Jennifer L. Armentrout - Every Last Breath (Dark Elements 3)

Tämä trilogian päätösosa oli minulla amazonista ennakkotilattuna eli se latautui kindleeni automaattisesti tiistaiaamuna kun se julkaistiin. Minulla on joitakin ennokkotilauksia, kivan helppoa jos vain tietää että ostettava kirja on hyvä. Yleensä nämä ovatkin joitain tuttujen sarjojen osia tai suosikkikirjailijoiden kirjoja,

Mutta itse asiaan eli kirjaan, olen lukenut sarjan edelliset osat joskus (niistä saattaa olla maininta jossain noista luettuja/nopeita arvioita postauksissa.).

Sarjaan kuuluu kolme osaa ja yksi ns ennakko-osa, jonka tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen varsinaista trilogiaa omilla päähenkilöillään. Mielestäni sarja onkin julkaistu oikein eli oikeastikin tuo ennakko-osa on julkaistu ensimmäisenä ja itsekin olen sen lukenut ensimmäisenä.

Dark Elements Serie

0.5 Bitter Sweet Love (2013)
1. White Hot Kiss (2014)
2. Stone Cold Touch (2014)
3. Every Last Breath (2015)

Vapaa suomennos sarjan kuvauksesta goodreadsista

Kirjoissa seurataan teini-ikäisen Laylan elämää, hän on puoliksi demoni ja puoliksi gargoli. Hän riskeeraan sekä adoptio klaaninsa, että aina rakastamansa pojan Zaynen luottamuksen kun hän lyöttäytyy yhteen seksikkään ja vaarallisen demonin kanssa. Roth väittää pystyvänsä suojelemaan Laylaa pimeiltä elementeiltä (voimilta) jotka alkavat nousta normaalisti hiljaisien demonien keskuudessa.

Sarja alkaa siitä että demonit, joita gargolit/Wardenit siis metsästävät ja tuhoavat, alkavat etsiä Laylaa. Aluksi kukaan ei tunnu uskovan asiaa ja muutenkin hänet adoptoineen gargoile klaani kohtelee häntä osin spitaalisen tavoin. Ihmekkään kun komea demoni Roth tarjoutuu auttamaan Laylaa niin tämä tarttuu apuun, vaikkakin hieman epäluuluisesti kyseessä on kuitenkin helvetin yksi vaikutusvailtaisimmista demonoista itse kruununprissi Atharoth.


Itse olen pitänyt tästä sarjasta, sopivasti kaikkea (romantiikka, toiminta, arvoitus etc.), hyvät henkilöt ja huumoriakin. Enkelit-demonit on kylläkin hieman kulunut idea mutta on kirjailija saanut sinne jotain uuttakin ujutettua ettei ihan tylsäksi menen senkään suhteen ja hyvin luotu ympäristö/maailma. Sekä ensimmäinen että toinen osa loppuivat sopivaan cliffhangeriin. Lisäksi kirjoista löytyy minun rakastamani kolmiodraama. Tuo ennakko-osa toimii loistavasti itsenäisesti ja sitä ei ole kuitenkaan pakko lukea ymmärtääkseen tätä varsinaista sarjaa.

Seuraava saattaa hieman spoilata sarjan muita osia ja varsinkin tätä viimeistä, vaikka yritän aika yleisesti tästä kirjoitta.

Goodreads

Sarjan päätös osa oli oikein onnistunut, hieman ennalta-arvatta muttei liiaksi. Kolmiodraama ratkaistiin kivasti jo kirjan alussa eikä sitä pitkitetty. Juoni kuviot paketoitiin nätisti. Hieman jäin kylläkin ihmettelemään Grimmin osuutta se oli outo ja irrallinen. Samoin Laylan tekemä loppuratkaisu Lilin tuhoamiseksi oli liian helppo ja kliseinen, olisin siihen toivonut jotain yllätyksellisyyttä.

Tämä osa piti kyllä otteessaan helposti ja lukaisinkin sen yhdeltä istumalta tiistai iltana/yönä. Varmasti tulen lukemaan koko sarjan joskus uudelleen. Suosittelen.

2 kommenttia

  1. Blogistani löytyisi sinulle haaste! :)
    http://mustemaailmani.blogspot.fi/2015/07/kolmen-kirjan-haaste.html

    VastaaPoista