White House Down (elokuva arvostelu)

imdb
Pitkästä aikaa taas on tullut vuokrattua elokuvia. Tämä lähti lauantaina Filmtownista mukaan kun miehen kanssa etsittiin illaksi ajankulua. Me molemmat tykkäämme kunnon toiminta elokuvista ja minua ei ainakaan mitenkään haitannut että tässä on Channing Tatum pääosassa.

Kuten nimestä voi päätellä niin tässä elokuvasa on kyseessä amerikkalaisten pyhin elokuva aihe eli presidentti ja valkoinen talo tarvitsevat pelastajaa pahoilta terroristeilta. Mukaan laitetaan vielä (yllättäen) avioero perheen isä tyttärineen.

Tällälailla takakannessa kerrotaan elokuvasta;

"Washingtonissa poliisina toimiva John Cale (Channing Tatum) menettää suureksi harmikseen tilaisuuden päästä unelmiensa työtehtävään suojelemaan presidentti James Sawyeria (Jamie Foxx) Salaisen palvelun riveissä. Hän ei halua tuottaa huonoilla uutisilla pettymystä pikku tytölleen, joten hän vie tämän kierrokselle Valkoiseen taloon. Yllättäen talon valtaa kuitenkin raskaasti aseistettu puolisotilaallinen ryhmä. Hallituksen luisuessa kohti kaaosta ja kellon tikittäessä vääjäämättömästi kohti katastrofia, Calen harteille lankeaa vastuu presidentin, oman tyttärensä ja koko kansakunnan pelastamisesta."


Tämä oli ihan hyvä toiminta elokuvaksi, nauroimpa jopa pari kertaa. Vaikkakin juoni ja idea oli ihan peruskauraa, amerikkalaisten isänmaallisuutta ammentava. Isä, joka yrittää lähentyä teini-ikäisyyden kynnyksellä olevan tyttärensä kanssa. Mutta silti tämän kyllä katseli ihan mielellään loppuun saakka. Vieläkun tähän olis mukaan ympätty joku rakkausjuttu niin.. Mutta silti tämä ansaitsi bonuspisteitä mm.

- siitä että mukaan oli onnistuttu  laittamaan hyviä huumori kohtia kuten; Presidentti (Jamie Foxx) kaivaa kaapista uutta kenkäpari tuhoutuneen tilalle hän ensin ottaa pukukengät mutta silmät kiinnittyvätkin Niken lenkkareihin ja hän vaihtaakin kengät kädestään lenkkaripariin.." tilannekomiikkaa.. Ja kyllähän terroristeja paetessa on parempi lenkkari jalassa kuin puvunkengät..

Toisen pisteen elokuva ansaitsee siitä etä terroristina oli äärioikeistoa ja presidentin lähinturvamies, joka oli pettynyt presidentin päätökseen lopettaa sota Irakia vastaan. Eikä arabeja tai venäläisiä ym joita ari vuotta sitten vielä nämä leffat vilisivät..

Mutta suosittelen, toiminnan ystäville ja pisteet tosiaan huumorista. Eikä se Channing Tatum ns "wife beaterissa" haittaa olenkaan katselukokemusta. 

Ei kommentteja