TV-sarja vinkkejä

Takuu varmojen suosikkieni (The Vampire Diaries ja The Big Bang Theoryn)  lisäksi olen löytänyt pari muutakin sarjaa seurattavikseni tänä syksynä.

Lupaavimmalta vaikuttaa yllättäjä nimi Revenge, jota tähdittää mm. Everwoodista tuttu näyttelijätär Emily VanCamp.

 VanCamp esittää Emily Thornea, oikealta nimeltään Amanda Clarkea. Sarjan alussa hän muuttaa takaisin Hamptoniin valenimen alla kostaakseen vääryydet, joiden vuoksi hänen isänsä joutui vankilaan ja hän itse nuorisolaitokseen. Täytettyään 18-vuotta Amanda/Emily vapautui laitoksesta, kuuli isänsä kuolleen ja samalla perineensä tämän omaisuuden. Hän myös saa tietää isänsä olleen syytön ja hänessä herää hirveä kostonhimo.
Tätä olen katsonut vasta ensimmäisen jakson (itseasiassa vasta äsken hokasin että toinen jakso on tullut eilen ulos USAssa) ja jo tuon jakson perusteella olen koukussa, ihanan moni ulotteisen oloinen sarja. Ja salaisuuksia tuntuu olevan hirveästi pinnan alla, mielenkiinnolla odotan kyllä kuinka tämä etenee. En halua juonesta paljastaa enempää, vaikka mieli tekisikin..

Toinen sarja, jonka ensimmäisen tuotantokauden jaksot katsoin parissa päivässä, on nimeltä Awkward.
Tähän sarjaan törmäsin vahingossa, mutta silti tämä yllätti. "Ihan-kiva-perus-teinisarja", joka tulee MTV:ltä. Sopimukset on tehty myös toisesta tuotantokaudesta vuodelle 2012.


Sarjan päähenkilö on 15-16-vuotias Jenna Hamilton, joka sarjan alussa on ns. näkymätön. Tässä on perinteistä teini-draamaa, poikiä, juhlia, nolostuttavi vanhempia ym. Mutta varsinki loppua kohden tahti kiihtyy ja aikaan saadaan (minun niin kovasti pitämäni) ns. kolmiodraama..

Mikä sinänsä hassua kun kiinnostuin sarjastakin juuri seuraavan kommentin takia
"Sorry Damon, Elena and Stefan!  Move over Bill, Eric and Sookie! A group of Awkward. teenagers just stole the best TV love triangle crown right off of your heads." (kommentti täältä)
Sanoisin että tämä sarja on sekoitus Glee-tä (ilman musiikkia), Gilmore Girlsiä ja My So Called Life:a.

Kaksi muuta TV-sarjaa ovatkin tutulta ja turvalliselta CWTV:ltä, joka esittää mm. myös The Vampire Diaries, Gossip Girl, 90210 ja Supernatural sarjoja.

The Secret Circle ja Hart of Dixie

The Secret Circle:ä on nyt tullut kolme jaksoa ulos, tämä sarja myös perustuu L. J. Smithin kirjoihin kuten myös The Vampire Diaries-sarjakin..

Cassie Blake on ihan tavallinen teinityttö kunnes hänen äitinsä kuolee epäilyttävässä tulipalossa ja hän joutuu muuttamaan isoäitinsä luokse Chance Harboriin. Siellä hän tutustuu paikallisiin nuoriin jotka ovat innoissaan hänen "takaisin" muutostaan. Cassie on nimittäin kuudes, ja tähän saakka puuttunut, jäsen heidän kehässään. Nyt he voisivat sitoa itsensä kuuden kehäksi ja täten "kesyttää/sitoa" ja kasvattaa taikavoimiaan..
Mukaan soppaan heitetään tietysti salaisuuksia menneisyydestä, pahuutta ja teinien kuohuvat tunteet. Ihan mielenkiintoiselta tämä on toistaiseksi vaikuttanut. Cassien näyttelijä (Britt Robertson) on muuten esittänyt pääosaa myös toisessa CWTV:n sarjassa Life Unexpected. Mukana on myös toinen tuttu naama eräästä CWTV:n toisesta sarjasta Hellcats, joka loppui yhteen tuotantokauteen viime vuonna. Eli Gale Harold, joka tässä esittää yhden kehän noidan isää. Hänellä on myös näppinsä mukana Cassien äidin kuolemassa.

Hart of Dixie taas kertoo New Yorkkilaisesta vasta valmistuneesta lääkäristä Zoe Hartista, joka yllättävien käänteiden takia päätyy pieneen alabamalaiseen Bluebellin kaupunkiin lääkäriksi. Tätä on tullut vasta yksi jakso mutta silti sarja vaikutti sen verran kiinnostavalta että aion katsella pari seuraavaakin jaksoa, vaikken yleensä lääkärisarjoista pidäkkään.Zoeta muuten näyttelee Rachel Bilson, joka on tuttu mm. O.C-sarjan Summerina. Sarjan ilkeätä eteläistä kaunotarta Lemonia näyttelee niin ikään tuttu naama eli Jaime King.

P.S. anteeksi jälleeen kerran suomennokset, mutta kun mitään näistä ei vielä esitetä Suomessa niin, suomensin sitten itse termejä..

4 kommenttia

 1. Ei liity aiheeseen, mutta löysin nyt vasta kivan blogisi ja päätin liittyä lukijaksi. Kivoja kirjoja olet lukenut:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä! Minusta tuntuu, että voisin alkaa enemmän katsella sarjoja. Tähän asti olen viettänyt aikani lähinnä kirjojen kanssa, mutta sarjat olisivat niihin hetkiin, kun ei jaksa edes lukea : )

  VastaaPoista
 3. :)
  Nuo ovat kyllä kivaa vaihtelua lukemiselle, tosin mietin pitäisikö kokeilla lukaista noita Secret Circle-kirjojakin..
  Tuo Revenge muten sai minut pahemmin vielä koukkuunsa toisessa jaksossa, toivottavasti se vain säilyy loppuun saakka..

  VastaaPoista