Cassandra Clare - City of Lost Souls (The Mortal Instrument, part 5)


Goodreads
Saimpas tämän viimeinkin luettua. Varasin tämän jo kertaalleen kirjastosta, mutta jouduin palauttamaan sen ennen kuin ehdin lukea. Joten lainasin sen uudelleen kun nyt bongasin sen hyllystä. Suurin ongelma tuossa ensimmäisessä yrityksessä oli että kun aloin lukea tätä niin tuntui etten ollut oikein kärryillä mitä tässä nyt tapahtuu. Totesinkin että pitää varmaan lukea edeltävät osat uudelleen että tämän voi lukea..
Joten metsästin sitten nuo edeltävätkin osat, nyt tosin jouduin tyytymään kahdessa kohtaa suomennokseen, mutta ei se menoa haitannut. Tosin totesin taasen että englanniksi kirjat vain jostain kumman syystä tuntuvat paremmilta.

Tämä jatkuukin suoraan siitä mihin edellinen osa jäi eli Jacen katoamisesta. Vaikka muut alkavatkin pikkuhiljaa menettää toivonsa Jacen löytymisestä elävänä jaksaa Clary edelleen elätellä toiveita ja jatkaa etsintäänsä...


Lukemisesta onkin jo melkein kuukausi ja sanotaampa nyt taasen näin että tästä ei hirveitä innostuksen kiljahduksia syntynyt ja jotenkin tästä kirjoittaminenkin tökkii.. Tulee vain mieleen negatiivisia asioita, olisiko alunperin trilogiaksi tarkoitettua sarjaa pitkitetty vielä kolme osaa rahan toivossa.. On aika paljon vaadittu että sama jännitys ja tarina kantaisi kuusi osaa.. Varsinkin kun kolmanteen osaan sarjan olisi helposti saanut lopetua ilman että lisä kysymyksiä satelisi liikaa.

Varsinkin päähenkilöiden välinen kemia mikä ensimmäisissä osissa melkeimpä rätisi on laantunut ja tuntui että tietyt juonen käänteet olikin suunniteltu vain heidät erottamisekseen. Sivuhenkilöiden rakkauselämät sen sijaan kyllä kipinlivät paremmin. Ehkä se on vain päässäni kun kolmidraama ratkesi jo kolmannessa osassa..

Kyllä silti aioin sarjan päätös osan lukea kunhan se ilmestyy mutta senkin kyllä jaksan odotella kirjastoon tulevaksi kuten tämänkin. Sen sijaan Claren toisen sarjan päätös osaa Clockwork Princess odotten innokkaasti, se tosin ilmestyy vasta ensi vuonna..

Havahduin myös yhtäkkiä kun viime viikolla on Q+Black postasi blogiinsa tästä sarjasta tehdyn elokuvan City of Bones trailerin.. Olin jo unohtanut koko jutun..
Sen teko onkin yllättävän pitkällä, tosin elokuva tulee ensi-iltaan vasta elokuussa 2013. Ompas joku elokuva jota odottaa ensi vuodelle, nyt kun Twilight kin päättyy. (tähän voisin lisätä nillitystä töistä, joiden vuoksi pääsen tämänkin katsomaan vasta ensi viikolla, mutta onhan se rahakin ihan kivaa varsinkin kun tällä viikolla on tulossa jälleen yksi kirjatilaus ja uusin Evanovichkin tuli tänään tilattavaksi eli uutta pitäisi taasen sinne tehdä..) 
.

2 kommenttia

  1. Munkin mielestä kolme ensimmäistä kirjaa olisi riittänyt. Ja olen sun kanssa aika lailla samoilla linjoilla päähenkilöiden kemioiden osalta. Clockwork Princess -kirjaa odotellessa :)

    VastaaPoista
  2. Höh, mielestäni olin jo vastannut tähän :/ mutta joo, kolme on ihan hyvä luku, onhan se myös onnennumeroni :D
    Mutta silti sanoisin nyt jo että tuo toinen sarja Clarelta on parempi kuin tämä..

    VastaaPoista