Kesäloma kuulumisia

Tämä kesäloma ei ihan mennyt niinkuin odotin, vaikkei minulla sen suurempia suunnitelmia ollutkan kuin vain oleminen. Minulla on nyt kaksi viikkoa lomaa, joista siis viimeinen viikko menossa ja toiset kaksi viikkoa syyskuussa. Syyskuussa siksi kun silloin on reissu tiedossa.

Lyhyesti selitettynä, tietokone ongelmia ja hammaslääkäri/hampaan poisto. Pari mukavaa kirja löytöä lisää kirpparilta, että jotain positiivistakin sentään saan tähän postaukseen..

Alla hieman pidemmät tarinoinnit.

Ensinnäkin olen jo teille kertonut hieman tietokone ongelmistani, no ne vain jatkuvat. Hieman viikonloppuna kävin miehen kanssa kannettavia katselemassa. Mutta vielä ei mitään lähtenyt mukaan, ja sen osto varmaan menee noin kahden viikon päähän koska silloin olemme miehen kanssa seuraavaksi suunnilleen samassa paikassa samaan aikaan. Ensi viikonloppu minulla nimittäin menee vanhoissa kotimaisemissa hyvän ystävän häiden suunnittelu tapaamisessa ja mies taas jää tänne auttamaan pikkuveljeään remontissa.
Tietokoneesta johtuen en muunmuassa pysty teille julkaisemaan vielä kesäkuussa luettuja kirjoja, koska kyseinen excel-taulukko on pöytäkoneella. Tosin olen sen sieltä useamman muun tiedoston kanssa kyllä ottanut talteen sen varalta ettei tuo kirottu kone jonain päivänä toimisikaan. Mutta koska olen tosiaan tämän macin varassa niin, tässä ei ole exceliä tai muitakaan office-ohjelmia niin en saa tuota luetut 2012-tiedostoa auki tällä hetkellä.. Enkä kyllä pääse päivittämäänkään sitä. Pitääpä muuten muistaa kirjoittaa nuo luetut ja ostetut edes paperille ylös että saan ne lisättyä sitten joskus tuohon excel-taulukkoon.. (tuli tätä kirjoittaessa mielen..)

Tietsikka o pipi..


Toinen iso virhe (tai virhe ja virhe), kesälomaa koskien tapahtui pari viikkoa sitten kun viimeinkin sain aikaiseksi varata ajan hammaslääkäriin. Niin, koska tosiaan pelkään/inhoan hammaslääkäriä kohtuu paljon niin tulikin useampana vuonna skipattua tuo tarkastus ym koko paikasta. No, nyt sitten huomasin että yhdessä takahampaassa on ihan selvästi jotain vialla, ensinnäkin siitä lohkesi pala pois ja muutenkin tuntui oudolta. Tosin ei se vielä kipeä ollut. Sain tarkistusajan hammaslääkärille parin viikon päähän kun siitä soittelin ja viime viikolla sitten tuo kyseinen aika oli.
Tuomio kuului sitten niin että kyseisessä hampaassa on iso reikä, ja se vaatisi juurihoitoa ym. Mutta koska minulla on kuulemma ahdas suu ja kyseinen hammas on taimmainen (jos viisauden hammasta ei lasketa) niin juurihoidon tekeminen siihen olisi erittäin hankalaa tai jopa mahdotonta, niin hammaslääkäri sanoi suosittelevansa kyseisen hampaan poistoa. Varsinkin kun vieressä oleva viisauden hammas on terve ja se pystyy siten korvaamaan tätä rikkinäistä hammasta.

Eli niimpä minulle varattiin heti seuraavan viikon maanantaiksi aika hampaan poistoon, (eli siis tämän viikon maanantaiksi) viikonloppu menikin sitten panikoidessa kyseistä operaatiota. 


(Niin voisin tähän väliin kertoa että yksi vakio painajaiseni muuten liittyy juuri hampaisiini, jotta saatte hyvän kuvan siitä kuinka paljon itseasissa hermoilin/jännitin/panikoin..) 

Ilmeisesti kuitenkin onnistuin näyttämään tarpeeksi pelokkaalta jo kun aika varattiin, niin sain ohjeen että voin tulla puolisen tuntia ennemmin paikalle ja ottaa rauhoittavan ennen operaatiota jos siltä tuntuu.
Nyt jälkeen päin voin todeta että pillerin ottaminen oli hyvä vaihtoehto, samoin kuin se itsensä kipeäksi maksaminen yksityisestä hammaslääkäristä, koko operaatio kesti n. 20min. vaikka ns. normaalin hampaan poisto muuttuikin vaativan hampaan poistoksi kun se pitikin ottaa paloina pois kun kokonaisena ei saatu poistettua..

Nyt sitten on pari tikkiä suussa ja on tullut otettua kipulääkkeitä..
Näin kesäloman kunniaksi.. sain sentään kehotuksen syödä jäätelöä ja muuta kylmää..

Jäätelöä..
Sitten pari kivempaa uutista tosiaan jos saan sen uuden kannettavan ostettua niin siinä pitäisi toimia Sims3-peli, joka minulla siis on mutta tuo edellinen kone ei oikein jaksanut pyörittää sitä.. Jee..

Lisäksi noita pari postausta sitten mainitsemiani enkunkielisiä pokkareitä löyty vielä kaksi kappaletta tuohin 50 sentin hintaan, lisäksi löysin Hilja Valtosen Nuoren opettajattaren varaventiili-kirjan äänikirjana 6e:n hintaan samaiselta kirpparilta ja siinä oli vielä muovitkin päällä.. Löytyjä, löytöjä..

Tänään sain lisäksi jo juotua kahviakin vaikka poski/suu on vielä hieman arka..

2 kommenttia

  1. Minunkin pahimpia pelkojani on hammaslääkäri ja siellä olen tässä vuoden sisällä saanut juosta vähän liiankin kanssa. Minullakin nimittäin tuli yhteen takahampaaseen juurihoitoa vaativa reikä - onneksi YTHS (ts. ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö) ei liiaksi syö kukkaroa.

    VastaaPoista
  2. No, minullakin onneksi työnantaja kustantaa osan ja kyllä minä tuosta palvelusta ole sinänsä valmis maksamaan. Varasin minäki elokuulle ajan tarkastukseenkin..

    P.S. sorry kun kesti , eilen oli hyvän ystävän polttarit ja koska olen kaasonakin niin niiden pidossa meno iso osa viikonloppua.

    VastaaPoista