Katsaus tv-sarjoihin

Tässä onkin melkein vuosi edellisestä katsauksesta suosikki sarjoihini, joten päätin tehdä pikaisen päivityksen aiheesta. Tai tarkemmin niihin joista olen täällä ennenkin kertonut, uudet löydät mahdollisesti joskus myöhemmin, tai täytyy myöstää ettei viime aikoina ole tullut mitään hyviä pakkomielle-uusia-sarjoja vastaan..

Postauksen kuvat netistä, yritin etsiä viralliset posterit joten oikeudet jokaisen sarjan omilla kaanvilla ym mainostajilla. Tai tuo Fear the Walking Dead saattaa olla fanin tekemä.

The OriginalsTämä ehkäpä viime vuosien ylinvoimaisesti suosikkisarjani. Sarjan jatko olikin neljännen kauden jälkeen erittäin epävarma, koska emosarja The Vampire Diaries loppui. Jopa näyttelijöiden itsensä yllätykseksi sarja saikin vielä viimeisen kauden eli viidennen. Sen kuvaukset itseasiassa loppuivat viime viikolla ja ihan tarkkaan ei vielä ole julkaistu koska ne nähdään tv:ssä saakka mutta itse veikkaisin helmi/maaliskuuta 2018. Iloinen yllätys olisikin toki josko jo ennemmin.

Neloskausi ei ihan yltänyt kolmosen tasolle, osa syyksi veikkaan että siinä oli puolet vähemmän jaksojakin (13 jaksoa, kun kolmoskaudella oli 22 jaksoa). Kauden loppu taas oli selvästi suunniteltu niin että sarja voisi loppua siihen mutta sen sijaan taas sarjassa tapahtuu aikahyppy seuravaan kauteen. Tästä varmaan kirjoittelen myöhemmin lisää, koska tämän oli vain tarkoitus olla lyhyita katsauksia seuraamiini sarjoihin. Takuulla ensi vuoden odotetuin sarja. Voi myös olla että tästä tulen vielä kertomaan lisääkin, niin suursuosikki tämä sarja on minulle..


The Big Bang TheoryTästä sarjasta alkoi 11:sta kausi syksyllä ja laatu on ollut ihan ok. Alkupään kaudet ovat toki parempia mutta silti nämä jaksavat vieläkin viehättää. Kymppikauden lopetushan oli aika cliffhanger, joka onneksi ratkaistiin heti ensimmäisessä jaksossa. Ja sen ansiosta veikkaankin että tuo tapahtuma saa eräänlaisen päätöksensä kauden viimeisessä osassa. Tai sitten tulee mutkia matkaan.


The Shannara ChroniclesSarjan ensimmäisen kauden olen täällä joskus maininnut ja onneksi tämä sai vielä toisenkin. Kelpo fantasia sarja, hieman perinteisempi sellainen haltijoine ja örkkeineen. Olen hiukan säästellyt jaksoja ja katsellut vasta neljä ensimmäista jaksoa toiselta kaudelta. Voi siten sopivasti jossain vaiheessa katsella kaikki loput yhteenputkeen.


Game of ThronesYllättäen kun ajattelen tätä sarjaa tämä ei ole ihan mikään suurin suosikkini, vaikka onkin hyvä sarja. Itse pidän kuitenkin eniten tässä sarjassa sen visuaalisesta puolesta. Erityisesti taistelukohtaukset on ovat henkeäsalpaavia. Mielenkiinnolla kyllä odotan miten tämä sarja loppuu, ja olen seurannut spekulaatioita ja eri fanien teorioita suurella mielenkiinnolla. Mielestäni nuo ovat puolet sarjan katselu mukavuudesta kun huomaat olleesi oikeassa kuinka juonikuviot kehittyvät, yhtä suurta iloa (joskin harvinaisempaa) on se kun yllätyt ihan täysin.
Seiska kaudelta on jäänyt mieleen erityisesti Aryan paluu Talvivaaran ja hienosti koreografioitu kohtaus Briennen kanssa. Tietysti lohikäärmeet ovat myös sydäntäni lähellä taasen. Viimeistä kautta odotellessa. Se onkin luvassa ilmeisesti vasta joskus 2019.


Teen WolfTästäkin on tullut viimeinen kausi eli kuudes, se olikin sarjalle tyypillesesti jaettu kahteen osaan, joista ensimmäinen tuli jo tammikuussa 2017 televisioon. Toinen puoliska esitettiin sitten syksyllä 2017. Itse olen katsellut vasta ekan puoliskan pari ensimmäistä jaksoa. Tähän kun etsin hieman tietoa niin alkoikin tuntumaan siltä että nyt olisi hyvä katsella loputkin jaksot jos vain onnistun ne jostain löytämään. Se on vikana näissä MTVn sarjoissa niitä onhiukan vaikempi metsästää katseltaviksi.


