Parhautta on..

R-kioskilla odottava kirjapaketti..  Varsinkin ku se sisältää sellaisen kirjan jota olet odottanut syksystä saakka. Ensin piti odottaa sen ilmestymistä ja sitten (normaalista poiketen) sen ilmestymistä vielä nettikauppaankin. Ja tänään se sitten saapui ja noudin sen heti matkalla koulusta kotiin, pari ensimmäistä sivuakin on jo luettu.

Kyseessähän on siis Susan Wiggsin uusin; Marrying Daisy Bellany, viimeinen osa The Lakeside Choniclesia. Wiggsin löysin ihan vahingossa tuossa syksyllä kun sarjan ensimmäinen osa tuli "kylkiäisenä" erään leffan mukana. Toinenkin osa pitikin sitten hankkia ja loput tilattiinkin tuossa syksyllä hyllyyn..  

Sarja siis kokonaisuudessaan kuuluu;


1. Summer At Willow Lake (2006) / Kesä Pajujärvellä (2010)
2. The Winter Lodge (2007) / Unelmi, lunta ja leivoksia (2010)
3. Dockside (2007) / Uusille vesille (2010)
4. Snowfall at Willow Lake (2008) / Lumimyrskyssä kotiin (2011, tammikuu)
5. Fireside (2008) / Unelmapeli (29.03.2011)
6. Lakeshore Christmas (2009)
7. The Summer Hideaway (2010)
8. Marrying Daisy Bellamy , (2011, tammikuu)


Kaksi ensimmäistä olen lukenut suomeksi ja loput enkuksi. Toinen osa itseasiassa imaisi minut mukaani sarjaan, joka onkin (mielikuvitusrikkaasti) suomennettu Pajujärvi-kronikaksi. Samoin osa suomennetuista nimistä on aika hhmmm.. ihmeellisiä..
Koko sarja sijoittuu pieneen Avalonin kaupunkiin USAssa ja siellä sijaitsevan Pajujärven rannalla on Bellanyjen omistama kesäleiri. Ensimmäisessä osassa Olivia Bellany vaihtaa Manhattanin vilinän Avalonin rauhaan kunnostaakseen vanhan kesäleirin, isovanhempiensa pyynnöstä. Kuinkas ollakkaan ainut vapaa rakennusurakoitsija on Olivian lapsuuden kesäleireiltä tuttu Connor.. 
Sarjassa seuratankin leirin "elpymistä", Bellanyn sukua (pääasiassa) ja kesäleirillä lapsuutensa kesiä viettäneitä ihmisiä. 

Viimeisen osan päähenkilö Daisy oli ensimmäisessä kirjassa 16-17 vuotias, juuri vanhempiensa avioerosta toipuva ja hänet oli raahattu keskelle ei mitään, kunnostettavalle leirintäalueelle. Daisy onki ainut henkilö joka esiintyy sarjan jokaisessa osassa. Ja varsinkin kuudennessa kirjassa Daisyn "tilanne" jää varsinaiseen cliffhangeriin. 

Spoiler varoitus.. seuraava teksti sisältää juonipaljastuksia.


Daisy on hyväosaisen Bellanyn perheen jäsen, käy yksityiskoulua, vanhemmat ovat lakimiehiä ja kaunis blondi.. Ensimmäisessä osassa Daisy tutustuu Julian Gastineaux:n, Julian on myös 16-17-vuotias ja hänelle oli kesän alussa saneltu kaksi vaihtoehtoa joko hän tulee kesäksi velipuolensa avuksi kunnostamaan kesäleiriä tai hän joutuu nuorisovankilaan. Hän on tyypillinen "hyvä" hulttiopoika-hahmo, rakastaa exreme-lajeja (mm. benji-hyppy sillalta omatekoisen köyden avulla) erittäin komea ja älykäs. Hän on myös ns. huonompiosainen, valtion koulussa, huonomaineisella alueella etc.  
Kemiat roihahtavat, mutta mitään ei tapahdu kesän aikana.
Seuraavissa osissa Daisyn isä onkin avioeron myötä päättänyt muuttaa Avaloniin ja lapset seuraavat häntä, koska perheen äiti oli saanut pestin Haagista Hollannista. Samalla myös paljastuu että Daisylle on sattunut perinteinen "vahinko", kapinoidessaan vanhempiensa tilannetta vastaan, on hän eräissä kotibileissä päätynyt samaan petiin Logan O'Donnellin kanssa. Aluksi Daisy on abortin kannalla mutta päätyy kuitenkin pitämään lapsen, Charlien. Logan kävi samaa koulua Daisyn kanssa ja oli myös ns. rikas villipoika ja punapäinen komistus.       
Sarjan edetessä Daisystä tulee äiti, Logan ryhdistäytyy hyväksi isäksi (jopa omaa perhettään uhmaten) paljastuu että hänellä on tunteita Daisyä kohtaan. Myös Julianin ja Daisyn välillä kipinöi, Julian (Daisyn neuvosta) liittyy armeijaan, joka maksaa siitä hyvästä hänen koulutuksensa huippuyliopistossa. 
Pitkin sarjaa pyöritellään Logan-Daisy-Julian-kolmiota, muiden "päätarinoiden" ohella.. 

EKSTRA SPOILER

Kolmanneksi viimeisessä osassa, tilanne jää cliffhangeriin. 
On joulu. Daisy ja Charlie ovat lähdössä Loganin mukana tämän vanhempien luo viettämään joulua ja he ovat juna-asemalla odottamassa junaa. Odotellessa Daisy näkeekin vastakkaisella laiturilla Julianin, joka saapui paikalle yllättääkseen Daisyn (hänellä oli vain 48h vapaa armeijasta ja hänen ei pitänyt ehtiä käymään kotona). Tilanne johtaa poikien tappeluun ja jomman kumman  taskusta tipahti sormusrasia tappelun tuoksinassa, jonka Daisy poimii ylös kysyen..
Sormuksen omistajaa ei paljasteta ja toiseksi viimeisessä osassa ei tilanteeseen viitata. Itse olen tietysti Juliainin puolella ja olenkin tässä pari kuukautta odottanut kuin kuuta nousevaa tätä osaa jossa kaikki selviää.. Ja tietty odotan kunnollista kolmio traamaa..


Niin, enhän minä vain yhtä kirjaa kerrallaan pystynyt tilamaan. Paketissa tulivat myös Janet Evanovichin; Full House, Linda Howardin; Ice ja Michelle Rowenin; Bitten&Smitten (jonka bongasin Humisevan harjun blogista). 

Ei kommentteja