Seitsemän kuolemansyntiä (kirjoista)


Bongasin tälläisen kivan tagin /haaste jutun Tyttö ja liian suuri kasa kirjoja -blogista, hän oli sen taasen keksinyt youtuben booktubettajilta (Note self: tutustu näihin youtubesssa..)

Itse tykkään sekä tehdä tälläisiä että lukea muiden omia. Joten tässä minun kirjasyntini.1. Ahneus: Mikä on kallein kirjasi? Entä edullisin kirjasi?

- Kallein, kaikkin on niin suhteellista. Mutta yleisesti miellän suomalaiset kirjat kalliiksi, silti kuitenkin ostan suosikkini kirjailijani teokset heti niiden ilmestyttyä (Kaari Utrio, Tuija Lehtinen). Mutta heräteostoksia tulee tehtyä vähemmän, nytkin olen usein silmäillyt Elena Madyn - Vaihdokas-kirjaa mutta vielä en ole malttanut ostaa sitä juurikin hinnan vuoksi. Kindlellä kaikki yli 5$ olevat kirjat ovat kalliita, ja niiden ostamista harkitsen tarkemmin. Halvimmat hyvät kindle kirjat ovat olleet ilmaisia ja kirppiksiltäkin ostelen paljon kirjoja.2. Viha: Kirjailija, johon viha-rakkaus-suhde?
- En otakkaan tähän tiettyä kirjailijaa vaan pari genreä eli sota-kirjat ja runot. Itse en voi sietää mitään toiseen maailmansotaan tai talvi/jatkosotaan liittyviä kirjoja. Tärkeä aihe, ota ei sovi unohtaa, mutta itse en noita lue enkä tule lukemaan. Ennemmin uppoudun omaan ruusunpunaiseen fantasia maailmaani. Toinen vähän epäilyttävä genre on pohjoismaalaiset rikoskirjailijat, ei iske. Niin ja runot eivät vain ole ikinä minulle auenneet..


3. Ylensyönti: Minkä kirjan olet ahminut/lukenut uudestaan ja uudestaan?

- Näitä on niin monia, viimeisimpänä luin uudelleen Maria Turtschaninoffin Helsingin alla-kirjan  sen kun ostin omaksi messuilta viime viikonloppuna. Useimpia lukukertoja taitaa olla vanhoilla tyttökirjoilla, Lehtisen, Robertsin, Utrion tuotannolla.


4. Laiskuus: Minkä kirja lukemista olet siirtänyt laiskuuden vuoksi?

- Nyt odottelee Kristiina Vuoren pari kirjaa lukemista, mutta kun itseni tuntien tiedän että kun niihin uppoudun niin ne tulee luettua loppuun samalla istumalla (tai sängyllä maaten kuten pääasiassa luen). Ja pitäisi nukkuakkin että jaksaa edes jotenkin töissä, niin en ole niitä vielä lukenut. Myös joitain muitakin kirjoja on luettavissa pinossa..


5. Ylpeys: Mistä kirjasta puhut eniten, jotta näyttäisit muiden silmissä fiksummalta?

- Tässäkään en puhu yksittäisistä kirjoista mutta yleensä kun minulta kysytään mitä luen niin vastaan fantasiaa, scifiä ja vähän romantiikka hömppää. Riippuu toki kysyjästä. Nuorten kirjallisuutta en kaikille myönnä lukevani, vaan tietyssä seurassa puhutaan Tolkinista, Gaimannista ja Pratchettista. 


6. Himo: Mitä piirrettä pidät kirjan hahmossa viehättävimpänä?

- Sähäkkyyttä, huumorintajua, bad boy/girl-vibat. Liian alistuvat, täydelliset, hillityt hahmot eivät ole suosikkejani.

7. Kateus: Minkä kirjan haluaisit saada lahjaksi kaikista eniten?
- Merri Vikin Lottakirjat, ja pari muuta tyttökirja sarjaa kokonaisiksi.. Noita vaikemmin löydettäviä siis. Itse kyllä ilostun kirjoista muutenkin lahjana, en edes muista koska viimeksi olisin saanut kirjan lahjaksi. 

4 kommenttia

 1. Kiva postaus :) kirjat on kiva lahja, mutta jos ei tunne lahjan saajaa, sillä voi mennä pahasti metsään :D

  VastaaPoista
 2. Niimpä ja itsellä kun vielä on noita kirjoja kertynyt hyllyyn muutenkin niin vaikeahan sitä on toetää mitä minulla jo on. Itsekkin ostin viimeksi vahingossa miehelle lahjaksi sellaisen kirjan, joka löytyi häneltä jo hyllystä (olimpa vielä tainnut itse senkin hänelle ostaa..).

  VastaaPoista
 3. Tämä haaste oli hauska! Oli kiva lukea sinunkin vastauksia.

  VastaaPoista
 4. Tälläisiä on kiva tehdä, ja samoin tykkään lukea muidenkin vastauksia.

  VastaaPoista