Fear the Walking DeadItse olen tykästynyt tähän sarjaan enemmän kuin alkuperäiseen. Tosin tuossa parisen viikkoa sitten kyllä katselin pitkästä aikaa emosarjaakin ja pääsin melkein viitos kauden loppuun ennenkuin alkoi taas tökkimään. Takaisin tähän toiseen. Tästäkin tuli juuri kolmoskauden viimeinen puolisko ja aika mielenkiintoiseen kohtaan sekin jäi. Tässä kaudessa suurinta riemua minulle on aiheuttanut se että yksi lempinäyttelijöistäni tuli sarjaan mukaan. Kyseessä on siis Daniel Sharman (hän on näytellyt tässä listallakin mainituissa parissa suosikki sarjassani, Teenwolf- Isaac ja The Originals- Kol), tässä sarjassa hän näyttelee hiamn mielipuolista Troyta, harmittavasti hänen kohtalonsa jäi hieman epäselväksi viimeisessä jaksossa, en jaksaisi uskoa että hän kuoli Madisonin iskuun. Mutta saa nähdä, jo ihan tuostakin syystä palaan sarjan pariin taatusti. 


Gilmore Girls - A Year in the LifeTämä yksi kaikkien aikojeni suosikestani sai jatkoa viime vuonna, kukaan joka tätä blogia on lukenut ei ole voinut välttyä tältä tiedolta niin paljon mainostin asiaa täällä viime vuonna. Mutta näin jälkeenpäin en olekkaan niistä oikeastaan puhunut tai kirjoittanut. Sanotaanko nyt niin että kerran olen nuo uudet jaksot katsellut lävitse ja se olikin siinä. Ajatuksissa on ollut katsella ne uudelleen paremmalla ajalla mutta jotenkin se vain on jäänyt, tuntuu että takki on vieläkin tyhjä tämän jäljiltä. Eli eivät ihan yltäneet sille tasolle jota odotin. Katsotaan josko tästä saan joskus aikaiseksi katsella nämä uudeleen tai edes kirjoitettua näistä paremmin.


The 100Tämän sarjan neljäskausi tuli viime keväänä ja viides kausi on tulossa ensi kevät/talvella 2018. Itse veikkaan helmi/maaliskuuta tällekkin, saman kanavan sarja kyseessä kuin ensimmäisenä mainittu TO. Tässäkin tulee tapahtumaan aikahyppy seuraavalle kaudelle, eräs cliffhanger kuitenkin paljastettiin San Diegon Comic Conissa julkaistussa vitoskauden trailerissa. Mielenkiinnolla kyllä odotan että mitä tässä seuraavksi tapahtuu, sarjan yksi vahvuuksia onkin ollut se että kaudet ovat hyvin erilaisia keskenään.


P.S. Hyviä sarja suosituksia otetaan vastaan, tuntuu ettei millään tunnu löytyvän uusia hyviä sarjoja katseltaviksi.


4 kommenttia

 1. Ootko testannut jo How to get away with murderin? 3 kautta löytyy Netflixistä. Itse pidin ja paljon! Ja näistä sinunkin mainitsemista sarjoista moni on listallani odottamassa vuoroaan ja osa on katsottu. :) Ja tottakai Stranger Things! Kai sä olet sen katsonut? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni olen joskus ensimmäisen kauden katsellut, ehkä jakson kaksi tokaa kauttakin. Tämä taisi olla niitä aikoja kun USAn Netflixin valikoimaan pääsi vielä käsiksi. Voisikin katsella uudelleen ja jos on uusia jaksojakin :)
   Stranger Thingsiä olen ekan kauden katsellut, sattui olemaan ystävä kylässä joku kerta ja katselimme ne kaikki sillä kertaa (parhautta). Toista kautta en ole katsellut, sarja meni minulla ihan ok kategoriaan, menee ehkä hiukan liian kauhun puolelle että iskisi kunnolla.
   Parasta on tosiaan yleensä pinnistellä pari viikkoa ylimääräistä ja katsella sitten kaikki uudet jaksot kerralla kaikessa rauhassa. Harmi vain kun omaa kärsimättömän luonteen niin tuo ei aina onnistu :D

   Poista
 2. Jos jännityssarjoja tykkäät katsoa niin suosittelen Sherlockia ja Hannibalia! Hienoja ja visuaalisia sarjoja, tosin jälkimmäinen paljon raaempi. Näyttää, että pidät fantasiasarjoista, jotenka Supernatural, mikä on ikisuosikkini, sitä minun on myös suositeltava ;) Muita hyviä sarjoja, joita voisin suositella ovat The Crown, Stranger Things ja Outlander. Näitä on katsottava useampi jakso putkeen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain Sherlock sarjoja olen katsellut: Elementarya, se jossa ollaan New Yorkissa ja sitä brittiläistä missä on Cumberbacht pääosassa. Itse asiassa tuon Usa version uusimmat jaksot Netflixssä ovat juuri katselun alla. Hannibal taitaa olla liian jännä makuuni :/
   Crown on vielä katsomatta, Outlanderia olen katsellut jonkusen jakson mutta niissä on sama juttu kuin kirjoissa. Kirjat, johon sarja perustuu niin niissäkin joku alkoi tökkimään. Alku oli kyllä lupaava ja ideana kuullostaa juuri minun tyyliseltäni. Vähän sama Supernaturalin kanssa, olen useampaan kertaan yrittänyt katsella mutta ei vain lähde. Harmi koska olen sen veljesten näyttelijöistä pitänyt muissa sarjoissa (Gilmoren tytöt ja Dark Angel). Fantasia (ja scifi) ovat lähellä sydändä samoin kaikki rakkausdraamat :) hyvät sarjat ovat aina parhaita putkeen katseltuina :D (kuinka niin malttamaton)

   Poista