Cassandra Clare - Clockwork Angels (The Infernal Devices trilogy)

Kuva Risingshadows
Eli jatketaampas samalla linjalla eli Cassandra Claren toisen sarjan parissa.

Tämä The Infernal Devices trilogy (vapaasti suomennettuna - Helvetilliset laitteet) sijoittuu tosiaan 1870- luvun Lontooseen.

Tässä kirjassa 16- vuotias Tessa Gray matkustaa New Yorkista Lontooseen veljensä perässä heidän tätinsä kuoltua. Mutta jo satamassa häntä ovat vastassa outo sisarus pari, joilla on kirje hänen veljeltää ettei tämä pääse Tessaa vastaan satamaan vaan lähetti heidät sinne puolestaan.

Näin hän joutuu Dark Sisters:n kidnappaamaksi, näiden ankaran koulutuksen ansiosta hän oppii muuttumaan (Change) ja löytää itsestään salatun puolen. Kun hän kuulee "pääsevänsä" salaperäisen the Magisterin puolisoksi, yrittää hän paeta vaikka saattaakin täten veljensä varaan. Yllättäen kesken pakoyrityksen paikalle saapuu varjonmetsästäjiä, jotka lopulta auttavat hänet pakoon. Tessa saakin "turvapaikan" näiden päämajasta ja varjonmetsästäjät lupaavat auttaa häntä veljensä etsinnöissä. Tosin tämän katoaminen näyttää liittyvän salaseuraan Pandenemium Clubiin, ja muutenkin kaikkea outoa tuntuu tapahtuvan Lontoon alamaailmassa.. Lisäksi Tessa joutuu miettimään kuka hän oikeasti on ja keitä hänen vanhempansa ovat. Hän kun kykyineen ei ole mitään minkä varjonmetsästäjätkään tunnistaisivat, ei velho, demoni, vampyyri etc..

Tietysti soppaan heitetään vielä mukaan hieman romantiikkaa ja yllättäviä juonenkäänteitä ja petoksia..

Ihan näppärä kirja, erityisesti pidin siitä kuinka tämä maailma oli tavallaan samanlainen kuin the Mortal Instrument sarjassa, muttei kuitenkaan. Clare on onnistunut mm kuvaamaan tuon ajan naisten asemaa hyvin verrattuna nykyaikaan. Esim. päähenkilö Tessa ei meinaan millään uskoa että naisetkin voivat (ja haluavat) olla varjonmetsästäjiä ja hän itse on sentään nainen eikä ihan sieltä ns heikoimmasta päästä.. Samoin jopa varjonmetsästäjien keskuudessa ilmenee välillä epäuskoa siihen että naiset voivat hoitaa asiat yhtä pätevästi.

Juoni oli joiltain osin ennalta arvattava, tosin Willin reaktio kirjan lopussa pääsi kylläkin yllättämään. (Will Herondale oli toinen niistä varjonmetsäsätäjistä jotka pelastivat Tessan, Jemin ohella. He molemmat ovat vielä ns. alaikäisiä eli alle 18 vuotiaita ja Tessalla on tunteita molempia kohtaan..)

Kirjassa esiintyi muuten parikin tuttua hahmoa tuosta toisesta sarjasta, suurimpana tietysti velho Magnus Bane. Myös vampyyri Camille ja tämä Will Herondale mainitaan City of Fallen Angels kirjassa.

Odotan kyllä joulukuussa ilmestyvää seuraavaa osaa Clockwork Prince-ä. Tosin minulla on (taas) epäilyni Tessan alkuperästä ja muutenkin.. (mutta osunko oikeaan, niin se onkin taas ihan eri asia :D)

6 kommenttia

  1. Jos joskus saan kahlattua edes sen ensimmäisen sarjan läpi (se on hyvä, mutta miulla on taas kaiken kiireen keskellä lukujumi), niin taidan yrittää ehtiä joskus jossakin lukea myös tämän : ) Ei ehkä kolahda ihan täysillä, mutta vaikuttaa kuitenkin mielenkiintoiselta.

    Voisiko yöt käyttää lukemiseen nukkumisen sijasta, että ehtisin tehdä kaiken haluamani?

    VastaaPoista
  2. Lukujumit on pahoja :/

    Itse luen eniten juurikin yöllä, yökukkuja kun olen. Mutta onneksi minulla ei ole hetkeen ollut varhaisia aamuja vaan saan nukkua aika myöhään..

    Villi veikkaus on myös että ensi yönä lukaisen tuon Robertsin uusimman, joka tuli tänään.. Myös Ally Condien Crossed-ia odotan aika malttamattomasti..

    VastaaPoista
  3. Tuntuu että tämä syksy on ollut vain etenemistä lukujumista lukujumiin. Kai pitäisi vain raivata kalenterista tunti päivässä lukemista varten, koska lukemallahan se jumitus lähtee.

    Huomenna on aikainen aamuherätys, mutta jos sitä aloittaisi työstämisen lukemalla vähän ennen unia : )

    VastaaPoista
  4. Kuuluisia viimeisiä sanoja ennen aikaista aamua "jos hieman lukisi ja sitten alkaisi ajoissa nukkumaan" -->
    Hups, herätyskello soikin jo parin tunnin kuluttua ;)
    (Tosin jotkut onnekkaat osaavat kyllä lopettaa ajoissa lukemisen.)

    Mutta minulle ainakin auttoivat lukujumiin tutut kirjat, jotka tiesin hyviksi ja joiden edellisestä lukukerrasta oli jo aikaa.

    VastaaPoista
  5. Jos kirja vie mennessään, niin ei ole toivoakaan järkevästä ajoissa lopettamisesta.

    Joskus kyllä tutut ja hyvät kirjat toimii, mutta vielä paremmin toimisi, jos löytäisi jonkun mielettömän hyvän kirjan, josta jäisi mieletön fiilis. Niitä kirjoja vain tulee melko harvoin vastaan. Viime vuonna lukemani Julian rakkaus oli todella yllättävä ja koukuttava kirja : ) Jotain samanlaista odottaessa.

    VastaaPoista
  6. Piti heti googlettaa että mikä kirjaq on kyseessä :D olen joskus kyllä tuon nähnyt ja lueskellut takakannen, veikkaa että kaupassa koska kirjastosta tuo olisi varmaankin lähtenyt lainaan. Pitääpä laittaa muistiin.

    Hyvät kirjat vievätkin mennessään siksi yritän säästellä niitä vapaapäiviin että voisi hyvällä omallatunnolla uppoutua niihin. Mutta on mm. uusinta Potteria tullu luettua hyvinkin mielenkiintoisissa paikoissa kun ei vai ole voinut lopettaa..

    VastaaPoista