End of the Era (Sookie Stackhouse)

Goodreads

Noniin, siihen se sitten loppui..

Olo on vähän kuin Harry Pottereiden jälkeen aikoinaan, tosin niitä taisin silti enemmän fanittaa loppuun asti.

Tätä viimeistä Sookie kirjaa odottelin kauhun sekaisin tunnelmin, jäi se edellinen osa sen verran selvään kohtaan. Hirveästi yritinkin tällä kertaa olla spoilaantumatta, silti en onnistunut siinä täysin. Ostinkin tämän kindlelle/tabletille niin ei tarvinnut postin kanssa jännitellä koska tulee, tänään kun sattui sopivasti vielä vapaapäiväkin. Varmaan hommaan hyllyynkin jossain vaiheessa että sarja tulee täydelliseksi sinne.

Ihan hirveästi tästä ei voikkaan kertoa spoilaamatta, mutta sanotaanko nyt näin että tietyllä tapaa petyin loppuun..

(tästä eteenpäin saattaa spoilata..)


Kerran kirjan aikana heräsikin jo toivo josko Harris ei olisikaan tehnyt sitä mitä pelkäsin mutta turha olis sekin toivon hiven.

Toisaalta sitä loppua kyllä pedattiin alusta saakka, sinänsä poitsit Harrisille ettei lähtenyt sitä muuttamaan fanien toiveista huolimatta. Silti jotenkin odotin enemmän sitä jotain viimeistä yllätystä..

Nyt en lukenut edellisiä osia etukäteen, ja sen kyllä huomasi kun osa nimistä oli outoja. Aika paljon esiin marsitettiin sarjan edellisistä osista hahmoja, kaikki "kosijatkin" kävivät näytillä.

Sarjassa on paljon parempiakin osia kuin tämä viimeisin, olisiko ideat käytetty jo edellisissä osissa. Ihan helposti tästä olisi voinut tehdä kymmen osaisen sarjan menettämättä mitään.

Viihdyttäviä silti ja hieman haikea olokin kun ei ole näitä enään odotettavissa. Pitää varmaan yrittää koukuttua tv-sarjaan, tai löytää jokin uusi sarja tämän tilalle.

Edit (7.5.13) Katselin just Amazonin arvosteluja, en ole näköjään ainut joka pettyi. Tämä on toistaiseksi saanut murska arviot siellä.. Auts.. (linkki amazoniin.)

5 kommenttia

 1. En lukenut kuin alun ja viimeisen kappaleen. Yksi kevään odotetuimmista kirjoista tämä on, mutta tällä kertaa päädyin silti siihen, että kärvistelen ja odotan tätä kirjastosta. Olen aikaisemmat hankkinut omaan hyllyyn, mutta nyt ajattelin, että on kuitenkin tullut sen verran hankittua kirjoja jo tämän kevään aikana, että jos jostakin karsisin. Tietenkin on niin järkevä karsia niistä kirjoista, joita odottaa eniten. Osittain myös haittaa se, ettei tätä heti ole saamassa pokkarina, joten tähän joutuisi käyttämään rahaa enemmän kuin mitä yleensä yhteen kirjaan tuhlaan. En lue lainkaan e-kirjoja, joten siinä muodossa en kirjan hankkimista edes harkinnut.

  Muistaakseni usea taisi olla hieman pettynyt edelliseenkin osaan, mutta minä nautin sen lukemisesta. Saa nähdä, miten käy viimeisen osan kanssa. Harmi kyllä, että jälleen yksi lempisarja päättyy.

  VastaaPoista
 2. Minä olen niin kärsimätön, toisaalta ymmärrän hyvin tuon liian kirjojen ostelun. Itse tullut viime aikoina sorruttua samaan on niin helppoa yhdellä klikkauksella ostaa noita e-kirjoja. Onneksi suurinosa niistä ei ole hinnalla pilattu.

  E-kirjat on helpottneet enkunkieleisten kirjojen lukemista. Täällä tosin on kirjastossakin kohtuu hyvä valikoima enkunkielisiä kirjoja, varsinkin nuorten puolella. Kirja on silti kirja.

  Kuten tuolla teksitissäkin totesin niin joo toisaalta ymmärrän Harrisia ja sinänsä hyvä loppu. Mutta ei tämä sarjan parhaita osia kyllä ole.

  VastaaPoista
 3. Sain juuri kirjan luettua ja heti tulin lukemaan sinun ajatuksiasi - tuoreeltaan en uskaltanut tulla, ettei spoilaannu :)

  Mutta joo, aika ennalta-arvattava loppuratkaisu, johon en tosin suoranaisesti pettynyt. Sen sijaan petyin kirjan toimintapainotteisuuteen, sillä olisin halunnut enemmän fiilistellä Sookien ihmissuhteilla. Toisaalta, melkoista rytinäähän nuo muutkin kirjat ovat olleet.

  VastaaPoista
 4. Loppua on pedattu koko ajan :)

  Minusta oli hassua että tavallaan kaikki Sookien "kosijat" kävivät näyttäytyässä. Tapahtumia riitti, tällä kertaa en lukenut edellisiä osia etukäteen, niin pitäisikin joskus kokeilla millainen tämä on luettuna kun olisi kaikki luettuna ja aiemmat tapahtumat olisisvat tuoreemmassa muistissa. Ja onko kokonaisuus silloin erilainen..

  VastaaPoista
 5. Huomasin saman kosijoiden esiinmarssin. Toisaalta Harris tuntui ympänneen mukaan melkeinpä kaikki muutkin sarjassa vilahtaneet henkilöt. :/

  VastaaPoista