Haaste vastauksia

Sain Anulta haasten johon kuuluu kymmenen  kysymystä :) tässäpä vastauksieni, osaa näistä mietittiin useampi päivä :D

Mikä kirja palaa mieleesi säännöllisin väliajoin?

~ Näitä on paljon, paljon uusinta luenkin kirjoja. Usein jäänkin jumittamaan johonkin sarjaan tai kirjailijaan ja ahmin kyseiset teokset uudelleen yhteenpötköön. Säännöllisen epäsäännöllisesti luen lähes kaikkia suosikkejani uudelleen. Nyt on menossa Jane Austenin tuotannon uudelleen luku juurikin. Mutta mm. Harry Potterit, eri tyttökirjat, twilight, Nora Roberts, Charlaine Harris..


Minkä kirjan toivoisit mahdollisimman monen lukevan?

~ Tämä on vaikea, koska makuja on monia mutta vastaan tähän samoin kuin joskus ennenkin että en toivo kenenkään lukevan yhtä yksittäistä kirjaa vaan toivon että kaikki lukisivat edes jonkin kirjan. Ihan sama minkä teoksen, kunhan vain lukisivat. Minun mielestäni kaikki lukeminen avartaa maailmankatsomusta ja on muutenkin hyväksi.

 

Kenen kirjahahmon kanssa haluaisit olla parhaita kavereita tai kenen haluaisit olla poikaystäväsi/miehesi?

~  Kirjabestis olisi *tähän kymmenen minuutin tuumaustauko* Stephanie Plum, Janet Evanovichin päähenkilö. Sitten toiseen osiaan kysymystä, tämä oli helpompi keksiä;  kirjamieheksi keksin kaksikin Jace Wayland  Cassandra Claren kirjoista ja Roarke J. D. Robbin alias Nora Robertsin Eve Dallas-kirjoista.  

 

Mikä on vakavin kirja, jonka olet lukenut?

~ Vakavin on vaikea määritelmä mutta yleisesti ottaen laskisin tähän ns. tositapahtumiin perustuvat esim. Anne Frankin päiväkirja.

 

Mikä kirja kuvaa sinua parhaiten lukijana?

~ vaikea, ehkäpä vaiken näistä.. Meinasin vasta Crazy, Stupid, Love, mutta hokasin sitten että se on elokuva ei kirja.. Mutta en keksi muutakaan järkevään; Hullut, tyhmät rakkaus-kirjat ovat suosikkejani..

Mikä on noloin kirja, jonka olet lukenut?

~ Kaippa se on tuo teinihömppä mitä luen, aika paljonkin. Ihan kaikille en paljasta yleensäkkään että luen nuorten ja lasten kirjoja, melkeimpä enemmän kuin ns. aikuisille suunnattuja.. 

Oletko lukenut kirjan, jota vanhempasi tai isovanhempasi ovat suositelleet? Minkä ja mitä pidit?

~ Viime vuosilta muistan äitin suositelleen vain yhtä tai kahta kirjaa, mutta en ole tainnut kumpaakaan lukea. En muista mitkä nuo olivat muistan vain että tiesin kyllä kirjat entuudestaan ja kumpikin oli sellaista genreä etten niistä yleisesti piittaa.. Hei olisikohan yksi ollut Millenium.-rilogia, jota en ole vieläkään lukenut. Äitini osti kyllä yksi joulu miehelleni nuo kolme kirjaa lahjaksi, ja mies on ne kyllä lukenut ja piti kovastikkin. Mies on katsellut ne elokuvatkin niistä.  Äidilleni vien kyllä mm. uusimmat Tuija Lehtiset ja Kaari Utriot lainaan kun olen ne ensin lukenut. Äidin ja itseasiassa mumminikin hyllystä on päätynyt omaan hyllyyni mm. Kaari Utrion kirjoja. 

Ketkä ovat 3 lempikirjailijaasi ja miksi?

~ 1. Nora Roberts, viihde hömpän ehdoton kunigatar minulla. Olen lukenut lähes kaikki ilmestyneet kirjat, ja aion lukea vastakin. Osaa homman, vaikkakin laatuvaihtelu on suurta mutta niin on kirjoitettujen kirjojenkin määrä. 
2. Tuija Lehtinen, huumori iskee ja näitä jaksaisi lukea uudelleen moneen kertaan. 
3. kolmas onkin vaikea, on niin paljon vaihtoehtoja enkä osaa niistä valita yhtä ylitse muiden; J. K. Rowling, Agatha Cristie, Charlaine Harris, Kaari Utrio, Neil Gaiman,  L. M. Montgomery..


Varhaisin kirjamuistosi?

~ Kirjastoauto jutut ja kuinka koko ala-asteen ajan luin enemmän kuin muut. Jossain vaiheessa mm. opettaja ala-asteella epäili luinko kaikki vai harpoinko tekstin yli lukemisessa.. (luin kaiken, äitini on tämän silloin "tarkistanut") 

Minkä kirjan olet aina halunnut lukea, mutta et ole lukenut vielä?

~ Ikuisella lukulistalla ovat mm. Jumalat juhlivat öisin, Saatana saapuu Moskovaan (tätä olen pari kertaa aloittanutkin) ja niin monta muuta. Nyt on lainassa mm. Bram Stokerin Dracula.. Klassikoita ym pitäisi lukea enemmänkin..

Ei kommentteja