Hieman lisää Kdraamoista (Ehkä yksi syy miksi nämä viehättävät)

Kuten tuolla hieman lupailin niin kirjoittelempa näistä uusista innostuksen aiheistani eli k-dramoista eli korealaisista tv-sarjoista. Tähän kategoriaan voisi lisätä myös muita tuolta Aasiasta tulevia sarjoja, olen katsellut mm taiwanilaisia, thaimaalaisia, kiinalaisia ja japanilaisia sarjoja, jotka kaikki ovat siis hyvin samanlaisia. Itse katselen näitä englannninkieleisillä tekstityksillä, ja enkä tiedä onko näihin edes saatavilla suomeksi tekstejä.

Nämä ovat näitä että niistä joko tykkää tai ei.

Hieman kliseisiä (okei paljonkin) perinteitä kunnioittavia, hulvattomia, omituisia ja ihan erilaisia kuin länsimaalaiset sarjat.

Äsken juuri törmäsin blogikirjoitukseen joissa näitä verrattiin Jane Austenin teoksiin, itsekin voin tuon väitteen allekirjoittaa.

Suosittelenkin tutustumaan tähän kirjoitukseen jos aihe kiinnostaa. Kirjoitus löytyy  täällä, suurin osa kuvistakin lainattu sieltä.

 Tässä poimittuna suomeksi nuo yhtäläisyydet

1. Darcy effecti/vaikutus
- päähenkilö miehet ovat rikkaita, komeita, ulkokuorensa kovettaneita mutta sisältä pehmeitä miehia/poikia. Erittäin lojaaleja ystävilleen etc. tyypillisiä mr Darcyja siis

Kuva täältä. ei välitetä että tässä kuvassa on väärä Darcy, ainut ja oikeahan on Colin Firth

2. Köyhä sankaritar
- Austenin Emmaa lukuunottamatta sankarittaret ovat köyhiä, ei ihan vaivaistalo köyhiä mutta vähävaraisia. Mutta he eivät kuulu samaan yhteiskuntaluokkaan sankarin kanssa. Kdramat tosin vievät nämäkin välillä seuraavalle tasolle koronkiskureita pakoonjuokseviksi köyhiksi. Mutta mitä sankarittarilla ei ole tyylillisesti tai rahallisesti niin se he korvaavat helposti asenteellaan.3. Rakkautta ilmassa
- Useita kosijoita, yleensä sankarittarella useampiakin ihailijoita/kosijoita. (Kolmiodraamat!!)3. Asioihin sekaantuvat sukulaiset
- Näitähän riittää molemmissa..5. Rakkaus/intohimo vs soveliaisuus
- eri yhteiskuntaluokat , soveliasuus, säädyllisyys vastaan kaiken voittava rakkaus..

Tarvitseekohan tässä enään ihmetellä miksi itselleni nämä iskivät, oikeita tuhkimotarina-satujahan nämä ovat ja itämainen huumori yksinkertaisuudessan sopii minulle.

Totta, hieman kärjistetymmin.
Ensi kerralla jotain muuta näistä :)
Ei kommentteja