Ally Condie - Crossed (Tarkoitettu trilogia osa 2)

Kuva Risingshadows
Niinhän siinä sitten kävi etten malttanut odottaa tätä niin kauaa että olisin sen tilannut Evanovichin uusimman kanssa vasta (joka itse asiassa tuli tänään tilattavaksi) vaan tein jälkitilauksen ja liitin tämän tuohon edelliseen tilaukseen. Siksi sen tuleminen varmaan venyi ja vanuikin..

Tämä tosiaan jatkaa melkeimpä suoraan siitä mihin edellinen jäi (taitaa olla vajaa puoli vuotta ajallisesti kirjojen välillä, kirja nyt kotona ja minä töissä niin muistin varassa näin sanoisin).

Koska en halua liikoja paljastaa niin lisäämpä taasen tuon takakannen tekstin, tosin enkuksi koska suomennosta ei ole vielä olemassa. Ja eikä tietoakaan tuleeko sitä edes. (BTW Tammen netti sivut eivät sitten millään tavalla kuulu suosikkeihini.. sekavat ja hankalat)

"In search of a future that may not exist and faced with the decision of who to share it with, Cassia journeys to the Outer Provinces in pursuit of Ky - taken by the Society to his certain death – only to find that he has escaped, leaving a series of clues in his wake.

Cassia's quest leads her to question much of what she holds dear, even as she finds glimmers of a different life across the border. But as Cassia nears resolve and certainty about her future with Ky, an invitation for rebellion, an unexpected betrayal, and a surprise visit from Xander – who may hold the key to the uprising and, still, to Cassia's heart – change the game once again. Nothing is as expected on the edge of Society, where crosses and double crosses make the path more twisted than ever. "Tästä tuli nyt vielä enemmän Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogia mieleen kuin tuosta ensimmäisestä osasta.

Pääosassa tässä tosiaan ovat Cassia ja Ky, mutta Xanderkin on koko ajan jossain taustalla. Kirjassa Cassia ja Ky nimittäin vuorottelevat kertojina aina luku kerrallaan. Tämä myös oli enemmän seikkailun omaisempi kuin edellinen osa ja pääosa tapahtumista tapuhtuikin ns. Yhteiskunnan ulkopuolella. Eli ympäristö ei ollut niin tuttu ja turvallinen vaan välillä selviytymisen puolesta piti taistellakkin.

Tässä varsinkin alkoi huomata kuinka erilaisia Cassia ja Ky loppujen lopuksi ovat, Cassia tuntui välillä ihan toivottaman naiviilta, kun taas Ky tuntui osaavan ajatella itsenäisemmin. Toisaalta heillä on ihan erilaiset taustatkin ja se näkyi tässä osassa. Mukaan saatiin parikin uutta hahmoa, joilla on myös enemmän Ky-n tyylinen tausta. Lisäksi tässä kirjassa selviää että myös Yhteiskunnan sisällä on ns. kapinoitsijoita jotka taistelevat Yhteiskuntaa vastaa useammalla rintamalla.. Tästä varsinkin tuli nuo Nälkäpeli vibat..

Pidinkin tässä kirjassa erityisesti siitä ettei kaikki ollut ihan niin ihanan täydellistä Cassien ja Kyn välillä kuin ensimmäisessä osassa. Vieläkään ei oikein tullut selväksi kuinka Ky-Xander-Cassia kolmiolle käy, ja enkä yhtään osaa arvatakkaan koska Nälkäpeli-trilogissa en olisi arvannut sen kolmion loppua. Tässä on kuitenkin niin paljon samaa niitten kanssa mutta.. (Niin minä olen ikuinen "jos vaikka kun-pähkäilijä" siis).

Aion kyllä lukea viimeisenkin osan, kunhan se joskus julkaistaan. Kirjailijan kotisivuilta löytyi tieto että se julkaistaisiin marraskuussa 2012. Aion kyllä ostaa tuon ensimmäisenkin osan joskus hyllyyni, Tammi muuten aikoo julkaista siitä pokkari-version ensi vuonna, sen verran sieltä sivulita sentään sain kaivettua..

Edit(18.1.2012) - Crossedin suomennos Rajalla, julkaistaan 22.6.2012.

6 kommenttia

 1. Hitsi, olen yrittänyt odotella lähemmäs tuota kolmosen ilmestymistä ennen kun alan lukea näitä, mutta vaikeaa se on... Kai sitä pitää vaan hankkia luettavaksi nämä 2 ihan pian :)

  VastaaPoista
 2. Odottaminen ei ole minunkaan vahvimpia puoliani, ainakaan kirjojen suhteen. Tosin muuten voin kyllä aina odotella kunhan minulla on kirja luettavani :D

  Toisaalta välillä on kyllä kutkuttavaakin odottaa jotain kirjaa, miettiä edellisiä osia ja yrittää aavistaa mitä tulee tapahtumaan.

  VastaaPoista
 3. Hei! Tiedän, ettei kukaan ole vähään aikaan tänne kirjoittanut, mutta kysyn silti, että koskas tämä kyseinen Crossed-kirja tulee suomeksi? Kai se on tulossa suomeksi?

  ~Mietteliäs lukia~

  VastaaPoista
 4. Hei,

  Crossedin suomennoksesta ei ole vielä tietoa. (lähde Risingshadows ja Tammen (surkean sekavat) kotisivut)
  Ottaen huomioon että tuo alkuperäinen ilmestyi vasta pari kuukautta sitten (lokakuun lopussa 2011) niin JOS se suomennetaan niin veikkaisin suomennoksen menevän joko vuoden 2012 lopulle tai vielä todennäköisemmin vuodelle 2013. Harry Pottereidenkin suomennosten tulokin kesti noin karkeasti aina sen vuoden verran ja ne suomennettiin sentään "kiireellisinä"...

  VastaaPoista
 5. Hei! Jos kerta tykkäsit tuosta Allyn trilogiasta nii suosittelen ehdottomasti lukemaan Lauren Oliverin: "Delirium" trilogian. Ensimmäinen osa on tullut vasta suomeksi ja kolmas ei ole vielä edes ilmestynyt englanniksi, mutta loistava sarja on jokatapauksessa kyseessä :)

  -Rouzie-

  VastaaPoista