Marian Keyes - Peiton alla (Tarinoita kirjailijaelämästä)

Tammi

Tätä "uutuutta" katselinkin pitkin vuotta kaupassa, mutta en vain malttanut ostaa omaksi. Kun toinen Keyesin uutuus ilmestyi niin sain viimeinkin aikaiseksi ja varasin tämän kirjastosta.

Kirja koostuu Keyesin kirjoittamista kolumneista ja lyhyistä kertomuksista, omasta elämästään. Osa niistä on julkaistu erinäisissä lehdissa, ja olipa pari ennen julkaisematontakin juttua mukana.

Kirjan jutut kertovat suoraan Keyesin elämästä, sekä ajasta ennen suosiota ja sen jälkeen. Sivutaampa aiheissa myös Keyesin alkoholismia, tosin aika pintapuolisesti ja huumorilla höystettynä.

Tämä oli juuri sopiva nukkumaan meno kirja, luinkin tätä useamman viikon. Aina kun ei ollut mitään muuta kesken ja minun kun on pakko saada lukea jotain ennen nukahtamista. Harvoin jaksankaan lukea jotain kirjaa noin pitkästi ja yleensä ne jäävätkin kesken. Tämä kuitenkin jaksoi kiinnostaa tauoista huolimatta ja sain luettua sen loppuun.

Pidänkin Keyesin kerronta tyylistä ja huumorista, varsinkin varhaisemmasta tuotannosta ovat Naura, Claire, naura ja Lucy menee naimisiin ovat suosikkejani. Kirjoissa onkin kipeitäkin asioita mutta silti niitä käsitellään huumorin kautta ja ne eivät ole pääosassa.

Sama tyyli jatkui tässäkin, varsinkin kirjailijan kyky nauraa itselleen tuli esiin. Keyesin anina tämä oli mielenkiintoinen ja hauska lukukokemus, pääsin kurkistamaan hänen päähänsä ja elämäänsä lähemmin. Siinä mielessa erinomainen lukukokemus, mutta jos Keyesin tuotanto ei ole tuttua saattaa tämä jäädä vieraammaksi.

Eli suosittelen Keysin faneille, ja muille suosittelen Keyesin muuta tuotantoa ennen tämän lukemista.

(olipas muuten hankalaa kaivaa kirjan tietoja esiin, Tammen sivuilta ei mm löytynyt kirjan alkuperäistä nimeä tai kirjailijan aiemmasta tuotanosta mitään tietoa.)

Alkuperäinen nimi - Under the Duvet (julkaistu  2001)
Suomentanut - Liisa Laaksonen
Julkaistu suomeksi - 2012

2 kommenttia

  1. Keyes on lemppareitani viihteen saralla; kaikki muut kirjat ovat luettuina paitsi tämä kokoelma, mutta kyllä minä tämänkin haluan jossain välissä lukea. =D

    VastaaPoista
  2. Tälle on kirjoitettu jatko-osakin, tutkin juuri goodreadsista että aika paljon on suomentamattomiakin vielä. Voisikin kokeilla seraavaksi lukaista jonkin niistä enkuksi.

    VastaaPoista