Uusi kirja (Kindle paperwhite)

Tablettini (Samsung tab2, ehkä jos muistan oikein)  on alkanut tulla hieman tiensä päähän, onhan se jo pian kolmisen vuotta vanha. Muutenkin ihan oikean eKirjojen lukulaitteen on käynyt jälleen mielessä, lähinnä näytön vuoksi.
Niin tein päätöksen tilata itselleni sellaisen, hieman mietin myös uuden tabletin ostoa mutta pääasiassa käytän kuitenkin tablettiani lukemiseen. Ja jos jossan vaiheessa kaipaankin tablettia niin voin ostaa sen jälkikäteen ja sitten asentaa siihen kindlen soveluksen. Selvää kuitenkin on että eKirjoja luen ja paljon, varsinkin enkuksi lukemista ne helpottavat kovasti.

Lukulaitteen merkki oli selvä valinta eli kindle, valitettavasti Amazon vain markkinoiden johtaja näillä saroilla eli englannin kielisillä eKirjoilla. iBook on melkein yhtä hyvä mutta itse en halunnut ostaa omena tablettia ja siinä ei ole tuota eInk näyttöä.

Tilauksen tein Amazoniin toissa viikolla, laitteen lisäksi tilasin suojakotelon ja suojakalvoja. Laitteen mallia mietin mutta lopullinen valinta oli uusi paperwhite, en halunnut kuitenkaan ihan kalleinta ja halvimmassa ei ollut taustavaloa, jonka halusin.

  Paketti löytyi perjantaina postilaatikosta, yhdessä suojakuoren paketin kanssa. Eli Amazon lähetti nämä kaikki erikseen vaikkakin tilasin ne samalla kertaa. Suojakalvot eivät ole vielä tulleet, mutta ne olivatkin ne vähiten odotetut.

Ennen ja jälkeen omaan tiliin kirjautumista.


Kindlen käyttöönotto oli helppoa, alkuoppaassa oli jopa ohjeet suomeksikin, tosin vain aukeama ja varsinainen käyttöopas on kindlessä sahköisenä kirjana enkuksi. Hyvin kyllä kindle itsekin opasti ja tähän olisi saanut mm. facebookin yhdistettyä (samoin goodreadsin). Ensin piti kirjautua langattomaan nettiin (itselläni on tässä vain wifi, koska koin 3G ominaisuuden turhaksi, aina voi jakaa kännykän).

Sitten pääsikin laittamaan amazon tilin tietoja, tämän jälkeen paljastuikin karu totuus (joka näkyy kuvassakin) pilvessä on yhteensä 1034 kappaletta kirjoja ja sampleja. Itse veikkaan että sampleja on noin 50-100kpl. Ihan kaikkia en ole lukenut, suurimman osan silti ja tuossa on kuukautta vaille 3 vuoden ostokset/latailut. (seliseli..)

Tämän jälkeen maltoin jopa asentaa suojakuoren paikoilleen, ainut mikä hieman aiheutti pettymystä oli kindlen koko. Se on/oli aika pienen oloinen tuon tabletin jälkeen. Nyt parin päivän totuttelun jälkeen alan jo tottua siihen ja onhan se ihan normi pokkarin kokoinen kuitenkin. Kivan kevyt se on, ja sivun käännöt on tehty niin että tätä on helppo lukea yhden käden varassa, ihan kummalla kädellä vain.
Vanha ja uusi kirja. Hieman on koko eroa mutta kirjoittajan lempiväri taitaa olla selvä juttu.

Seuraava isompi ero on näyttö, tabletissa on värillinen ja kindlessä on tuo e-ink-näyttö. Sen vuoksi juurikin halusin yksinomaan lukulaitteen. Tosin nättien kansikuvien menetys hieman kirpaisee mutta vastapainoksi saa huomattavasti muita parempia ominaisuuksi.

Home-näkymä, tabletissa normaalisti on tuossa alhaalla vielä amazonin suosittelemia kirjoja.
Niin kuin tuossa kindlessä on.


Kindle

 Yritin saada näitäki kuvia samaan kollaasiin mutta eipä tekniikka halunnut olla yhtämieltä kanssani. Kuvissa teksin muokkaus valikot, tabletissa on samassa valikossa myös kirkkauden säätö. Samoin taustan väriksi tabletissa voi valita, joko valkoisen, seepian, vihreän tai mustan.

Itselläni onkin ollut tabletissa seepia tausta, se on tuntunut mukavemmalta silmille.
TablettiSeuraavaksi pari huonoa kuvaa kollaasissa, yritin noiden avulla esittää kuinka paljon himmeämpi ja silmille ystävällisempi on kindlen näyttö, Ensin vasemmalla ylhäällä on molempien näytöt himmeimmällä mahdollisella, sitten keskiasetuksella. Vasemmalla alhaalla kirkkaimmalla mahdollisella ja lopuksi sillä jolla ne minulla ovat lukiessani.


Näyttöjen kirkkausasetuksia.
Nyt parin viikon käyttökokemuksen perusteella ei ole vielä kaduttanut ostos yhtään. Pienempään kokoon tottui helposti ja tämä painaa puolet vähemmän käsilaukussa, joka on ehdottomasti plussaa. Kerran olen sen vasta ladannutkin alkulatauksen jälkeen, joten akun kesto on huomattavasti parempi. Samoin kirjojen latauslaittelle on mielestäni nopeampi. Ainut miinus tulee kauppa-osuudesta, sieltä on hirveän hankala etsiä kirjoja. Mutta kuten ennenkin olen niitä mielummin etsiskellyt varsinaisella tietokoneella.

2 kommenttia

  1. Minulla on sinulle haaste blogissani ;)

    http://lukunurkkaus11.blogspot.fi/2015/11/alyttomat-joululahjat-haaste.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta :) ainahan tulee mietittyä mitä sitä tekisi jos voittaisi lotossa.

    VastaaPoista