tv-sarja kausien arvosteluita vol 1 - The Originals (kausi 3)

Tämä postaus spoilaa sarjan uusinta kautta eli lukeminen omalla vastuulla..Aloitetaampa minun viime viikkojen jumistus sarjasta, uskaltaisimpa jopa väittää sarjan olevan tällä hetkellä suosikkini ja takuulla pääsisi top 3 parhaista tv-sarjoista ikinä tällä hetkellä.. Kyllä arvasitte oikein tämä on se kuuluisi The Vampire Diarsien spinoff eli The Originals..

Huoh, mikä päätös kolmoskaudelle, olen tuon päätösjakson katsellut jo niin monta kertaa että osaan suurimman osan vuorosanoista ulkoa. Itseasiassa olen tainnut katsella koko kauden kahteen kertaan lävitse, ja osia edellisistäkin kausista tässä parina viime viikkona siitä tuo sana jumitus tuolla alussa..

Ja jos nyt saisin käyttööni aikakoneen niin en tiedä menisinkö katselemaan uusimmat Gilmoren tytöt vai tämän sarjan neloskauden. Koska tämä ei palaakkaan kesätauolta syksyllä vaan CWTV on päättänyt että tämä palaa kesken kauden eli vasta ensi vuonna.. Voihan odotuksen tuska taas..

(ja anteeksi huonot suomennokset, itse olen katsellut sarjan kokonaan ilman suomitekstejä..)


Mistä kausi alkaa/mihin jäätiin edellisen kauden jälkeen

Kakksoskauden päätös jaksohan oli myös erittäin onnistunut ja kuinka vihainen olinkaan Klausille siitä tempusta, jonka hän teki Hayleylle. Eli kirosi hänet sudeksi, vain täydenkuun aikaan hän on ihminen ja pystyi näkemään tytärtään.

Kausien välissä on ollut useampi kuukausi ja Klausin "temppu" on saanut veljesten välit erittäin kireäksi. Sisko Freya yrittää toimia tuomarina veljesten välillä mutta ei kovin hyvällä menestyksellä. Rebekah on edelleen noidan ruumiissa ja yrittää löytää keinoa tuoda Kol takaisin.


Hayleyn "ongelma" onneksi ratkaistiin jo toisessa jaksossa, eikä tätä jääty (onneksi) liika ruotimaan muttei annettu heti kaikkea anteeksikaan. Eli aikaan ei saatu koston kierrettä.

Hayley Klausille, juuri palattuaan ihmismuotoon.. Kuva netistä jostain. Jakso S03E02.

Mikaelsonin perheellä on nimittäin uusi isompi ongelma tuloillaan; ennustus joka lupaa heidän tuhoaan.  "They all will fall, one by enemy, one by friend and one by family."

Lisäksi kaupunkiin on saapunut joukko ikivanhoja vampyyreja, heidän ensimmäiset "jälkeläisensä" ja he varoittavat omia isäntiään (Sire) ennustuksesta ja perintölinjojen välisestä sodasta. (Jos onnistuu tappamaan alkuperäisen vampyyrin, niin koko hänen perintölinjansa kuolee kuten opimme TVDssa kun Finn kuoli ensimmäisen kerran).

Jälkeläiset ylhäältä alas; Lucien-Klausin, Aurora-Rebekahin ja Tristan - Auroran veli ja Elijahin.

Juonikuviot sinällän on aika tuttua huttua, mietitään keneen luotetaan ja kuka on uhka kenellekkin. Mikelsonit tietty yrittävät vetää yhtä köyttä ja sopia erimielisyytensä. Kuten Perheen motto kuuluukin "Always and Forever".

Tai kuten sarjassa useasti todetaan muiden toimesta

“Families fight. But when push comes to shove you can always trust a Mikaelson to back another Mikaelson.” — Vincent Griffith


New Orleans:n saapuu myös vanhin vampyyrien salaseura; Trix. He ovat kaikki Elijahin perintölinjaa ja itseasiassa hän on myös kyseisen seuran aikoinaan perustanut. Pääosa Trixin vampyyreista on ikivanhoja ja ovelia, heidän tarkoituksensa onkin taata Elijahin selviytyminen samalla varmistaen omien elämiensä jatkuminen. Vaikka se tarkoittaisi että heidän pitäisi haudata Elijah elävältä salaiseen paikkaan. Trixien johtaja toimii tietysti Elijahin perintölinjan ensimmäinen vampyyri Tristan du Martel.

Jakso S03E04. Hayley haluaa tietää keitä Trixit ovat.


Näistä seuraa kivoja juonikuvioita, kuinka perintölinjojen ensimmäiset ovatkin yhdessä salaliitossa, ja mikä tästä juonittelusta tekeekin herkullista on heidän pitkä yhteinen historia Mikaelsonien kanssa. Sarjassa on useampia muistelukohtauksia heidän yhteisestä historiastaan. Näistä saa myös kivaa lisää sarjan päähahmoihin ja heidän motiiveihinsa.

Tämä sarja on onnistunut yllättämään ensimmäisestä kaudesta saakka juonenkäänteillään ja tämä kausi ei ollut poikkeus itselle isoin yllätys sattui jaksossa 10. Muista kun katsoin jakson ensimmäistä kertaa ja sen verran reagoinkin tähän kuolemaan että mies tuli toisesta huoneesta kysymään että mitä meuhkaan?

