A. Blythe - Magic Bullet serie

Goodreads
(25.11.2017-  Postaus aloitettu/kirjoitettu joskus viime kevät/talvella, palasin tämän pariin koska tämä on oikeasti hyvä sarja)

Pitkästä aikaa kirjasarja, joka ei jättänyt rauhaan lukemisen jälkeen. Vaan jäi mieleen ja tuli vahva tunne että tästä pitää ajatuksia päästä jonnekin purkamaan eli kirjoittamaan.

Tämä sarjan ensimmäinen osa pääyyi luettavaksini hieman oudompaa reittiä. Yksi seuraamani suosikki indie kirjailija (Helen Harper) vinkkasi facebookissa paikasta josta saisi ilmaiseksi urbaanin fantasia genren kirjoja. Kyseessä oli kampanja, jonka voimassaoloaikana sait tiettyjen kirjailijoiden tietyn kirjan ilmaiseksi kunhan vastineeksi liityit kyseisen kirjailijan sähköpostilistalle. Juuri näitä varten minullakin on useampi sähköpostiosoite, mm. yksi jonka voi surutta laittaa listoille joiden et halua sotkevan henkilökohtaista postilaatikkoasi.

Valitettavasti kampanja ei ole enään voimassa. Toki liityin parin muunkin kirjailijan listalle ja useampi näitä ilmaiskirjoja odottaa vielä lukemista.

Tämä kirja (sarja) ei olisi luultavimmin päätynyt luettavaksi muuten, koska olen kyseiseltä kirjailijalta lukenut tai oikeamminkin yrittänyt lukea toista teosta ja se oli surkea. Se näissä indie kirjailijoissa onkin, helmien löytäminen on välillä haastavaa.

A. Blythe kirjoitaa ja julkaisee myös nimillä Augusta Blythe ja Keeley Bates. Sarja on neljä osainen,  joista viimeisin osa ilmestyikin ihan vasta viime viikolla.

1. Burned (2016)
2. Death Mach (2016)
3. Demon Hunt (2016)
4. Soulfire (2017)

Ensimmäisestä kirjasta ja sarjan aloitusosasta kerrotaan seuraavasti;

"Magic is a real bitch. 

Covert agent Alyse Winters is a powerful djinni until she finds herself on the wrong end of a burn notice. Cuffed and cut off from her magic, Alyse is dumped in Philadelphia where her past is only too eager to catch up with her. Add a few supernatural murders to the mix with Alyse as the prime suspect and she's ready to do anything to get her powers back...if she can survive being human long enough to clear her name. "Kirjan alussa Alyse tälläisessä salaisessa organisaatiossa työskenteleekin agenttina, ennen kuin saa Burn Noticen ja hänen kykynsä sidotaan kupari rannekkeilla, Kukaan ei tiedä miksi Alyse yhtäkkiä heitetään omilleen synnynseydylleen ja kuka oikein määräsi koko viraltapanon puhumattakaan hänen voimiensa sitomisesta. Suurinosa ei ole edes ikinä nähnyt Alyssan ranteissa olevia kuparirannekkeita he ovat vain kuulleet huhuja niistä.

Alku on hyvin nopea ja lukijaa päätyykin Alysen kanssa nopeasti pähkäilemään että mitä oikein tapahtui?

Vaikka lukija heitetäänkin kylmiltää uuteen maailmaan nii ei se haittaa, Kirjojen maailma on mielenkiintoinen ja hieman erilainen pitkästä aikaa. Itselle tämä onkin ensimmäinen hyvä Djinni aka Jinni kirja.
Tutummin puhuttaisiin varmaan genie-sanan suomennoksesta eli henki (lampunhenki etc). Selvisipä äsken että Koraanissakin mainitaan Djinnit ja ne kuuluvat olennaisena osana arabialaiseen mytologiaan.

Mutta näissä kirjoissa puhutaan djinnistä ja heitä on olemassa neljä eri kastia, lisäksi on muitakin yliluonnollisia olentoja ja he kaikki elävät suurilta ihmismassoilta piilossa. Poliisilla on yksiköitä, jotka ovat tietoisia heistä ja lisäksi yliluonnolliset ovat järjestäytyneitä ja heillä on omat organisaationsa rikollisuuden ym varalta. Liiaksi ei kuitenkaan näitäkään esitellä vaan juuri sen verran kun tarvitaan tarinan kannalta.
Djinnien maailma on mielenkiintoinen, lisäksi muukin yliluonnolinen maailma maageineen ja langeine enkeleineen on kiva virkistävä. Puhumaatakaan että näissä vilahtaa myös Alysen lapsuuden aikainen ystävä, joka pitää pornokauppaa, jonka takahuoneessa kaupataan laittomia aseita.

Alyse ollessaan täysissä voimissa hän pystyy nappaamaan aseita tyhjästä ilmasta käyttöönsä, muuttamaan vaatteitaan ja ulkomuotoaan kuten haluaa, puhumatta tulipalloista ym taikuudesta. Joten hänellä on hieman vaikeata huomata yhtäkkiä olevansa kyvyiltään perusihmistä vastaava, lisäksi asenteen sopeuttaminen kykyjään vastaavaksi on hieman hankalaa.

Juuri tästä pidinkin tässä kirjassa, eli kun päähenkilö heitetään hankalaan tilanteeseen ja joutuukin miettimään systeemit uusiksi. Toinen piste tuli siitä ettei hän ollut mikään mystisen kuolleen rodun ainut eloonjäänyt jäkeläinen jota koko muu maailma metsästää. ( BTW. Tuolla juonella on tällä hetkellä hirveästi kirjoja tarjolla).
Yks piste vielä siitä ettei romantiikka pilannut koko juttua, vaan sekin sai rauhassa kasvaa eikä ollust instlovea..

Hieman olisin toivonut syvempää tutustumista pariin kohtaan ja viimeisen osan käänteet olivat osaksi pliisuja. Varsinkin kun selvisi kuka Alysen lopuksi halusikin pelistä pois ja miksi.

Loppukaneetti; Suosittelen, erityisesti jos urbaanifantasia mystery twistillä uppoaa.

Ei kommentteja