Elena Mady - Vaihdokas (Boby Jumper 1)

Goodreads

Ensimmäisen kerran näin tämän Suomalaisessa kirjakaupassa, kansi, nimi ja hyllypaikka kiinnitti huomioni ja takakannen luettuani kiinnostuin kirjasta. Kirjailijan nimi, samoin kuin trilogian nimi, johtivat hieman harhaan ja yritinkin jo kaupassa etsiä alkuperäisen kielisen kirjan nimeä että voisin tsekata sen Amazonista kindlelle.

Hieman jopa mutisin itsekseni suomalaisten kustantomojen epämääräisyyksistä kun tuota tietoa ei löytynyt kirjasta. Hyvä ystäväni google sitten myöhemmin tiesikin kertoa että kyseessä on suomalainen kirjailija, tämä hieman laski intoani, mutta silti usealla kauppareissulla tätä käsissäni pyöriteltyä päätin uhrata pennosiani tähän itselleni tuntemattomaan suomalaiseen kirjailijaan.

Ihan heti en tätä lukenut, mutta eräänä iltana sitten tartuin tähän.
Mutta ensin hieman kirjasta ja kirjailijasta.
Tämähän on trilogian ensimmäinen osa, seuraavien osien nimetkin ovat tiedossa tosin julkaisu aikoja en löytänyt. Itse veikkaisin toisen osan tulevan ensi keväänä 2016 ja kolmannen ehkä samana vuoden lopuilla tai sitten alkuvuonna 2017.Body Jumper
1. Vaihdokas (2015)
2. Varjo
3. Varjelija

Elena Madylta on tullut toinenkin nuorille suunnattu kirjasarja ennen tätä; Ella Aura, sekin vaikuttaisi ihan mielenkiintoiselta. Varmaan katsastan jos eteeni sattuvat joskus. Elena Mady on taiteilija nimi, jonka takaa löytyy helsinkiläinen muusikko/kirjailija, joka on asunut pitkään Yhdysvalloissa.

Sitten itse kirjaan, kirjaa kuvataan rakkaustrilleriksi kuoleman ja elämän rajamailta. Kirjanpäähenkilö herää Alex Winterin ruumiista ja vastentahtoisesti joutuu elämään tämän elämää, joka on salaisuuksia täynnä.

Siinäpä juoni tiivistettynä lyhyesti, päällimäisenä tästä jäi mieleen sama tunne kuin Salla Simukan Jäljellä-kirjasta eli lähinnä kysymyksiä olisi paljon. Toisena alkaisin vertaamaan tätä Stephanie Meyerin Vieras-kirjaan.

Juoni oli aika peruskauraa, mitään isompia yllätyksiä ei tullut ja pari päättömyyttä bongasin. Sinänsä harmi että tässä olipaljon pikkuasioita joista en pitänyt, koska ns. fantasia-elementti on mielenkiintoinen ja maailma muuten hyvin luotu. Paljon liikkuvia osia juonessa ja niistä kärryllä pysyminen oli jopa vaivalloista, niistä olisi voinut karsia.

Itse olisin toivonut hieman raotusta verhon taakse, että miksi päähenkilö valtaa ruumiita, kuka/ketkä noita päätöksiä tekevät jne. Nyt jäi lähinnä ärsyttämään epätietoisuus, eikä sillä hyvällä tavalla, jolla haluat saada seuraavan osan heti käsiisi.  

Hahmot olivat ok-tasoa, hieman ehkä yksipuolisia ja päähenkilön käytös ärsytti välillä. Hyvä kolmio(neliö)draaman alustus oli mutta yritykseksi se jäi. Alexin nimi hieman ärsytti, tai lähinnä sukunimi koska kyseessä oli kuitenkin alunperin suomalainen henkilö.

Kuten ylläolevasta on luettavissa, miksikään suosikiksi tämä ei noussut, eikä vähiten lopun cliffhangerin vuoksi. Ihan ok, seiskan kirja. Ehkä luen seuraavat osat, mutta maltan kyllä odottaa ne alennuksesta tai kirjastosta.

Kiva silti että näitä suomalaisia kirjailijoita on alkanut tulla markkinoille tässä genressä.

2 kommenttia

  1. En muista olenko itte arvostellut tätä, mutta jätti kyllä kylmäksi minutkin. Eniten ärsytti sellaiset epäloogisuudet, kuten koulun urheilujoukkueet ja liioiteltu määrä englanninkielisiä nimiä tuikitavallisessa suomalaisessa pikkukaupungissa.
    Oli niitä epäloogisuuksia muitakin, niin etten kyllä mitenkään kieli pitkällä odota seuraavaa osaa. Ikävä kyllä, aineksia kun olisi ollut parempaankin :/

    VastaaPoista
  2. Lisä editoinnilla ja muokkauksella tämä olisi mahdollisesti noussut hyväksi, idea oli mielenkiintoinen samoin kuin alkuasetelma ja pääosa juonta.
    Itseä ärsytti myös kuinka Alex sitten osasikin laulaa, ratsastaa etc. Luin kuitenkin loppuun, mitä ei voi sanoa suurestakaan osasta suomalaisista kirjoista ;)

    VastaaPoista