Ajatuksia, salaliittoteorioita ja tuskaista odotusta.. osa 1.

Olen kahden viimeisen viikon aikana lueskellut Charlaine Harrisin Southern vampires-sarjan läpi. (ties monennenko kerran) Heti perään luin J.R. Ward:n the Black Dacker Brotherhood, sarja kuusi ensimmäistä osaa, jotka olin tilannut boksina adlibriksestä ja saapuivat toissa viikolla lähi R-kioskille noudettavaksi. Mutta niistä myöhemmin lisää.

Silti nuo Sookien seikkailut jäivät pyörimään päähän, vieläkin viikko Dead in the Familyn sulkemisen jälkeen ajatukset pyörivät kirjoissa ja tekisikin mieli lukaista ne heti perään uudelleen. Vaikuttaisiko sitten tuo että 11. osan Dead Reckonig:n julkaisupäivä (3.5.2011) lähenee kovaa vauhtia.. En muistakkaan koska viimeksi olisin näin kuumeisesti odottanut kirjan julkaisua, ehkäpä Janet Evanovich:n Sizzling Sixteen tai sitten viimmeisin Harry Potter, aiheuttu samanlaisen reaktion.

Niimpä sitten tänä viikonloppuna kahlasin uudelleen Harrisin kotisivuja läpi, lueskelin uudelleen Dead Reckoning, excerptin eli ensimmäisen kappaleen (löytyy täältä). Aloinpa sitten aikani kuluksi leikkimään googlella ja etsiskelin netin syövereistä Harrisin haastatteluja, valitettavasti täällä töissä en pystynyt videolta niitä katselemaan mutta lueskelin useamman. Osa oli julkaistu aikaa ennen suurinta suosiota ja osa jälkeen. Molemman laatuisista löytyi mielenkiintoista informaatiota.
mm. että

Harris on kirjoittanut sopimuksen vähintää kolmesta "lisä" kirjasta eli yhteensä tulee olemaan vähintään 13 Southern vampires-kirjaa. Voi olla että enemmänkin, mutta hän ei vielä tiedä. Tosin hän tietää kuinka sarja tulee päättymään, se kauanko Sookiella kestää päästä sinne on mysteeri. Hän myös toivoo että tajuaa lopettaa kirjoittamisen ennenkuin laatu laskee..

Ja täällä kysymyksessä 19 varmistuu, että bongasin oikein eli Harrisin toisen kirja-sarjan päähahmo Lily Bard tosiaankin esiintyy tässäkin kirjasarjassa.. 

Harris myöskään ei tiedä tuleeko hän koskaan paljastamaan mistä Sookie ja Hunter ovat saaneet telepaattiset kykynsä.. Tätä en olekkaan ikinä ennen tullut ajatelleeksi :/  (haastattelu täällä)

Samassa haastattelussa kuin edellinen toteamus oli, niin oli eräs kysymys jonka vastaus olikin aika mielenkiintoinen. Eli;

Kysymys: (RJ) - Do you have the ultimate ending -- however far out -- already planned for Sookie and whomever happens to be the right vampire for her?

Harrisin vastaus: Yes, I do. It's interesting that you say it's going to be a vampire.

Lyhyesti suomennettuna;
Kysymys: Onko sinulla jo lopullinen loppu sarjalle- Sookielle ja sille Yhdelle Oikealle vampyyrille?
Vastaus; Kyllä minulla on. Mielenkiintoista että sanot sen oikean olevan vampyyri.


Tästä saakin mielenkiintoisi spekulaatioita aikaan, pystyykö selvästi perhettä, normaali arkea ym. vakiintumista tahtova Sookie tyytymään vain vampyyrin rakkauteen, joka ei näitä hänelle pysty suomaan. Senhän me tiedämme että vampyyriksi Sookie ei tahdo, ja on sen kertonut myös Erikille ja Billille. Myös Harris on sanonut että Sookiesta ei tule vampyyria. Onko sitten se oikea vaikkapa Sam tai joku muu tuntemistamme muodonmuuttajista esim. ihmissusi Alcine? Vai onko näyttämölle tulossa vielä joku uusi hahmo. Tai saako Sookie jostain ns. ikuisen elämä ja vaikkapa adoptoi lapsen/lapsia mm. Hunter??


Vieläkin samassa haastettulussa on myös toinenkin mieltä kutkuttava kysymys eli;

Kysymys: Carrie - In Dead in the Family, Sookie learns a lot more about vampire politics. Are you hinting at a chance that Eric is planning to make a play for King of Louisiana?
Vastaus, Harris: Well... You know, there are some things I just can't talk about because they're going to happen in different books. That's a good question, but one I simply can't answer right now.

Lyhyt suomennos;
Kysymys: Kirjassa Dead in the Family, Sookie oppii paljon lisää vampyyrien politiikasta. Vihjaatko että Eric aikoo pyrkiä Louisianan kuninkaaksi?
Vastaus: No, tiedäthän on joitain asioita joista en voi puhua, koska ne tapahtuvat eri kirjoissa. Tuo on hyvä kysymys, mutta en voi vastata siihen juuri nyt..
Tämä tuokin mielenkiintoisen lisän Sookien ja Ericin suhteen.
Ensinnäkin ns. pääkaupunki Louisianalla on tietysti New Orlens,
Kaukosuhde? -empä luule että tulee tapahtumaan...
Sookie muuttaa Ericin perässä? - No, empä usko tähänkään..
Kuoleeko Eric tässä yrityksessään? Tähän voisin jopa uskoa.. se ainakin ratkaisi ongelman nimeltä Eric, koska en usko että hän suosiolla "luopuisi" Sookiesta..


Tuon yllä olevan jälkeen olen päässyt lisää tutkiskelemaan aiheesta ja siitä lisää seuraavassa postauksessa joskus.. Tule jo toukokuun 3...

Lähteitä;
Crescentblues Harrisin haastattelu, Jean Marie Ward, päiväystä en löytänyt mutta haastattelussa käy ilmi että vasta ensimmäinen osa Dead Until Dark on julkaistu tuolloin.
Rod Normanin haastattelu Harrisista 13.6.2010
the Trades artikkeli/haastattelu, R. J. Carter (myös Carrie Krasucki ja Kim Brandon) julkaistu 30.4.2010

Ei kommentteja