L. J. Smith - The Secret Circle (The Initiaton and the Captive part 1)

Risingshadow
Tämäkin kuuluu joskus kaun sitten tilattauihin ja onkin odottanut lukuvuoroaan hetken.

Tämähän on Vampyyripäiväkirjojen luojan toinen suosittu sarja, johon tosin kuuluu vain kolme osaa. Tässä omnibus-painoksessa jonka tilasin on siis 1,5 kirjaa.

Nämä kertovat Cassiesta, joka joutuu muuttamaan aurinkoisesta Californiasta takaisin äitinsä kotikonnuille New Salemiin, synkkään New Englandiin. Sopeutumista vaikeuttaa vielä se että uutta koulua tuntuu hallisetsevan joukko nuoria, joita rehtorikin pelkää ja eräs tämän ryhmän jäsenistä on ottanut Cassien silmätikukseen. Lisäksi Cassie haikailee kesälomalla tapaamansa pojan perään, tosin hän ei tiedä tämän nimeä eikä edes sitä missä hän asuu. Sitten Cassie tapaakin Dianan ja kaikki alkaakin sujua kunnes Cassie taas kohtaa tämän mysteeripojan ja oppii että hän on noita ja siten kuuluukin tähän koulunsa sisäpiiriin..


Tuossa lyhyesti juonta, vaikea kylläkin kertoa tästä spoilaamatta.

Itsehän tilasin tämän lähinnä siksi että jäin syksyllä koukkuun näistä kirjoista tehtyyn tv-sarjaan. Niin sama kanavanhan joka tuottaa  the Vampire Diaries tv-sarjaa tuottaa tätäkin..
Muuten Smithin kirjojen taso ei ole vakuuttanut minua hirveästi (siis vampyyripäiväkirjat), mutta netin ihmeellisestä maailmasta jostain luin että näissä olisi toisinpäin että kirjat olisivat tv-sarjaa parempia. No, tiedä sitten. Vaikea sanoa kumpi on näissä parempi; kirjat vai tv-sarja. Tosin tuokin jo sanoo jotain, kosta vampyyripäiväkirjojen kohdalla minulla ei ole mitään ongelmaa tuon dilemman kanssa.. (tiedä sitten kuinka paljon Damon Salvatoren näyttelijä tähän sitten vaikuttaa.. :D )

Ensin tietysti pisti silmään kirjojen ja tv -sarjan eroavuudet kuten -
tv:ssä piiriin kuuluu 6 nuorta, kirjoissa 12.
tv:ssä Cassien äiti kuoleen ja siksi muuttaa isoäidin luokse, kirjoissa hengissä oleva äiti ja Cassie muuttavat isoäidin luokse tämän heikon terveyden takia.
TV-sarjaan on myös lisätty henkilöitä, (tai ainakin näin oletan kun ei kyseistä henkilöä ole näkynyt vielä kirjoissa) samoin niiden juonikuviot tuntuvat olevan ihan eri planeetoilta..

Eli tavallaan kyllä kirjat ovat omalla laillaan hyviä, kun ei niillä oikeastaan ole paljoakaan yhteistä tv-sarjan kanssa. Varmaan joskus luen tuon seuraavankin omnibussin, jossa on jäljellä olevat puolitoista kirjaa..

Sarjaanhan kuuluu siis kolme osaa, ja ne on  kaikki julkaistu jo vuonna 1992 ja uudelleen yhteisniteinä 2008.

The Secret Circle
1. The Initiaton
2. The Captive
3. The Power


2 kommenttia

  1. Itse katson just tuota ekaa kautta netistä ja ihan mielenkiintoinen sarja, joka paranee mitä pidemmälle sitä katsoo :) Cassie on mahtava hahmo ainakin ruudulla.

    VastaaPoista
  2. Netistä minäkin sitä olen katsellut, tosin nyt taitaa olla pari uusinta jaksoa katsomatta ajanpuutteen takia. Ihan hyvä sarja, tosin vampyyripäiväkirjat on parempi, mutta hyvä sarja silti eikä kirja ollut niin kehno kuin tuo toinen Smithin "suosikki".

    VastaaPoista