Jennifer Lynn Barnes - The Fixer / The Long Game

Goodreads

En ole ihan varma mistä tämän alunperin bongasin, veikkaisin Instagramia. Tai sitten tämä hyppäsi jostain suositeltuihin.
Luin tämän heinäkuussa ja ensin meinasin olla kirjoittamatta tästä mutta sitten päätin viiveestä huolimatta kirjoittaa tästä parisen sanaa.

Ei sillä lukuajankohdalla ole väliä, tämä kuitenkin yllätti erittäin positiivisesti. Itseasiassa olen parisen vuotta sitten lukenut Barnesilta toisenkin kirjan, en vain aina meinaa muistaa että kyseessä on sama kirjailija. Ei se toinen kirja huonokaan ollut, sellainen ihan ok/hyvä. Kyseessä on siis Perfect Cover (The Squad 1). Sen teema on aika lähellä näiden aihetta mysteereja/vakooja-toimintaa high schoolissa.


Kirjasta kerrotaan seuraavasti:

"Sixteen-year-old Tess Kendrick has spent her entire life on her grandfather's ranch. But when her estranged sister Ivy uproots her to D.C., Tess is thrown into a world that revolves around politics and power. She also starts at Hardwicke Academy, the D.C. school for the children of the rich and powerful, where she unwittingly becomes a fixer for the high school set, fixing teens’ problems the way her sister fixes their parents’ problems.

And when a conspiracy surfaces that involves the family member of one of Tess's classmates, love triangles and unbelievable family secrets come to light and life gets even more interesting—and complicated—for Tess."


Tätä kuvaillaan YA trilleriksi jossa Scandal (tv-sarja) kohtaa Veronica Marsin. Scandal:n allekirjoitan, mutta Veronica Marsia en ole koskaan katsellut (listalla: katsele kun löydät jostain) niin en siitä tiedä. Itse lisäisin viime vuotisen tv-sarjan Crisis (suom. ilmeisesti Uhka linkki imdb), se tuli minulle voimakkaammin vielä mieleen toisesta osasta.

Sen kylläkin tiedän että tämä oli hyvä, pidin päähahmosta Tessistä. Sopivan mukava ja omasi silti älynystyröitä ja selkärankaa. Sivuhahmot olivat myös erittäin onnistuneita. Varsinkin Tessin suhde siskoonsa Ivyyn oli mielenkiintoinen. Juonikuviot olivat sujuvia ja onnistuivat yllättämään. En halua spoilata juonta, joten jätän sen ruotimisen tähän.

Tämä on tosiaan sellainen kirja ettei tästä voi hirveästi kertoa spoilaamatta ja se pilaisi lukukokemuksen. Romatiikka tässä ei ole hirveästi vaan genrenä on enemmänkin trilleri/mystery. Itse sanoisin että tämä on Scandal-tv-sarjaa high schoolissa,

Toinen osa on on melkein yhtä hyvä kuin ensimmäinen ja jos rehellisiä ollaan tuo melkein sana tulee siitä että erääseen henkilöön liittyvästä juonikuviosta (ei Tess) ja petyin niin valtavasti tuohon henkilöön etten muista koska viimeksi. Eli tavallaan sekin on hyvän kirjan merkki kun suutut henkilöhahmolle.

Eli summasurun; Suosittelen!

En tiedä onko tähän tulossa vielä kolmas osa, enkä onnistunut selvittämään asiaa. Olettaisin kakkososan perusteella että jatkoa olisi tulossa,

The Fixer series

1. The Fixer (2015)
2. The Long Game (2016)


Goodreads
P.S. Nyt alkoikin tekemään mieli lukaista nämä uudelleen..

4 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen kirjavinkki. Harmi vaan ettei löydy kirjastosta. Veronica Mars on varmaan yksi parhaista tv-sarjoista. Katsoin sitä, kun se ilmestyi ja sitä voi edelleen katsoa nostalgian nälkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen Veronica Mars-elokuvan olen katsonut kun se tuli Netflixiin, ihan ok mutta veikkaan että se etten ollut katsellut sarjaa söi sitäkin aika paljon. Harmittavasti tätä ei ole siellä :/
   Katselin niin parista kirjastosta tämä löytyi (Lohja, Vihti etc.) muita kirjailijan kirja löytyi yllättävänkin paljon kirjastoista mm. Naturals-sarjaa. (oletin ettei näitä olisi ollenkaan kirjastoissa) Tämä on kuitenkin paras ollut näistä mitä häneltä olen lukenut. (Tuo Naturals oli ok/hyvä). Jos kindle löytyy niinhän voi sitä kokeilla josko samplea jos tämä olisi investoinnin arvoinen. Tai kaukolainan.

   Poista
 2. Sinun innoittamana minäkin olen pitkästä aikaa tarttunut kirjaan. Satun vain olemaan pahamaineisen hidas lukemaan, että saa nähdä koska saan kirjan (valitsin luettavaksi Nainen junassa kirjan - lähinnä koska sitä on kuvattu kirjaksi, jota ei malta laskea käsistään ja sellaisen minä juuri tarvitsen, koska muuten todellakin lasken sen käsistäni + odotan innolla leffaversiota) luetuksi... Mutta innolla aina luen näitä sinun arvostelujasi ja suu auki ihmettelen, miten kukaan pystyy lukemaan kirjoja uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, aina kiva kun ihmiset lukevat :) Olen itsekkin kuullut tuosta kirjasta paljon hyvää, pitääkin lisätä se lukulistalle.
   Täytyy myöntää että luin eilen illalla /yöllä tuon ensimmäisen osan eli Fixerin uudelleen, se kummitteli sen verran mielessä tämän kirjoitttamisen jälkeen. Oli hyvä vieläkin ja varmaan luen tuon toisen osan tässä joku päivä uudelleen. Minulla taas on tässä vuosien varrella kehittynyt lukunopeus (kuten varmaan kaikilla jotka lukevat) olen kuitenkin lukenut paljon ala-aste iästä lähtien. Enkuksi luen hieman hitaammin mutta sekin nopeus kehittyy koko ajan. Eivät kaikki silti uudelleen lukuja harrasta, itse rakastan palata hyvien kirjojen maailmaan uudelleen. Yleensä niistä löytyy joka kerta jotain uuttakin. Nytkin kiinnitin huomiota pariin hyvään huumori/dialogi kohtaan. Oma mielipiteeni onkin että hyvät kirjat jäävät kummittelemaan takaraivoon ja ne on pakko jossain vaiheessa lukea uudelleen. Eli minulle tämä uudelleen luku on hyvän kirjan merkki. Parhaat haluan heti aloittaa alusta uudelleen. Vähän sama juttu tv-sarjojen ja elokuvien kanssa, hyvät kestävät useita katselukertoja.

   Poista