Tuija Lehtinen - Sumulaakson kartano

Tämä Tuija Lehtisen uutuus ilmestyi elokuussa, hyvin niihen aikoihin sen myös ostin ja luin. Samalla ostin myös toisen Lehtisen uutuuden Viesti menneisyydestä (Erja Revon tutkimuksia 2).

Kuten olen useasti maininnut Lehtisen kirjat kuuluvat niihin, jotka ostan automaattisesti niiden ilmestyttyä (ja kun löydän ne kaupasta). Itse pidän hieman enemmän Lehtisen nuorten kirjoista, mutta eivät nämä aikuisille suunnatutkaan huonoja ole.

Tällä kirjalla on muuten oma facebook-sivunsa, jossa Lehtinen hieman avaa kirjan syntyä. Sivu löytyy laittamalla facen hakuun kirjan nimen tai tästä linkistä. Itse löysin tämän vasta kirjan lukemisen jälkeen.

Goodreads


Tässä kirjan takakansi lainattuna;

Kiristä kureliivisi - siniveriset siskokset saapuvat 

Silja ja Elsa Herfurth ovat pienestä pitäen tienneet, etteivät ole keitä tahansa. Heitä velvoittavat aateluus, kartano ja suvun henkinen perintö. Heidän ainoana päämääränään on naida sukuun mies, joka on sopivaa säätyä ja taitaa etiketin. 

Silja on aina ollut myötämielinen perinteille, mutta Elsa kapinoi niitä vastaan. Miten siniveristen sisarusten käy, kun sukukartano joutuu myllerrysten keskelle?


Tuntuu hassulta kirjoittaa tästä näin vähän myöhässä ja myös siksikin että tälle on selvästi tulossa jatko-osa. Päällimmäisenä tästä jäi mieleen että tämän pari juonikuvioita muistuttivat kovasti jotain toista lukemaani kirjaan. En vain saa päähäni että mitä kirjaa. Se oli joku historiallinen rakkausromaani.

Mutta eteenpäin vaikka mikään ei ole ärsyttävempää kuin melkein kielenpäällä oleva nimi. Elsa on aika tyypillinen Lehtisen hahmo, hahmot muutenkin asettuivat tutuille paikoilleen ja niissä ei suuria yllätyksiä tullut. Miljöö sen sijaan oli virkistävä kartano ja sen selviytyminen uudelle vuosituhannelle (vr. Dowton Abbey tv-sarja). Hieman tuli toinen Lehtisen päähenkilö mieleen paikkapaikoin Nooran, kirjoista Maria, Onnentyttö ja Samppanjataivas.
Toivottavasti tähänkin tulisi pari osaa, aina kivempi seurata juonen ja hahmon kehitystä pitempään kuin kirjan verran.

Valitettavasti lopun juonenkäänten arvasi liian helposti, mutta pisteet siitä ettei näitä päähenkilöitä ihan niin vain lepytetä ja he tekevät juuri niin kuin haluavat. Jään odottamaan seuraavaa osaa ja toivon ettei lopputulema ole ihan niin kuin epäilen.

Sama kuin aina, suosittelen Lehtis faneille mutta jos olet vasta tutustumassa niin aloita toisesta kirjasta vaikkapa Maria, Mallitoimisto Pandora tai Nappikaupan naiset.

Ei kommentteja