Helen Harper - The Lazy Girl's Guide to Magic Series

Helen Harper on noussut yhdeksi suosikki indie kirjailijaksi, suurin syy tähän lienee että hän kirjoittaa juurin suosikki genreäni eli urbaania fantasiaa ja lisäksi näissä on sopivasti kahta muuta rakastamaani genreä eli mysteeriä ja romantiikkaa. Tärkein pointti on lisäksi etteivät hänen päähahmonsa eivät ole tyhmiä ja sivuhahmot ovat loistavia. Niin ja näissä on huumoriakin, voiko oikeastaan muuta vielä toivoa hyvältä kirjalta. (paitsi että kirja olisi superpitkä)

Mutta takaisin asiaan eli tähän uusimpaan sarjaan; The Lazy Girl's Guide to Magic. Sarjaan kuuluu kolme kirjaa, jotka on kaikki jo julkaistu ja olen ne lukenut. (edit. 1.12.2017 Tällä viikolla julkaistiin tieto että sarjaan tulee jouluaiheinen mini-lisäosa)

The Lazy Girl's Guide to Magic Series
Goodreads

1. Slouch Witch, julkaistu 8.6.2017
2. Star Witch, julkaistu 10.7.2017
3. Spirit Witch, julkaistu 23.8.2017
3.5. Sparkle Witch, julkaistaan 5.12.2017

Sarjan ensimmäisest osasta kerrotaan Goodreads:ssa seuraavasti;

"Let's get one thing straight - Ivy Wilde is not a heroine. In fact, she's probably the last witch in the world who you'd call if you needed a magical helping hand, regardless of her actual abilities. If it were down to Ivy, she'd spend all day every day on her sofa where she could watch TV, munch junk food and talk to her feline familiar to her heart's content.

However, when a bureaucratic disaster ends up with Ivy as the victim of a case of mistaken identity, she's yanked very unwillingly into Arcane Branch, the investigative department of the Hermetic Order of the Golden Dawn. Her problems are quadrupled when a valuable object is stolen right from under the Order's noses. It doesn't exactly help that she's been magically bound to Adeptus Exemptus Raphael Winter. He might have piercing sapphire eyes and a body which a cover model would be proud of but, as far as Ivy's concerned, he's a walking advertisement for the joyless perils of too much witch-work. 

And if he makes her go to the gym again, she's definitely going to turn him into a frog."Itse pidin näistä, päähenkilö oli mielenkiintoinen, samoin maailma. Päähenkilö Ivy on aikoinaan ollut naivii, lahjakas taikayhteiskunnan jäsen mutta erään sattumuksen vuoksi tai sekaannuksen hänet potkittiin Orderista pois. Nykyisin hän ajaa taksia ja välttelee Orderia. Joten kun hän toisen sekaannuksen vuoksi joutuu sidotuksi Orderin tutkijaan Arcane Branchiin niin tästä ei seuraa hyvää, ainakaan ihan heti.Ensimmäisessä osassa on hauska seurata kärsimättömän Ivyn ja sääntöjä noudattavan Adeptuksen törmäyksiä. Juonesta en hirveästi muista ekan osan kohdalta eli se ei mikään mieleenpainuvin ole. Mutta henkilöhahmot ja maailma senkin edestä. Juonet ovat paremmat kahdessa seuraavassa osassa, ja se tuntuu jatkuvan paremmin niiden kahden välillä. Ensimmäinen osa oli enemmänkin tutustumista hahmoihin ja maailmaan.

Goodreads
Toisessa osassa seikkaillaan tosi-tv:n maailmassa, kun Ivy soluttautuu tv-sarja Enchantment kuvauksiin päätyen itse kilpailijaksi sarjaan. Kakkososa jäikin aika cliffhangeriin, mutta kolmososa oli hyvä päätösosa. Tosin odotan kyllä kovasti tuon joulutarina lukua.

Hahmona Ivy on helposti samaistuttuva, mitä nyt pari kertaa teki mieli kurottaa kirjaan sisään ravistella. Sivuhahmot ja varsinkin orderiin kuuluvat olivat hauskan tärkeileviä. Erityismaininta puhuvalle kissalle, joka tosipaikan tullen näytti karvansa. Juurikin nämä pikku sivuhenkilöt ovat Harperin kirjoissa makuuni (Esim. Harperin Highland Magic-sarjan kirjeenaukaisijan henki Bob)

Sen pitemmittä jaaritteluja niin suosittelen sarjaa ja muitakin Harperin kirjoittamia kirjoja. Hyvää, ehkäpä jopa paikkapaikoin yllättämään onnistuvaa urbaania fantasiaa. Jännityksellä odotan ensivuoden uutus kirjoja.


GoodreadsEi kommentteja