Ihan hyviä kirjoja..

Koska aika (tai mielenkiintokaan) ei riitä kertomaan kaikista näsitä kirjoista hirveän laajasti niin kokosimpa ne taasen samaan postaukseen sanoakseni niistä edes muutaman sanasen.Kirsti Kuronen - Piruettiystävyys

Karisto
Tämäkin päätyi luettavakseni ihan sillä perusteella, että olin lukenut tästä muiden blogeista. Kirja kertoo 14-vuotiaasta Ellistä joka harrastaa balettia ja on perfektionisti.. Mielenkiintoinen kasvutarina ja enkä ihmettele että tämä voitti Topelius - palkinnon ilmestymis vuonnaan 2011. Ainut miinus tulee ehkä liiasta synkistelystä, joka on hyvin tyypillistä suomalaisille kirjoille yleensäkkin. Mutta eipä tässä tarinassa ollutkaan tarkoitus hyppiä ilosta. Itse olisin kirjan perusteella ajatellut Ellin olevan hieman vanhempi ehkä 16 vuotias. Niin enkä arvannut ns suurta asiaa ihan heti eli plussaa siitäkin.


Salla Simukka - Toisaalla

Tammi

Tämä taasen tuli minulle luettavaksi varauksen kautta, ekan osan luettuani odottelinkin tätä jo hieman.
 Itse tykkäsin ensimmäisestä osasta huomattavasti enemmän. Vaikkakin tässä selitettiin kaikki edellisen osan ihmeellisyydet niin mielestäni selitys oli liian ilmiselvä.. Mielenkiinnolla kyllä odotan tuleeko näille silti vielä jatko-osa, se voisikin olla jo mielenkiintoisempi.

Jay Asher, Carolyn Mackler - Sinä ja minä sitten joskus

Otava
 Tästäkin olen lukenut jostain blogista, ja kirjan idea oli hauska joten lainasin tämän.  Idea lyhyesti Otavan sivuilta lainaten
"On vuosi 1996. Emma saa uuden tietokoneen, jolta löytyy outo ohjelma. Ystävänsä Joshin kanssa hän saa selville, että kyseessä on tulevaisuuden keksintö nimeltä Facebook. Sen avulla ihmiset voivat kirjoittaa internetiin päivityksiä omasta elämästään; urastaan, valinnoistaan, parisuhteestaan"
Hauska kirja, perusnuorten kirja pikkutwistillä, juoni kohtuu ennalta arvattava mutta niihän se yleensä näissä onkin. Viihdytti tarpeeksi että luin ja saatan lukea seuraavatkin tuotokset tältä parivaljakolta.Laini Taylor - Karou, savun tytär


Goodreads

Tätä olen kuikuillut lähikaupassani mutten malttanut ostaa, joten kun törmäsin tähän kirjastossa niin lähti lainaan.
Alku oli lupaava, hieman ennalta arvattavaa juonen kehitystä mutta lupaava kaikenkaikkiaan. Mutta loppu olikin aika sillisalaattia ja meni lujalla vauhdilla kohden alamäkeä ja sen pohjalla odottavaa mutakuoppaa.. Saa nähdä jaksanko lukea seuraavan osan.. Plussa pisteitä siivistä ja sinisistä hiuksista. Mielenkiintoinen maailma, mutta henkilöhahmot kliseisiä..

(Tästä en löytänytkään suomenkielistä sivua, mutta kirjasta voi lukea suomeksi mm. Risingshadow.net -ssä.. Tähän voisin muuten lisätä taasen valitusta Tammen sekavista kotisivuista..)
 Simone Elkeles - Perfect Chemistry

Tämän taas tilasin omakseni ihan Goodreadsin suositusten perusteella
Goodreads

Tämän taas tilasin omakseni ihan Goodreadsin suositusten perusteella. Aika perusteinihömppää, muunnelma Romeosta ja Juliasta tavallaan. Köyhä, jengitaustainen poika + rikas, täydellinen, mutta ongelmaisen perheen omaava tyttö + vedonlyönti = ihan viihdyttävä kirja.
Luultavasti luen tämän jatko-osatkin, joissa seikkailee Alexin veljet..  Mutta en kuitenkaan klikkaillut niitä heti seuraavan tilaukseen, ehkä e-kirjoina voisin lukea, näitä ei ole niin pakko saada fyysisesti hyllyyni..

Kiera Cass - The Selection


Goodreads

Tämä tuli myös Goodreadsin perusteella samassa tilauksessa edellisen kirjan kanssa. Tämä on dystopia, joka sijoittuu nykyisen USAn aluelle joka on siis Ilean kuningaskunta kirjassa. Ja siellä vallitsee kastijärjestemä jossa ykkösiä ovat tietty kunigaalliset, ja alimpia kahdeksikot. Kirjan päähenkilö America Singer on viisi ja sijoittuu siten taiteilija-luokkaan. America tulee vasten tahtoaan valittua The Selectioniin, joka on kisa 35 tytön kesken siitä kenestä tulee seuraava kuningatar eli kuka voittaa prissi Maxonin sydämen omakseen kun koko kansa seuraa tapahtumaa tv-densä kautta.

Kirja alkoi aika normaalisti, hieman aluksi kummastutti maailma jota ei oikeastaan esitelty mutta jo parin sivun päästä pääsi mukaan juoneen johon kuuluu kolmiodraama (ja tarvitseeko vielä erikseen sanoa että minä niin rakastan niitä..?). Hieman ennalta-arvattava juoni rakkauskuvioiden suhteen, mutta tämä on näistä tässä postauksessa kertomistani kirjoista selkeästi suosikkini. Jatko-osa The Elite menee kyllä lukuun kunhan se joskus ensi vuoden puolella ilmestyy.. Ja on tässä ajattelemisenkin aihetta ja America jopa kasvoi henkilöhahmona, vaikka onkin aika Mary Sue hahmo (jos muistan termin oikein). Suosittelen jos pitää tästä tyylistä eli dystopia+rakkautta..Kerstin Gier - Rubiininpuna


Gummerus
Tämänkin olen bongannut blogien kautta luettavaksi. Kirjastosta siis lainasin.
Aikamatkustusta, salaisuuksia jne. Aika peruskauraa, liian lyhyt mielestäni tuntui että loppuu kesken ennenkuin päästtin edes kunnolla juoneen kiinni. Hahmot aika yksiulotteisia ja Gideon käänsi kelkkansa aika vähin perustein ja liian nopeasti.. Menee samaan sarjaa tuon Karou, savun tytär- kirjan kanssa ehkäö luen jatko-osan(t).. Mutta  tuskin ostan omaksi tai edes varailen kirjastosta..

1 kommentti

  1. Tuo piruettiystävyys vaikuttaa mielenkiintoiselta. Kiitos esittelystä! :)

    Olen kovasti ihastellun kaupoissa tuon Rubiininpunan kantta, joka on todella kaunis. Ärsyttävää, kun en ole saanut selville, kuka sen on kuvittanut! Se nimittäin muistuttaa kovasti sitä tyyliä, jolla Sarah Gibb on kuvittanut Ursula Jonesin kirjoittamat sadut Prinsessa vailla valtakuntaa sekä Kaunotar ja hirviö, jotka ovat minun suuria lemppareitani sekä sisällöllisesti että erityisesti juuri kuvallisesti.

    VastaaPoista