Pari elokuvaa


Kävipäs niin että, ostin itselleni tuossa joulun alla Filmtownista kortin jolla saisi 10 elokuva vuokrattua. Laskin sillä säästäväni aika monta euroa, koska vuokraanhan elokuvia aika useasti. No, sitten tuli elämä ja yhtäkkiä huomasinkin että tuo kortti on enään viikon voimassa. Sattuipa vielä avokin talviloma viikolle, ja sellaiselle että itse osin töissä ja muutakin menoa oli..Eihän siinä auttanut kuin pitää pari maratonelokuva iltaa.

Mielenkiintoiseksi tämän tosin teki se etteivät minun ja avokkini maut elokuvien suhteen ihan samankalataisia ole. Avokin suosikkeja ovat sota leffat kun taas minulla menee fantasia ja teinihömpän puolelle. Minä taas en voi sietää kauhua tai sota-elokuvia, avokki taas ei pidä fantasiasta tai scifistä. Kumpikaan meistä ei pitä pieru-huumorista. No, löytyi lopulta elokuvia vaikka niitä taidettiin välillä liikkeessä hieman arpoa.. Mukaan mahtuu pari sellaista joita en olisi ikinä muuten vuokrannut.. vaan olisin mieleummin vuokrannut vaikka Hight school musicalit uusiksi..

No, itse elokuviin, yksi on tästä poissa koska en muista kuolemaksenikaan sen nimeä enkä löytänyt sitä edes selaamalla Filmtownin sivuja. Kyseessä oli sota elokuva. Kertoi erikoisjoukoista, jotka lähettettiin pelastamaan kiinni joutunutta naisagettia ja siitä juttu sitten paisui terroristeihin jotka yrittivät Meksikon kautta USAn tekemään itsemurhaiskuja. Ihan ok, jaksoin jopa katsoa lopuun, huono loppu, mutta olenkin enemmän onnellisten loppujen kannnattaja.. 


Härmä


Suomalainen elokuva, siis normaalisti en ikinä vuokraisi suomalaista, ja avokkikin oli tämän jo ennemmin nähnyt. Mutta jotenkin vain häjyt kiehtoivat ja oli pakko nähdä. Itsehän olen kotoisin etelä-pohjanmaalta, joten siksikin aihepiiri kiinnosti.

 Ensinnäkin minua aina suuresti häiritsee kun suomalaisissa elokuvissa pyörivät ne samat naamat elokuvasta toiseen. (ymmärrettävää toki Suomi on pieni maa, mutta silti..) Ei ihan huono, paikoin jopa vanhijen suomi-filmien tunnelmaa. Murre särähteli pariin otteeseen korvaan, kuuli että harjoiteltua. Pidin pääosan esittäjistä Tolasta ja Tilkanen, Leppilampi taas kuulu inhokkeihin joten hän sopi erinomaisesti pahikseksi.
Saattaisin jopa katsella uudelleen, ja tuo on suuri saavutus suomalaiseksi elokuvaksi.Juoppohullun päiväkirja

Heti perään toinen suomalainen, oltiimpas villillä päällä.. Me molemmat olemme Vuorisen faneja, joten pitihän tämä katsastaa..

Kirja on aika ykstoikkoinen, joten mietin kuinkakohan muuttuu elokuvaksi, varsinkin kun olen nähnyt tästä erään teatteri version, joka ei vakuuttanut..
Näyttelijät ok, poliisi juttuja en muista kirjasta, pitäisi varmaan lukea uusiksi nekin..

Viihdyttävä, nauroin jopa ääneen pari kertaa, vieläkin eräs kohtaus naurattaa kun ajattelen. Loppu oli omituinen, lauluineen..

Kohtuu hyvä, loppu tuomioksi. Suosittelen Vuorista lukeneille, ilman kirjan lukua pohjalla saatta olla omituinen .
Django


imdb

Quentin Tarantinon ohjaama elokuva, joka sijoittuu amerikan orja-aikaan. Aihepiiriltään sellainen elokuva etten koskisi normaalisti pitkällä seipäälläkään (Tuulen viemää on se poikkeus, joka vahvistaa säännön..). Mutta kuulun Tarantinon faneihin, niinkuin suuri massa muutenkin.

Normaalisti jään märähtimään tälläisia vakavia aiheita, joten siksikin välttelen niitä. Mutta tämä oli vedetty juuri sopivasti överiksi, ettei tämä jäänyt kummittelemaan. Huumoriakin oli, nauroinkin pari kertaa. Tosin olipa siellä yksi liian pitkäänkin jatkuva vitsi. Mutta yleisesti ottaen loistava elokuva, aiheestaan huolimatta. Taattua Taraninoa.So Undercover

imdb

Pakollinen hömppä elokuva, Miley Cyrus on nyt kunnostautunut tällä saralla.

Kertoo nuoresta naisesta, joka tekee yksityisetsivän hommia isänsä kanssa. Isällä vain on pieni peliriippuvuus, joten Mollyn on puolipakko suostua FBI:n esittämään keikkaan. Hän soluttautuu tärkeän avaintodistajan tyttärenn ystäväpiiriin suojellakseen tätä. Mukaan mahtuu tietysti, söpö ja epäilyttävä poika, petoksia, paljastumisia jne.

Kohtuu viihdyttävä, tuskin katselen toiste. Avokki nukahti.Seitsemän psykopaattia


imdb

Mistähän tässä aloittaisi, odotin enemmän mutta petyin. Ei yltänyt nauruhermoja kutkuttavaksi.

Kertoo sekalaisesti kaikesta, ja eri tarinat lomittuvat yhdeksi. Kirjoitus tuskissa kamppaileva käsikirjoittaja joutuu keskelle, kaverinsa sotkuja kun tämä vahingossa siepaa alamaailman gangsterin rakastetun lemmikkikoiran..

Mahdollisukksia olisi ollut mutta eipä tällä kertaa..

Colin Farrell on silti ollut suosikkejani Ally McBealista saakka..

Raakalaiset
imdb

Kaksi kaverusta, perustavat tuottoisan huumebisneksen, johon kartelli haluaa osingoille. Kaveruksia ei kiinnosta, joten kartelli iskee heidän heikkoon kohtaansa ja kidnappaa O:n. O on heidän yhteinen tyttöystävänsä.

Muka niin omituinen alku ja loppu. Muuten hyvä, ei vain olisi yritetty tuota kikkailua. Poitsit kartellin pomosta, jota näytteli Salma Hayek. Blake Lively taas oli omiaan rentoon beach-rikas-tyhjänpää-tyttöystävä-rooliin. John Travoltaa en tunnistanut elokuvaa katsoessa..

Hyvä, suosittelen.

Ei kommentteja