Sophie Jordan - Uninvited (Uninvited #1)

Goodreads

Törmäsin tähän vahingossa viime viikolla facebookissa, en tiennyt että Jordanilta olisi tulossa uusi kirja sarja. Pidin edellisestä Liekki-trilogista (Firelight), sarjan ensimmäinen osa on suomennettukin, tosin kaksi muuta osaa luin enkuksi.

Tästä päädyin lukemaan netissä alun ja koukkuun jäin, klikkailin tämä kindlelle ja oli sopivasti vielä vapaapäivä sekä koirat jo lenkitetty, niin luin tämän sitten heti.


En tiedä onko tästä tulossa trilogia vai sarja, trilogia luultavammin kuten kaikista muistakin nykyisin.


Kirjassa ei kerrota sijoittuuko tämä nykyaikaan vai tulevaisuuteen, itse veikkaisin lähitulevaisuuteen tai jopa nykyisyyteen.

Kirja kertoo Davysta, seitsämäntoista vuotiaasta tytöstä, joka on juuri viimeistä vuottaa High schoolissa. Mutta sitten kaikki muuttuu; hänen dna-testinsä tulos on positiivinen, hänellä on tappajan geeni. Hän joutuu jättämään yksityiskoulunsa ja siirtymään valvotulle luokalle muiden saman geenin omaavien kanssa. Siellä hän törmää mm Seaniin, jolla on jo kaulaan tatuoituna merkki siitä että on osoittanut väkivallan merkkejä. Davy on viettänyt hyvin suojattua elämää tähän saakka ja nyt jopa hänen omat vanhempansa pelkäävät häntää.

No, niin perus tarina on aika simppeli, mutta tässä on suoraan yhtymäkohtia mm. keskitysleireistä, noitavainoista ja kaikesta muusta ikävästä. Netissä tätä on verrattu usein myös Nathaniel Hawthornen Tulipunaiseen kirjaimeen. Itselle nousi mieleen myös Margaret Atwoodin Orjatar.

Vaikkakin tarinassa onkin juurikin paljon ajattelemisen aihetta mm. geenitekniikka vs. ympäristö, niin juoneltaan tämä on aika peruskauraa. Jordan silti osaa kirjoittaa vetävästi ja tarina imaisi minut mukaansa. Onnistuipa yksi kohtaus hieman jopa järkyttämään, en muista että olisin vastaavaa kohtaustaa lukenut muista nuorten kirjoista.

Helppo lukuinen, ajattelemista antava kirja, luultavimmin luen seuraavankin osan joskus..

2 kommenttia

  1. Ostelet paljon e-kirjoja Amazonista. Haluaisitko tehdä postauksen, missä löytyisi ohjeet e-kirjan ostamiseen, sellaista en ainakaan heti suomeksi löytänyt. En ole itse vielä yhtäkään kirjaa sieltä ostanut ja haluaisinkin kysyä, miksi maksutavan valitsemisen jälkeen kysytään osoitetta? Kirjahan tulee kuitenkin e-kirjana.

    VastaaPoista
  2. Voin kokeilla tehdä, kiitos vinkistä. Onhan noita tullut ostettu vajaassa vuodessa useampi sata :D

    Osoite varmaankin kysytään joka tapauksessa, Amazonhan myy ihan oikeitakin kirjoja ja muita tuotteita. Toinen syy voi olla että jotenkin sillä vielä varmistavat että luottokortti tiedot ovat oikeat.

    VastaaPoista