Annukka Salama - Käärmeenlumooja

WSOY
En olisi ikinä tarttunut tähän jos en olisi lukenut tästä muista blogeista koska A- tämä on suomalaisen kirjoittama ja B - kansi on aivan mielettömän ruma ja C: takakannessa puhutaan Tony Hawkista.

Eli iso kiitos kanssa bloggareille, minulta olisi nimittäinen mennyt yksi vuoden parhaimmista kirjoista ohitse.. Toisaalta mietin etteivät odotukseni olleet järin korkealla tämän suhtee josko tuo vaikutti tämän parhauteen pääsi nimittäin yllättämään minut ihan puskista..

Lainasin tämän kirjastosta viime viikolla kun vahingossa huomasin tämän hyllyssä. Ja lauantai iltana ennen töihin lähtöä aloin lukemaan tätä, paljon kertoo kun seuraava muistikuva onkin se että mies patistaa minua "eikös sun pitäis pian jo lähtee töihin ettet myöhästy..?"
Niimpä luinkin tämä loppuun vasta töiden jälkeen sunnuntai aamunpuolella, ja itseasiassa tämä vaati minua lukemaan itsensä vielä toisenkin kerran samaan syssyyn..


Kirja kertoo Unnasta, joka tietää olevansa erilainen ketterämpi, nopeampi kuin muut. Sitten hän törmää Rufukseen, joka kertookin että Unnalla on voimaeläin niinkuin hänelläkin ja ystävillään, he ovat faunoideja. Rufus avaakin Unnalle ihan uuden maailman, jossa hän tavallaan sopiikin joukkoon.

Kuten varmaan jo tuolta alusta selvisi pidin tästä ja paljon. Tämä ei ollut ärsyttävän siirappinen, liian ennalta-arvatta eikä liian kulutettu aiheeltaan. Faunoidit ovat myös mielenkiintoinen tuttavuus.
Tästä tuli kyllä tämän vuoden yllättäjä..

Nyt ei tule mieleen kuin positiivista hehkutusta, joten eipä muutan kuin suositus että lukekaa..

Niin tälle on tulossa jatko-osa ensi vuoden heinäkuussa ; Piraijakuiskaaja.
(Kirjatraileri Youtubessa)

Eli heinäkuuta odotellessa...

Käärmeenlumoaja 2012 (11.7.2012)
WSOY

4 kommenttia

 1. Jes! Tämä on munkin mielestä aivan mahtava! Seuraavaa odotellaan jo kieli pitkällä. :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen tätä katsellut ja pitänyt tolkuttoman rumana kantena (ei aivan tälle vuosituhannelle sovi, enemminkin 1980-1990-lukujen taitteeseen).

  Nyt kun avasit vähän juonta, tämä vaikuttaa jo vähän mielenkiintoisemmalta. Kannet vaikuttavat hurjan paljon kirjaan tarttumiseen. Toista se oli vanhoina aikoina, kun kirjat taitettiin kaikki samantyylisiin marmoripaperi kansiin.

  VastaaPoista
 3. Minä en ole edes kuullut kirjasta. Mennyt jotain pahasti ohi. Täytyy pitää silmät auki kirjastossa! Positiivinen yllättyminen on aina kivaa!

  VastaaPoista
 4. Jep, kieli pitkällä vaikutti lupaavalle tuon trailerin perusteella :)

  Tämä tosiaan yllätti erittäin positiivisesti, eipä kirjaa kansiin katsomista vai kuinka se meni pitää tällä kirjalla niin paikkansa..

  Kipinkapin vain kirjastoon tämä lainaamaan ;)

  VastaaPoista