Agatha Christie - Ruumis kirjastossa (äänikirja)

Päivitystä hiljaisuuden keskelle.. Toki luettua on tullut, lähinnä kylläkin Evanovichia, siitä lisää joskus.. Eli ns turvakirjallisuudella ollaan menty pari viikkoa (tuttua ja turrvallista siis, vaikka hyllyssä vuoroaan odottaa monta uutta kirjaa)

Viime viikolla, kun tiesin että edessä on pitkä ajomatka, päädyin kirjastossa tuijottelmaan äänikirjojen osastoa. Tykkään siis autoa ajaessani kuunnella puhetta, yleensä minulla onkin radiosta valittuna Yle Puhe tai Radio Suomi, mutta valitettavasti ajoni osuivat sellaiseen aikaan että meno- ja tulomatkalla olisi tullut samoja ohjelmia. Ihan kivaa vaihteluakin äänikirja näin välillä tuo, aikoinaan olen niitä enemmänkin kuunnellut mutta koska ne ovat kalliita ja kirjastossa ei ole näitä hirveän suurta valikoimaan niin se on jäänyt..

Valikoima koostui nytkin lähinnä Lehväslaihosta ja muusta ei niin omaa sydäntä lähellä olevasta kirjallisuudesta, joten kun bongasin tutun ja turvallisen Christien sieltä seasta lähti se mukaani. Vaikkakin olen tämän toki joskus kirjana lukenut. Murhaajaa en kyllä muistanut, vaikkakin eräs tärkeä juonipaljastus ruumiisiin liittyen olikin jäänyt mieleeni.

Tässä kirjassa on päähenkilönä neiti Marple, joka onkin ihastuttava hahmo. Nuorempana olenkin lukenut vain Christien Marplesta kertovat kirjat ja vasta myöhemmin sitten nekin missä Poirot on pääosassa.
Taattua Agatha Christietä tämä kyllä on, eli  ns. cozy mystery (kodikas mysteeri) eli ei liian hyytävän jännittävä. Tämä termin cozy mystery olen muuten oppinut Dekkarimania blogista täältä. Tämän tyyliset kirjat kuuluvatkin suosikkeihini, ei saa olla liian jännitävää muuten menee yöunet.

Kirjan juoni kyllä vei mennessään ja loppuratkaisua yritinkin pohtia ja vaikka tiesin tuon ns. spoilerin silti murhaaja hieman yllätti. Kirjan viimeiset minuutit muuten kuuntelin viime yönä tuossa parkkipaikalla kun "lisä-kieppinä" ajamani pitempi kotireitti ei ollutkaan tarpeeksi pitkä enkä malttanut olla kuuntelematta.. Itseasiassa oli lähellä etten myöhästynyt töistäkin tuon takia, en olisi malttamut lopettaa kuuntelua silloinkaan..
 
Pitääkin hakea tällä viikolla uusi äänikirja lainaan kun joulun vuoksi on taas ajelua luvassa.

Ei kommentteja