Tuija Lehtinen - Jatkoaika

Meinasin tämän ostaa jo messuilta mutta hinnan nähtyäni päätinkin ostaa sen tutusta lähikaupasta, koska siellä se olisi (oli?) halvempi.

Ihan heti en tätä lukenutkaan vaan odottelin vapaa päivään. Arvostelu spoilaa kirjan juonta.

Goodreads

Tässä jatketaan Lehtisen edellisen aikuisten kirjan tapahtumista eli Armon aika-kirjasta tuttu Mona Meri on tämänkin kirjan päähenkilö. Itse pidin tästä kirjasta, enemmän kuin tuosta edellisestä. Mona oli mielestäni saanut sähäkkyyttä lisää tai siis hänen itsevarmuutensa oli palannut.

Muistaakseni ensimmäinen Lehtisen hahmoista, joka on harrastanut seksiä kahden eri miehen kanssa, ei samalla kertaa mutta kuitenkin periaatteessa samanaikaisesti. Tämä tosin ei ollut tietoinen valinta aluksi toisen miehen kohdalla. Pidin myös siitä ettei Mona tuota jäänyt märehtimään, eihän hän lopulta ollut parisuhteessa kummanakaan kanssa vaan sinkku. Virkistävää myöskin että lopullinen mies olikin Monaa nuorempi, taiteilija tosin kuten hänen ex-miehensäkkin mutta vaikutti ainakin täypäisemmältä.

Muista juonikuviosta, ne olivat ihan ok mutta mielestäni Mona olisi voinut kysyä Larilta jo ennemmin suoraan kuvan naisesta. Lari kuvio oli muuten sopiva lisä, vaikkakin sen arvasi osin etukäteen muttei kuitenkaan kokonaan. Muutenkin kaikkia salaisuuksia oli aika paljon ilmassa ja useasta suunnasta. Vähän liikaakin.

Lahjan takasin tulolle ja kostolle ei oikein annettu kunnon syytä, toisaalta tarvitseekohan mieleltään sairas sellaista. Mutta muutenkin tuo juonikuvio tuntui hieman jäävän keskeneräiseksi ja irralliseksi muusta juonesta.

Kirja on mielestäni Lehtistä parhaimmillaan, sopivasti romantiikkaa ja menoa, hieman salaisuuksia ja huumoriakin. Suosittelen Lehtisen ystäville.

Ei kommentteja