Ella Summers - Dragon Born Serafina/Alexandria

Goodreads

Jossain netin syövereissä törmäsin tähän viime viikolla, laitailinkin ekan osan samplen ja sen perusteella päädyin ostamaan sarjan ensimmäisen osan.

Tämä on hieman hassu sarja kun tämä on oikeastaan kaksi erillista sarjaa, mutta juonikuviot silti nivoutuvat yhteen. Kirjailija itse puhuu näistä sisarussarjana. Se on toki loogista koska sarjan pääosassa ovat kaksoset Sera (Serafina) ja Alex (Alexandria) eli toisessa sarjassa seurataan toista kaksosista ja toisessa toista.

Kirjailijan mukaan sarjan suositeltu lukujärjestys on seuraava, vaikkakin molemmat sarjat voi tokikin lukea erikseenkin;

The Dragon Born Series

1. Mercenary Magic (Dragon Born Serafina, Book 1)
2. Magic Edge (Dragon Born Alexandria, Book 1)
3. Magic Games (Dragon Born Serafina, Book 2)
4. Magic Nights (Dragon Born Serafina, Book 3)
5. Blood Magic (Dragon Born Alexandria, Book 2, ei vielä julkaistu) 

Kivasti tämä suositeltu lukujärjestys on helposti löydettävissä joka kirjan kuvailluissa amazonissa.Goodreads
Kaksoset ovat Dragon Born, ja he eivät oikein itsekkään tiedä mitä se tarkoitta,a vain sen että jos muille selviää heidän syntyperänsä niin heidät ja heidän läheisensä tapetaan. Heidän isänsä kuoli suojellessaan heitä ja niin 16-vuotiaina he jäivät pikkuveljensä kanssa selviämään keskenään.

Kirjojen maailmassa yliluonnolliset asiat kuten maagit, vampyyrit, keijut etc. ovat tunnettuja kaikille. Maageilla on oma neuvostonsa, joka hoitaa heidän asioitaan ja juuri neuvostolta kaksoset piilottelevat syntyperäänsä. Heillä nimittäin on kiellettyä taikuutta suonissaan, ja sen olemassa olo heidän pitää salata teeskennellen olevansa ihmisiä. He ovat nyt tovin piilotelleet San Fransicossa työskennellen kaupungin vanhimmalle hirviöiden tuhoaja-yritykselle (Monster Cleanup Guild).

Seran kirjan alussa selviää että Alex on parhaillaan euroopassa (Zurichissä) suorittamassa työtehtävää. Sera saa työtehtäväkseen selvittää kuka (ja miksi) ottaa maageja valtaansa ja laittaa nämä mm. varastamaan maagisia esineitä.  Seran pitääkin selvittää tämä mysteeri, joka uhkaa koko taikamaailmaa ja lisäksi hänen pitää välttää paljastumasta työnantajalleen. Toimeksiantaja on sattumoisin on yksi maailman voimakkaimmista maageista ja lisäksi vielä neuvoston jäsen.. Lisäksi Kai on vielä kaupungin tavoiteillun poikamies...

Jep, eli urbaania fantasiaa, mysteeri ja romantiikka twistillä eli suosikkigenreeni tämä menee. Eka osa tästä olikin paras, samoin Alexin sarjan ensimmäinen osa oli onnistunut.  Valitettavasti kaksi seuraavaa yltivätkin sitten vain ok-tasolle. Tästä huolimatta aion vilkaista tuon seuraavaksi ilmestyvän Alex-sarjan osan, kunhan se ilmestyy. Tarkaa ilmestymispäivää ei ole kerrottu.

Pidin kirjojen maailmasta ja kuinka erilaiset yliluonnolliset tyypit oli mietitty loppuun saakka ja olipa sielä uusiakin, eli hybridejä. Juoni oli toki osin ennalta arvattava ja kliseinen mutta kerronta oli oikein sujuvaa ja lukeminen oli vaivatonta. Pointsejä myös siitä etteivät tytöt ole punapäitä. Vaikka osin arvasinkin mitä tuo Dragon born tarkoittaa, niin ei sen paljastuminen hirveästi haitannut. Muulloin kylläkin hieman häiritsi tiettyjen asioisen pintapuolinen hipaisu ja kuinka helppoa kaikki sitten olikaan. Hahmot olivat onnistuneita ja paria sivu hahmoakin olisi ollut kiva nähdä enemmän tarinassa. Nyt päähahmo toimi pitkälti yksin ja osin tässä oli jopa liikaa miekan heiluttelua ja taisteluita.

Kaksosten eroja ei ollut hirveästi, mutta pitänee ottaa huomioon että olen lukenut kolme Serasta kertovaa kirjaa ja vain yhden Alexin kirjan. Tyttöjen elämästä ennen kirjoja olisi ollut myös kiva lukea enemmänkin, nyt heidän välinen yhteytensä tuntui heikolta ja oudolta.

Mutta kuten sanottua,  aioin jatko-osatkin katsastaa kunhan ilmestyvät. Tosin Summersin kolmas sarja - Sorcery and Science, ei vaikuttanut yhtä hyvälle ja sen olenkin jättänyt kauppaan ekan samplen luettuani.  

Ei kommentteja