Top 3: Kovimmat mimmit kirjoissa

Otsikon mukaisesti..

Aloitetaampas kovimmasta mimmistä numero kolme eli

3. Eve Dallas

Tämä jonkun fanin piirtämä kuva täältä
    Tämä J. D. Robbi:n ( alias Nora Robersin) luoma hahmo on jo seikkaillut noin kolmisenkymmenen kirjan verran tulevaisuuden New York:ssa 2050-luvulla. Kirja sarjan myötä Even historista paljastuu pikkuhiljaa enemmän, mutta sarjan pääpaino on kuitenkin murhien ratkaisuissa. Eve toimii poliisina NYPSD:ssä, tarkemmin vielä etsivänä murhayksikössä. Alussa Even historiasta ei tiedetty muutakuin että hänet on löydetty n. 8-vuotiaana muistinsa menettäneenä, eräältä kujalta Dallasista (Texas), niimpä sosiaaliviranomaiset nimesivät hänet ja panivat sijaiskoti-systeemiin. Täysi-ikäiseksi tultuaan hän muutti New York:n ja opiskeli poliisiksi. Hänestä tiedetään alussa sen verran että hänessä oli löydettäessä merkkejä hyväksikäytöstä ja hän ei muistanut mitään ei edes omaa nimeään. Ensimmäisessä kirjassa hän kohtaa Roarken, joka itse asiassa on eräs epäillyistä. Roarkehan on myös hämärän menneisyyden omaava, itse omalla työllään rikastunut (itseasiassa maailman rikkain mies), irlantilais komistus. Ja kuinka ollakaan nämä kaksi päätyvät yhteen, menevät jopa naimisiin.
Ja miksi Eve on sitten tällä listalla? No, menneisyyden painajaisista, avioelämän, sosiaalisesta elämästään, laeista ja kaikesta muusta huolimatta hän saa aina pahan tyypin kiinni. Hän ei myöskään pelkää käyttää fyysistä voimaa ja tarvittaessa kyllä potkii ketä tahansa persuksille, välittämättä siitä vaikka potkittava olisi USA:n senaatin jäsen, julkisuuden henkilö tai poliisin ylintä johtoa.


2. Anita Blake

Kuva täältä
Laurell K. Hamiltonin luoma Anita Blake elää maailmassa, jossa vampyyrit, muodonmuuttajat ja muu yliluonnollinen on osa arkea. Tämä 27-vuotias, mustat kutrit omaava nekromaatikko, vampyyrien teloittaja ja paikallisen poliisien "yliluonnollisen asiantuntija konsultti". Hän osaa judoa ja muita taistelulaje, osaa käyttää aseita ja harrastaa juoksulenkkejä ja kuntosalia "että jaksaisi juosta lujempaa ja kauemmin kuin pahat tyypit".
Tässä on siis nainen, joka osaa myös potkia persuksille ketä tahansa. Hän ei vain "seurustele" vampyyrin kanssa vaan on myös kolmesti merkattu Jean-Clauden ihmispalvelijaksi, täten saaden lisää nopeutta, voimaa ja kyvyn vastustaa vampyyrien mielenhallintaa. Vampyyrit tuntevat hänet nimellä "The Executioner" (=Pyöveli), hänellä on tilillään eniten (laillisia) vampyyrin teloituksia USA:ssa.

1. Modesty Blaise

Klassikko.
Kuka muu kreikkalaiselta pakolaisleiriltä, paljasjaloin itä aasiaan kävellyt 8 vuotias lapsi on noussut parikymppisenä kansainvälisen rikollisjärjestön pomoksi. Jäänyt eläkkeelle ennen kuin on täyttänyt kolmekymmentä ja nyt eläkepäivillää tekee Britannian hallitukselle tulenarkoja salaisen agentin tehtäviä..?
Ja kaikki tämä siis 40- ja 60-luvulla.

(Peter O'Donnell:n luoma hahmo, seikkailee sekä kirjoissa että sarjakuvissa. On päätytnyt myös valkokankaalle useaan otteeseen.)

Ei kommentteja