Gina LaManna - Lacey Luzzi Mafia Mysteries series

Nämä luin jo keväällä mutta halusin silti kirjoitta niistä oman postauksensa. Löysin nämä puolivahingossa Amazonista, muistelisin että ensimmäinen osa oli ilmainen eli ns. freebie. Nämä tosiaan menevät kategoriaan ihan kivaa hömppä-viihdettä-mysteeri twistillä. Janet Evanovichin Stephanie Plum- sarja tulee näistä vahvasti mieleen ja sarjaa itseasiassa mainostetaankin sillä että kirjoissa Stephanie kohtaa Sopranosin.

Toisin, kuin näissä yleensä, päähenkilö ei ole yksityisetsivä tai poliisi, vaan hän on osa mafiaperhettä. Tosin hän on löytänyt perheensä vasta aikuisena äitinsä kuoleman jälkeen, juurikin etsivän ominaisuuksiensa avulla.


Ensimmäisestä osasta kerrotaan seuraavasti;

"Lacey Luzzi’s rollercoaster of a life has been filled with the highest of highs and the lowest of lows. She just never expected the lows to be so… sparkly.

After falling on her face during an attempt to follow in her recently-deceased mother’s stripper-boots, Lacey realizes she’s not cut out for life on stage. She sets out on a year-long investigation to find her true family, never expecting she’ll find it with a capital “F.”

With a rumbling stomach, a need for money (check engine lights don’t fix themselves!), and a conscience that operates at 78% on a good day, Lacey is sucked into a whirlwind of Family secrets, hard-as-cement cookies, and mysterious, sexy men who unfortunately shoot guns, sometimes aimed at her face. The long-lost-granddaughter of Carlos Luzzi, the Godfather of the Italian Mafia, Lacey accepts her first assignment for the mob: finding fifteen million dollars of ‘the good stuff.’

Even after she enlists the help of her mouthy best-friend and her cousin, a technical genius and social disaster, she finds that going toe-to-toe with the rival Russian mob is more dangerous than expected.

No one chooses their Family, but Lacey Luzzi will be lucky if she can survive hers."Tämä kirjan asetelma, juurikin mafian näkökulmasta on virkistävä. Sarjan päähenkilö on Lacey, joka on mafia-perheessä uusi tulokas. Hänen äitinsä aikoinaan karkasi ja eikä kertonut omasta taustastaan mitään Laceylle. Lapsuus ei ollut Laceyllä helppo, äiti oli strippari ja muuta perhettä ei ole. Lapsuus on kuitenkin tavallaan ollut onnellinen ja hänen paras ystävänsä kasvoi viereisessä huoneistossa.

Juoni on tarpeeksi kiinnostava ja joka osassa selviää lisää tausta tarinaa. Lacey haluaakin selvittää miksi hänen äitinsä aikoinaan karkasi, koska selvää syytä ei ole tarjolla. Eli yksi isompi juoni kuvia kulkee myös kirjojen taustalla.

Sarja on hauska, mutta toisaalta se muistuttaa paljon Stephanie Plum-kirjoja, vähän liiankin paikka paikoin. Eikä pari editointi kierrostakaan olisi ollut pahitteeksi. Mutta kaiken kaikkiaan kuitenkin jaksoin lukea nämä ja idea mafian näkökulmasta jaksoi viihdyttää. Plussaa myös tyylikkäistä kansikuvista.

Gina LaManna - Lacey Luzzi Mafia Mysteries series;

(0. Scooped)
1. Sprinkled
2. Sparkled
3. Salted
4. Sauced
5. S'mored
6. Spooked
7. Seasoned
8. Spiced

Sarjan kirjat löytyvät Goodreads:sta täältä. Ensimmäinen osa Sprinkled on Amazonissa täällä.

Ensimmäinen osa ainakaan tällä hetkellä (1.9.2016) ei ollut freebienä, mutta eipä sitä hinnalla silti ole pilattu. Veikkaan myös, että se saattaa jossain vaiheessa tulla uudelleen freebieksi.

Ei kommentteja