Turun kirjamessut 2015

Muistattekos kun viime vuonna minun pitikin mennä Turun messuille mutta päädyinkin Helsinkiin kirjamessuille?

No, tänä vuonna sitten kävikin päinvastoin eli Helsinkiin piti mennä mutta löysinkin itseni viime viikonloppuna Turusta..

Kuva

Sattuneesta syystä pääsinkin käymään Turussa kahteen otteeseen viikonloppuna, ensin perjantaina töiden puitteissa ja sitten lauantaina messuille. Kaverina minulla oli mukana sama ystäväni kuin viime vuonnakin.

Täytyy nyt heti alkuun kertoa että nämä messut olivat enemmän pettymys verrattuna viime vuotisiin ja kokemuksena tämä jäi tasolle ihan ok:hon.

Ensinkin itseäni jaksaa välillä hämmästyttää kuinka epäkäytännöllisiä nettisivuja voi olla, ja näiden messujen nettisivut vasta olivatkin. Ensinnäkin en löytänyt sivuilta koko paikan osoitetta, ja paikkakin on näkyvillä vain tuossa ylläolevassa kuvassa. Kaivamalla toki löysin paikan osoitteen muualta netistä. Turku kun sattuu olemaan itselleni niitä oudoimpia kaupunkeja niin olisi ihan kiva tietää missä messut ovat ilman että suurennuslasilla tarvitsee tutkia, sen voisi vaikkaa laitta tuonne infoa-osioon..
Toinen omaa nillitystä aiheuttava asia oli aikataulujen esille tuonti netissä, aika hankala niitä oli selvittää. Varsinaisesti ei vikaa mutta aikaa vievää oli selvittää mitä ja missä. Paljon olisi auttanut jo se että olisi ollut luettavissa enemmän kuin yksi rivi tapahtumasta, nyt piti klikkailla niitä auki että näki mistä oikein oli kyse. Osassa toki oli kirjailija ym heti ensin mutta sitten oli näitä, "Turun yliopisto esittää: Millainen on"  ja piti sitten klikkailla auki että selviää mitä tuo nyt varsinaisesti onkaan (Koko otsikko on - Turun yliopisto esittää; Millainen on tulevaisuuden lappi - Viekö globaalimuutos porot ja saamelaiset?). Ärsyttävää.. Lopuksi etsin itseäni kiinnostavat kirjailijat ja katsoin koska he ovat missäkin, yksi näistä sopikin aikatauluun. Mutta kaikki sellainen "tuo kuullostaisi kivalle"-jutut jäivät.

Itse messuilla oli muitakin, kuten lauantaina päivällä saattoikin olettaa, toisaalta on kiva että väkeä on liikkeellä mutta jonottelu harmittaa välillä. Mutta mitä sitten sain irti messuista?

- Päällimmäisenä jäi mieleen se ainut paneelikeskustelu, jota kävin kuuntelemassa eli "Rakastutaan! Tunteita tuutin täydeltä." (Tuija Lehtinen, J-P Palvianen, Anu Holopainen ja Magdalen Hai) tuosta minut tuntevat voivatkin päätellä miksi olin paikalla eli näin ekan kerran suuren suosikkini Tuija Lehtisen ihka elävänä. Aihekin oli mielenkiintoinen, itsehän luen tätä genreä eniten, harmittavasti silti jouduin poistumaan kesken keskustelun. Tästä eniten mieleen jäi se että hyvin samoja kirjoja olen lukenut kuin panelistit ja samoja suosikkeja minulla on (mm. L.M. Montgomeryn Sininen linna). Lisäksi Magdalena Hai onnistui herättämään mielenkiintoni, olen toki hänestä ennenkin ollut tietoinen mutta jotenkin nyt kun kuuntelinen hänen juttujaan niin tuli sellainen olo että hänen kirjojaan pitää saada luettavaksi. Tunne vain vahvistui kun kävin äsken tutkimassa hänen kotisivujaan/blogia. Eli Kerjäläisprinsessa kiilasi lukulistan kärkisijoille.

- Toinen iloinen tapahtuma oli kun löysin kohtuu hinnalla Maria Turtschaninoffin Helsingin alla -kirjan, samalla kertaa lähti mukaani myös kaksi Kristiina Vuoren kirjaa (pokkaria). Toisaalta loogista että tuli ostettua suomalaisia kirjojanyt kun niitä oli saatavilla hyvillä hinnoilla. Noiden lisäksi ostin miehelle yhden kirjan, en muista mitä mutta kun noita pokkareita oli tarjouksessa 3kpl/15e ja tuo oli se täyte että sai tarjouksen täyteen.

- Tietyllä tapaa oli yllättynyt messujen pienuudesta ja ostettavien kirjojen tarjonta oli pienempää kuin oletin. Esim. Adlibriksen, Tammen osastoa ei ollut.

- Toisaalta kirjailijoita näkyi enemmän, en tiedä vaikuttiko tuo koko juurikin tähän mutta ohjelma oli enemmän esillä.

Mutta kuten ystäväni kanssa sovinkin niin ensi vuonna Helsinkiin..

Ei kommentteja