Enni Mustonen - Morsiuskesä

Tämäkin kirja päätyi äitini kautta haltuuni viime viikolla. Tästä täytyy kyllä myöntää että olen tainnut  tätä kovakantisena pyöritellä kaupassa useampaan otteeseen kaupassa. Aina se on kuitenkin sinne jäänyt (miksi suomeksi kirjat -varsinkin kovakantiset, ovat niin kalliita..) vaikka takakansi vaikutti silloin jo mielenkiintoiselta. Joten ilahduin kyllä kovasti kun tämän sain äidiltäni.

Olen Mustosiakin lueskellut joskus nuorempana enemmänkin (olisiko tuossa yläaste iässä?) samoin kuin mm. Victoria Holtia. Hieman kyllä yllätyinkin kun äskeinen googlettelu paljasti että Mustosen nimimerkin takaa löytyykin Kirsti Manninen. Joku hämärä aavistus asiasta olikin, mutta yllätyin silti.

Itse kirjahan kertoo sairaslomalla olevasta kuvaajasta Laurasta, joka "kiristetään" yhtäkkiä mukaan tosi-tv:n kuvauksiin. Kiristäjänä toimii Lauran edesmenneen miesystävän ex-vaimo, joka on kyseisen tv-sarjan ohjaaja.

"”Laura hei, sä sait Jarkon enkä mä nostanut meteliä. Sä olet tän mulle velkaa."

Kirjassa kuvattava tosi-tv-sarja kertoo maaseudusta, samaan tapaan kuin Maajussille morsian -sarja, eli maajusseille etsitään emäntiä. Muutenkin maaseutu on aika vahvassa asemassa tässä kirjassa. Mustonen mielestäni onnistuukin maaseudun kuvauksessa hyvin, ja itse pystyin yllätävän hyvin samaistumaan päähenkilö Lauraan, joka on/oli kotoisin itse maaseudulta ja oli myöskin maatalonkasvatti. (kuten itsekkin olen).

Tietty mukaan mahtuu romantiikkaa ja sitä maaseudun arkeakin. Tämä oli kivan viihdyttävä kirja, sellainen "hyvän mielen"-kirja. Ei tosin mikään maata mullistava, mutta takuulla luen tämän jossain vaiheessa uudelleen.
Suosittelen lämpimästi välipalakirjaksi.

Itse lisäksi innostuin hieman että voisin lukaista joitakin muitakin Mustosen kirjoja pitkästä aikaa..

Arviota muualta; Jossun lukupäiväkirja ja  lukeminen.fi

Ei kommentteja