Sophie Jordan - Hidden (Firelight part 3)


Goodreads
Tämä ja sarjan ensimmäinen osa matkustivatkin hyllyyni toissa viikolla. Nyt minulla onkin tämä kokonaisuudessaan omana.

Hidden siis päättä Jordanin kirjoittaman Firelight- trilogian.

Edellisten osien Liekki ja Vanish arvostelut löytyvät täältä. Tilasin muuten ensimmäisen osan hyllyni enkuksi, vaikkakin aikoinaan olen lukenut sen suomeksi. Syynä tähän oli pääasiassa hinta, enkuksi oli halvempi, tietty sekin vaikutti että jatko-osat ovat minulla myös enkuksi.

Näiden kahden viimeisimmän osan suomennoksista en ainakaan onnistunut löytämään mitään tietoa. Lieneeko Nemo-kustannus lopettanut sarjan suomentamisen ensimmäiseen osaan..?

Tässä ensin lyhyttä ideaa kirjasta enkuksi Risingshadow-net sivujen sivuilta. (Varoitus spoilaa toista osaa)


"Readers will be clamoring to find out who Jacinda chooses in Hidden, the final installment of the steamy Firelight novels. Is it Will, the hunter she’s risked everything to save, or Cassian, the prince of her kind with whom she has an undeniable connection? Loyalties are tested and sacrifices made in this epic tale that will appeal to fans of Maggie Stiefvater, Lauren Kate, Aprilynne Pike, and Colleen Houck.

When Jacinda and Will’s forbidden romance leads to the capture of Cassian’s sister, Jacinda knows she must set things right. With her friends by her side, Jacinda hatches a daring plan to rescue Cassian’s sister. But the only way to reach her is for Jacinda to become a prisoner herself... and there’s no guarantee she’ll make it out alive."

Tämä ei spoilaa liika tätä osaa, tosin edellistä osaa senkin edestä..

Päällimmäisenä tässä jäi aika lässähtänyt fiilis, jotenkin hyvin ennalta arvattava lopetusosa, jossa ei ollut mitään yllättävää. Aika hyvin myös onnistuin spekuloinneissani tuolla edellisen osan arvioinnessa. En toki kaikissa mutta osassa..

Voi olla että näistä saisi enemmän irti jos lukisi kaikki osat putkeen, nyt luinkin vain tämän. Mutta silti lopetus oli mielestäni liian idyllinen, sopuisa jne. Kunnon kolmiodraamaa ei ollut enään, siitä olisi mahdollisesti vielä saanut jotain mukavaa lisää kirjaan (ja tämähän kommentti ei liity mitenkään minun rakkauteeni kyseisiä draamoja kohtaan) Kaikki jotenkin liian nätisti kivaksi paketiksi, olisi odottanut jotain avoimeksi jäävä ja rosoisuutta.. 

Edelliset osat olivat mielestäni parempia.. 

4 kommenttia

 1. Kyselin kustantajalta jatko-osasta joskus aiemmin ja sanoi, että eivät ole vielä pitäneet sellaista "kokousta", jossa päätetään ensi vuoden kirjoista, mutta ilmeisesti kakkososa on tulossa ensi vuonna suomeksi.

  VastaaPoista
 2. Kiva jos jatkavat sarjan suomentamista :) aina ärsyttävää kun lopettavat kesken sarjaa suomentamisen..

  VastaaPoista
 3. Ohho, ompas vanha aihe! No mutta itse ihan hirveällä innolla odotan josko he sitten suomentaisivat kakkos ja kolmos osan... Koska enkku ei oo ehkä tarpeeks hyvä että ymmärtäisin ihan kaiken :D Mutta voitko yhtään pikkasen paljastaa kumman se Jacinda valitsee...? Olen ainoostaan lukenu ykkös osan ja heti ihastuin tähän kirjasarjaan. Mä ite kyllä veikkaan et Willin koska ihan selvästi se tosta ykkösestä jo näkyy et niillä synkkaa vähän paremmin kun Jacindalla ja Cassianilla :// kyllä se jää nyt vähän harmittaa.

  VastaaPoista
 4. Risingshadowin mukaan sarjan kääntämistä ei Nemo kustannusosakeyhtiön puolesta jatketa :/ itseä aina haramittaa että lopettavat suomentamisen kesken vaikka itse pystyn kyllä enkuksikin lukemaan.

  Voin toki spoilata sen verran että kyllä veikkauksesi osuu oikeaan Will on lopussa se oikea :)

  VastaaPoista