luettuani aloinkin kaipaamaan lisää Robersia, joten eipä muuta kuin tutkimaan mitä uutta häneltä on ilmestynyt.. Samalla tuli sitten luettua kolme ennen lukematonta Robertsia.. Ja vieläkin hieman kutkuttelisi lukea lisää vanhoja..

Tuon aluksi mainitsemani sarja oli Inn BoonBoro trilogy (suomennettu Majatalo-trilogia nimellä) olen sen lukenut ennekin ja tuolta sivusta löytyvältä kirjailija-tunnisteista pääsee lukemaan silloiset kokemukset kirjoista. (aika lyhyet sellaiset)

Sarjaan kuuluu kolme osaa, ja ne kertovat veljeksistä, jotka äitinsä kanssa remontoivat vanhaa taloa majataloksi. Itselläni tästä sarjasta on hieman rahastuksen maku jäänyt suuhun koska saman niminen majatajo ja kaupunki ovat oikeasti olemassa ja Roberts itse omistaa tuon majatalon (ja kirjakaupan)

Inn BoonsBoro Trilogy (Majatalo trilogia)

1. The Next Always, 2011 (suom. Avaimet onneen, 2012)
2. The Last Boyfriend, 2012 (suom. Rakkauden kynnyksellä, 2013)
3. The Perfect Hope, 2012  (suom. Ovi  sydämeen 2014,)

Sarjasta suoraan Gummeruksen sivuilta;


Majatalo-sarja hehkuu pikkukaupungin tunnelmaa.

Pieni Boonsboron kaupunki saa uutta kipinää, kun Montgomeryn veljekset ryhtyvät kunnostamaan vanhaa hotellia. Arkkitehti Beckett Montgomery ja hänen veljensä Ryder ja Owen ovat päättäneet pistää kaikkensa peliin tehdäkseen hotellista täydellisen. Mutta elämällä on varattuna veljeksille muitakin suunnitelmia... Paikallisen kirjakaupan omistaja Clare ja hänen kaksi ystäväänsä eivät vielä aavista, että ränsistynyt hotelli ja sen komeat omistajat muuttavat heidän kaikkien elämän.


Sarja on hyvää perus Robertsia ja hänhän on yksi pitkän linjan suosikki kirjailijani, ja jos kirjahyllystäni lasketaan osuuksia niin veikkaampa että omista eniten juurikin tämän tuotteliaan rouvan teoksia sekä suomeksi että englanniksi. 

Juonet eivät ole mitään ihmeellisiä ja näissä ei ole mysteeriosiota, vain yksi kummitus kivana sivujuonena. enemmän rakkaushömppää kuin mysteeriä tai fantasiaa. Oma suosikkini on ensimmäinen osa. Suosittelen aivojen nollaukseen harmittomaksi hömpäksi. Sen verran vielä että oli näistä jotain kohtauksia jäänyt mieleen, edelliseltä lukukerralta etteivät nämä ihan tusinapokkariharlekiineja.. Sen vielä sanon etten tiedä kuinka nämä on suomennettu, itse olen lukenut nämä vain englanniksi.


Sitten noihin uudempiin Robertseihin, ensimmäisenä katsastin Amazonista noita uudempia ja sieltä latailin sitten The Liar -kirjan. sitten metsätin toisenkin uutuuden Amzonista; The Collector. Viimeisimpänä muistin kirjan, joka on hengaillut yöpöydälläni tovin eli Whiskey Beach (tarkistin niin olen tämän tilannut Adlibriksestä keväällä 2014)

Sen verran vielä että Roberts julkaiseee useampia kirjoja vuodesta, joista yksi on ns. stand alone; rakkaus/mysteeri, yksi (joskus jopa kaksi) osa jotakin trilogiaa tai sarjaa ja vielä osa tai kaksi Eve Dallas-sarjaa, jota hän julkaisee J. D. Robb-nimellä. Lisäksi kaikki lukuiset uudelleen painokset hänen kirjoistaa, niistä on tälläisen faninkin hankala pysyä mukana kun vielä mietitään että näitä suomennetaan eri nimillä eri vuosina..

