C. J. Daugherty - Night School, Yön valitut

Goodreads
Ensinnäkin, kyllä olen hengissä ja olen vältellyt tuota ecxeliä..

Mutta itseasiaan, pitkästä aikaa kirja josta tekee mieli kirjoittaa tänne, muuten onki ollut lähinnä uusintalukuja. (ja ehkä pari kindle-kirjaa..)


Kirja kertoo Alysonista eli Alliesta, joka pidätetään kerran liikaa vanhempiensa mielestä. Nämä passittavatkin tämä Cimmerian sisäoppilaitkseen, paikkaan josta Allie ei ole ennen kuullutkaan. Paikassa on tiukat säännöt mm. puhelimia, tietokoneita etc ei sallita ja sääntöjä on enemmän kuin tarpeeksi.

Yllättäen Allie kuitenkin huomaa viihtyvänsä uudessa koulussaan. Viihtyvyyttä ei tietenkään vähennä että hän herättää  komean Syövainin huomion, samoin kuin ärsyttävän Carterin.

Mutta koulussa on salaisuuksia, mikä on yökoulu ja miksi Allie on saanut tulla kesken kesälukukauden kouluun, jolloin vain ns. eliittioppilaat normaalisti saavat olla koulussa.. Lisäksi selittämättömiä tapahtuu, kuka hyökkäilee koulun alueelle ja miksi?


Kyllä näissä sisäoppilaitos kirjoissa vain on oma taikansa. Tässä oli myös kolmiodraamaa, joten plussaa siitäkin.

Isoin asia joka tästä jäi päällimäiseni mieleen oli ettei tämä ollutkaan paranormaalia tai fantasiaa.. Koko ajan lukiessa pohdin että ovatko nämä yökoulun oppilaat nyt vampyyreja, ihmissusia vai mitä ihmeitä. Tai onko koulua vastaan hyökkääjät kyseisiä ja yökoulun oppilaat jotain puollustajia/metsästäjiä.. Jotenkin olin onnistut saamaan sellaisen mielikuvan kirjan kansikuvasta, nimestä ja takakannesta että tämä olisi paranormaalia nuortenromantiikkaa.. Eipä sitten ollutkaan, huvittavaa toisaalta, kertoo aikapaljon minun lukutottumuksistani nimittäin.. Toisaalta kun selasin Goodreadsista äsken tämän arvosteluja niin en ollut yksin tämän olettamukseni kanssa.

Tuossa mielessä virkistävä kirja, joskis juonellisesti paikkapaikoin kliseinen ja osittain juoni ontui epäuskottavasti eteenpäin.

Silti kaiken kaikkiaan kirja riitti pitämään mielenkiintoa sen verran että varmaankin lukaisen seuraavankin osan jossain vaiheessa. Enkuksi toinen osa Legasy on ilmestynyt tämän kuun 17 päivä (17.1.2013).

2 kommenttia