Jenn Cooksey - Grap Your Pole Serie

Goodreads
Ajattelimpa esitellä pari jumitus kirjailijaani tältä vuodelta. Ohi mennen olen näistä rakkaan teini-hömppäni uusimmista löydöistä tainnut täällä mainita.
Minua kiinnostaa myös josko joku muukin on löytänyt näitä kirjoja, vai olenko ihan yksin löydösteni kanssa. Joten huikkailkaa kommenteissa josko olette näitä lukeneet.

Ensimmäisenä saa vuoron Jenn Cooksey, joka kirjoitta Grap Your Pole sarjaa. Jenn ei ole ihan tyypillisin indie kirjailija siinä mielessä että tietoa tulevista ja jo julkaistuista kirjoista saa tosissaan etsiä. Yleisesti ottaen nämä indiet mainostavat kirjojaan enemmän.

Muistaisin jostain lukeneeni että sarjaan tulee ainakin viisi osaa, tosin nyt kun yritin etsiä tuota tietoa en löytänyt sitä. (Edit 2; onnituin löytämään tiedon että sarja olisi kuusiosainen)Sarjaan kuuluu tällä hetkellä kolme osaa, joista viimeisin julkaistaan ensi viikolla.

1. Shark Bait (6/2012)
2. The Other Fish in the Sea (4/2013)
3. Shark Out of Water (30.7.2013)

Sarjassa tulee olemaan, kirjailijan mukaan, useampi päähenkilö (ns jengi) mutta toistaiseksi ollaan aika alkutekijöissä näiden suhteen. Ensimmäine osa on kirjoitettu Cammien näkökulmasta, mutta toisessa osassa onkin sitten jo useampi kertoja. Veikkaisin tämän useamman kertojan tyylin jatkuvan seuraavissakin osissa.

Kaikki alkaa siitä kun Cammie (Cameron) perheineen muuttaa takaisin vanhempiensa kotiseuduille. Syynä muuttoon on perheen äidin syöpä, jonka vuoksi he haluavat muutta lähemmän sukulaisiaan. Äidin sairaus tuo mukanaan muitakin muutoksia, hän ei pysty enään pitämään tyttärillen kotikoulua. Joten Cammie ja Jillian joutuvat normaanliin kouluun. Cammie on, nimestään huolimatta, kohtuu normaali 15 vuotia tyttö ja Jillian on 12 vuotias hieman pikkuvanha nero ja mestarivakooja.

Hirveästi en halua juonta paljastaa mutta kirjat ovat aika normaaleja, teini-ikäisten draamaa, rakkautta, kavereita, juhlia etc. Mutta jotenkin nämä kirjoitettu sen verran loistavasti ja todentuntuisesti huumorilla höystettynä että ihastuin ekaan osaan. Näissä on kuitenkin kaiken keveän lisäksi myös vakavempia pohja sävyjä, avioeroja, syöpää niissä ei kuitenkaan ryvetä pohjamutia myöten. Kirjoissa myös vilisee paljon pop kulttuuri viitteitä mm. 80-luvun klassikko teini elokuviin, Buffy the Vampire Slayer tv-sarjaan, musiikkiin ym.
Goodreads
Hahmotkin onnistuvat olemaan moniulotteisia vaikakin ovat ns normaaleja.

Jos vertaisin tätä tv-sarjaan niin Gilmoren tytöt olisi oiva valinta. Pidän siitä kun nämä eivät myöskään tunnu tuputtavan mitää pakollista opetusta tai kirjailijan mielipidettä. Nimet näillä kirjoilla ovat mitä osuvimmat ja kirjoihin sopivat. Kansi kuvat taasen, no on niitä parempiakin nähty.

Itse bongasin ensimmäisen osan vahingossa Amazonista, eli omistan nämä e-kirjoina kindlelläni. Kolmatta osaa odottelen innolla sen verran jännään kohtaan tuo kakkososa jäi.

Jos sarja kiinnostaa niin voisimpa melkein lyödä pääni pantiksi että sarjan ensimmäinen osa tulee tarjoukseen piakkoin. Yksi tapa nimittäin, markkinoida sarjaa, indie kirjailijoilla on laittaa ensimmäinen osa tarjoukseen tai jopa ilmaiseksi Amazoniin ostettavaksi kun uusi osa sarjaan ilmestyy. Suosittelen muillekkin teinihömpän ystäville.

Edit; pari linkkiä kirjailijan kotisivut/blogi ja sarja Goodreadsissa
Edit 2; onnituin löytämään tiedon että sarja olisi kuusiosainen

Ei kommentteja