Ensin lyhyesti näistä kaikista ja sitten lopussa pari yleistä ajatusta..

Goodreads
 The Liar (2015)

Tämä oli alku asetelmiltaan hieman erilainen, hyvällä tavalla.
 Juuri leskeksi ja yksinhuoltajaksi jäänyt Shelby on kokenut toisen järkytyksen heti perään kun selviää että hänen miehensä ei olekkaan se joksi hän on itseään väittänyt. Miehen velat ja muuut sotkut jäävätkin hänen selvitettävikseen. Niimpä Shelby päättääkin palata kotikonnuilleen tyttärensä kanssa,. Mutta vaarat seuraavatkin häntä sinne..

Tämä onkin parhaimmistoa näistä, mysteerikirjoista. Vaikkakin osan loppuratkaisusta arvasinkin. siltä osian aika tyypillinen rikosmysteeri, joka ei onnistunut yllättämään kokonaan.The Collector (2014)
suom. Keräilijä 2015

Goodreads
Nämä Gummeruksen taustat ovat paljon parempia kuin omat suomennukseni joten sieltä taas lainailen;

Sitoumuksia kartteleva Lila Emerson vahtii ammatikseen asuntoja. Hän rakastaa työtään, joka tarjoaa kiehtovan näköalan äveriäiden naapureiden elämään. Uusimmassa kohteessaan New Yorkin Chelseassa hän joutuu kuitenkin näkemään liikaakin todistaessaan viereisen talon naisen putoamista ikkunan läpi kuolemaan.

Toisin kuin poliisi, taiteilija Ashton Archer ei usko, että hänen veljensä olisi kyennyt tappamaan tyttöystävänsä. Ashton pyytää Lilan, tapauksen ainoan silminnäkijän, avukseen totuuden selvittämisessä. Yhdessä he uppoutuvat mittaamattoman arvokkaiden antiikkiesineiden ympärillä pyörivään maailmaan, missä intohimoista tulee hengenvaarallisia pakkomielteitä.

Tämä loppu oli tutunoloinen, voisi vannoa että olen samantapaisen lukenut toisesta Robertsin kirjasta mutta pitänee tarkistaa. Ihan perus romantiikkamysteeri.Goodreads
Whiskey Beach 2013
suom. Haaveiden ranta, helmikuu 2016

Tästäkin löytyi loistava tiivistelmä Gummeruksen sivuilta joten;

Asianajaja Eli London on palannut vanhaan sukutaloon meren rannalle unohtaakseen menneen vuoden järkyttävät tapahtumat. Vaikka Elin maine on nyt puhdistettu ja häntä ei enää virallisesti epäillä ex-vaimonsa murhasta, joku tuntuu yhä olevan sitä mieltä, että Eli on syyllinen.
Elämäniloinen Abra Walsh on Elin vastakohta, mutta juuri sitä Eli tarvitseekin saadakseen elämänsä raiteilleen. Kun Abran ja Elin tunteet kuumenevat, kiristyy myös salaisuuksien ja valheiden verkko Elin ympärillä.

Tämä oli näistä heikoin, taas arvasin murhaajan oikein. Pääpari ei herättänyt mitää tunteita, ei kivoja sivujuonia.


Varsinkin kun lukee näitä putkeen niin huomaa näissä tiettyjä yhteläisyyksiä. Roberts on aina korostanut perhettä, yhteisöä ja perintöä/perinteitä. Hän rakastaa vanhoja taloja ja sukuja, sekä niiden historioita. Uutena huomasin että Adelen laulut/musiikki mainittiin kahdessa näistä. Eivät nämä päässeet parhaimistoon omalla listallani mutta ihan kelpoja hömppiä. 

Nyt joulukuussa pitäisikin tulla uuden trilogian ensimmäinen osa, samoin minulla on edelleen lukematta se edellenen vaikkakin sen ensimmäinen osa löytyy virtuaalikirjahyllystä.. Pitää hieman maistella haluanko uutta vai vanhaa.. Toisaalta kun  tuo hää-sarja houkuttaisi..

Ei kommentteja