Pari kirjaa..

Tässäpä pari viime aikoina luettua kirjaa ja kesken jäänytkin..


Otava
Essi Tamminmaa - Noaidin tytär

Uusi suomalainen fantasia trilogia, jonka ensimmäinen osa on tämä Noaidin tytär on. Kirjan bongasin luultavimmin Lunukurkka-blogista ja laitoinkin sen kirjastossa varaukseen.
Tammimaasta en ole ennemmin kuullut vaikka häneltä on ilmestynyt kaksikin kirjaa.

Päällimmäisenä tästä jäi mieleen sekavuus, oli vaikea pysyä kärryillä ihan perusjutuissakin eli kuka, missä, miten..
Henkilöhahmotkaan eivät vakuuttaneet ja heidän motiivinsa osin tuntuivat aika hatarilta ja teot epäuskottavilta, esim. Pajun vierailu Auran koululla ja tämän kavereiden seuraaminen Auran kotiin (hei google on keksitty tai ihan 020202)..

Positiivista näissä sitten oli saamelaismytologian käyttö, kiva että hyödynnetään näitä skandinaavisia mytologioita ainaisten vampyyrien ym sijaan. Aura hahmona myös kiinnosti. En silti tiedä riittääkö mielenkiinto silti seuraavaan osaan asti.. Kouluarvosana 6+GoodreadsSiiri Enoranta - Nokkosvallankumous

Tämä oli se joka jäi kesken. Idea hyvä, hyvin kirjoitettu mutta jokin vain tökki. Tuntui että suurempi juoni taustalta puuttuu. Mutta toisinkuin edellisessä Tammimaan kirjaan verrattuna, voin silti lukemani perusteella sanoa että tulen Enorannan seuraavatkin kirjat lainaamaan kirjastosta. Mielenkiintoinen tuttavuus siis vaikkakaan tämä opus ei kiinnostanut loppuun asti.Goodreads
Abigail Gibbs - Illallinen vampyyrin kanssa

Pitihän tämä Wattpadin ihme lukea, tosin päädyin kuitenkin odottelemaan tämän kirjastosta.

Aika perusopus tätä lajityyppiä, mutta miksipä sitä vanhaa kaavaa muuttamaan liikaa kun se toimii. Maailma oli tarpeeksi mielenkiintoinen eikä ihan liian kliseinen. Kiva etteivät kaikki vampyyrit olle kilttejä vegaaneja. Kiva että tässä tulee olemaan muitakin ulottuvuuksia.

Luen seuraavankin osan, niin ja hyvä sana tätä kuvaamaan on KIVA. Kouluarvosana -8.
Ei kommentteja