Chis Cannon - Blackmail Boyfriend / Going Down in Flames serie


Goodreads

Luin tämän uusimman Cannonin kirjan viime viikolla, ja ajattelin tässä kertoa siitä ja samalla noista edellisista jotka olen häneltä lukenut.

Blackmail boyfriend on perus teinihömppää mutta hyvin kirjoitettua sellaista.

Kirja lyhyesti selitettynä Goodreads:ta;

"Haley Patterson has had a crush on golden boy Bryce Colton for ages. But when she hears a rumor that he hooked up with her she gives him a choice: be her boyfriend for a month to show other guys that she’s dateable—despite her overprotective and very intimidating brothers—or deal with the angry, cage-fighting boyfriend of the girl he actually did hook up with.

Bryce didn’t know the other Haley even had a boyfriend. He was just trying to get his ex off his back. And now, not only is he being blackmailed, he's being blackmailed by an honor student. His new “girlfriend” has two three-legged dogs, her father mows grass at the country club, and she's…well, difficult. And different."


Juonta ei tarvitse varmaan sen enempää avatakkaan, kaikki tätä genreä lukevat tietävät kuinka tuossa käy mutta ihan kelpo lajinsa edustaja. Haley oli kivan pirtsakka päähenkilö, samoin Brycesta löytyi useampia puolia. Tarpeeksi särmiä ollakseen kelpo hömppä, kiva ajanviete kirja pieneen romantiikan nälkään.


Sitten noihin aiemmin lukemiini tuotoksiin, olen nämä lukenut ensimmäisen osan joskus viie vuoden jouluna ja toisen osan sen ilmesttyttyä tammikuussa 2015.


Goodreads
Tämä Going Down in Flames-sarja, on se mitä kautta tutustuin Chris Cannoniin. Tästä kirjasta luin kuvauksen ja kun siinä mainittiin sanat sisäoppilaitos ja lohikäärme, en tarvinnut enempää vakuuttelua kun jo klikkailin kindlelle samplen tästä ja samplen luettuani ostin kirjan. Iloisesti sitten yllätyinkin kun huomasin tämä olevan sarjan ensimmäinen osa. Toisen osan ostin sen ilmestyttyä viime tammikuussa. Sarjaan on tulossa ainakin neljä osaa, mikäli päättelin oikein salapoliisityössäni kirjailijan sivuja selailemalla. Itse arvelisin että kolmas osa tulee ennen joulua, ainakin kirjailijan mukaan se on editoijalla tällä hetkellä, nelostakin on jo kirjoitettu.

Sarjaa on ilmestynyt siis kaksi osaa;

1. Going Down in Flames (kesäkuu 2014)
2. Bridges Burned (tammikuu 2015)
3. ?
4. ?

Goodreads
Kirjat kertovat Brynistä, joka saa 16-vuotis syntymäpäivänään tietää olevansa muotoa muuttava lohikäärme. Eikä siinä vielä kaikki vaan että häntä on tultu noutamaan yksityiseen sisäoppilaitokseen. Vaikkakin hänen vanhempansa ovatkin pakoileet omanlaisiaan kielletyn rakkautensa vuoksi niin heidät on nyt löydetty ja Directorates vaatii että Bryn lähtee kouluun. Heille ei anneta valinnan varaa ja kuten Bryn kirjan edetessä huomaan niin sitä valinnan varaa ei anneta oikeastaankaan kenellekkään klaanit pysyttelevät omiensa parissa ja Dirctorase (=neuvosto/johtaja) päättää mitä teet ja kenen kanssa menet jopa naimisiin.

Bryn perimä tekee hänestä friikin ja hylkiön muiden parissa lisäksi kasvatuksensa ansiosta hän automaattisesti kapinoi sääntöjä vastaan.Ensimmäinen osa osa oli tasoa ok, tietyistä jutuista en pitänyt esim. kuinka Brynin vanhemmat pystyivat salaamaan tämän olemassa olon ja sen että hän on lohikäärme. Silti siinä oli jotain, joka sai minut ostamaan tuon toisenkin osan ja se olikin jo parempi. Osa juonen käänteistä sai minut yllättymäänkin, mikä sinänsä on välilllä saavutus. Lohikäärmeiden maailmasta pidin, mielenkiintoinen ja siitä voi hirvesti vetää kaikenlaisia yhteyksiä ennakkoluuloihin, rotukysymyksiin etc.

Ainut tosisaan häiritsevä juonenkäänne näissä on ollut Brynin vanhempien kuolema (=murha) joka tuntui hassulta ja tarpeettomalta. Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää,
Suosittelen jos genre iskee ja eivätkä nämä hirveän hintaisia olleet.


Ei kommentteja