Sydämen repiminen tuli ihan puskista, mutta samalla se ratkaisi yhden sarjan kolmiodraamoista eli Hayleyn aviomies Jackson sai osansa Mikaelsonien ongelmista ja hänen sydämensä revittiin rinnasta irti. Hayley ja Jackson vangittiin Trixien toimesta ja Tristan kosti näin Hayleylle tämän aikaisemmat kidutukset..
Yllättävä kuolema ja ottaen huomioon että juuri edellisessä jaksossa Cammie "kuoli", hänen oli taivuteltu leikkaamaan oma kurkkunsa auki Klausin nukkuessa vieressä. Tosin vampyyriveren ansiosta hän muuttuikin vampyyriksi. Mielenkiintoisesti tosiaan sarja jäi joulutaolle tuon Camien tempun jälkeen ja ei tiedetty oliko hän kuollut vai ei, se selvisi vasta tammikuussa, juurikin samassa jaksossa jossa Jackson yhtäkkiä tapettiin. Eli sarja palasi tauolta aika pamauksella. (Kuten tekstistä voi päätellät tämä kuolema järkytti pientä mieltäni kovin, vaikkakin olen team Haylijahissa ollut alusta saakka)Toinen iso käänne tuli kun Davina onnistui murtamaan perintölinjan ja samalla tuomaan Kol:n takaisin elävien pariin. Suunnitelma ei täysin onnistunut kun vain Klausin perintölinja oli ainut joka murtui. Näissä jaksoissa tapahtui myös joka kautinen crossover TVDn kanssa kun Stefan Salvatore saapuu New Orleansiin pakoillessaa vampyyrinmetsästäjää. Tämä oli toteutettu uskottavasti ja se sopi sarjan juoneen hyvin. Kuten myös muut tämän kauden crossoverit tVDn kanssa, ne eivät tuntuneet päälleliimatuille.Klaus on huono oppilas. Kauden keskivaiheilta, Rebekah onnistuttiin pelastamaan valtameren pohjasta.


Kahden muun merkittävän hahmon kuolemiset kauden viimeisissä jaksoissa eivät hetkauttaneet samalla tapaa, Camien lisäksi Davina kuoli. Molemmat ovat olleet sarjassa mukana ensimmäisestä jaksosta saakka. Cammien kuoleman ymmärrän juonen kannalta mutta Davinan en niinkään. Tai juonellisesti Davinan kuolemahan ajoi Marcelin tekemään viimein ratkaisunsa.

Pari viimeistä jaksoa oikeastaan kruunasivat koko kauden ja varsinkin päätösjakso. Kun edellisessä kauden päätösjaksossa olin niiin vihainen Klausille, niin nyt sitten onkin ihan päin vastaiset tunnelmat. En uskonut että Klaus hahmona pystyisi tekemään tuon tasoisen uhrauksen. Davinan kuolema ajoi Marcelin laidan yli. Hänestä tuli tuo ennustuksen tuhoaja, hänestä tuli supervampyyri ja hänen puremansa tappaa jopa alkuperäisen. Valitettavasti tosiaan Klausilla on muitakin vihamiehiä ja Marcel onnistuu heidät kokoamaan.

Kauden loppu tosiaan oli yllätyksellinen ja surullinen, Kolme sisaruksista on kuolettavasti haavoittuneita, yksi kirottu ja yksi uhrautui kärsimään tuskissaan. Klaus tosiaan pelosti sisaruksensa uhrautumalla Marcelin armoille ja sai tätän edelliskaudelta tutun Papa Tundren tikarin rintaansa ja siten kärsii mutta on kuitenkin elossa. Tuo sana Elossa on tärkeä koska Frea onnistui "nukuttumaan" muuta sisarukset ja heidän elinvoimansa on sidoksissa Klaussiin. Hayley onkin nyt vastuussa neljästä nukkuvasta sisaruksesta ja hänen pitää onnistua löytämään parannuskeinot heille. Samalla kun Kluas on muurattuna seinään kärsimässä tuskissaan.

Tosiaan Klaus, joka ei ikinä ole luottanut kehenkään perheensä suhteen luotti nyt Hayleyyn tämän verran ja antoi ohjat lapsensa äidille eli iso kehityskaari on tässä hahmossa nähtävissä. Suurin kiitos tästä taitaa kuulua Cammielle ja Hayleylle.

Elijahin päätökset taas parissa viimeisessä jaksossa osoittivat ettei Klaus yksin ole tämän perheen tuho, hänen päätöksensä (yhdessä Freyan kanssa) lopulta johtivat Marcelin nousuun ja ennustuksen toteutumiseen.

Kauden päätösjaksosta.Pari miinustakin toki keksin, olen saanut New Orleansin kuolleista noidista (esi-isistä) tarpeekseni, ja toivottavasti he nyt pysyvät kuolleina ja kadonneina. En jasa enään kuulla kuinka he eivät hyväksi sitä ja tätä. Myös Claire Holt voisi joko kadota kokonaan sarjasta tai palata pysyvästi, tämä edestakaisin soutu alkaa kyllästyttymään. Samoin Marcel voisi viimeinkin päättää onko hän perhettä vai ei, tai ainakin pitäytyä tässä viimeisimmässä päätöksessään olla heidän vihollisensa.

TVDssä tapahtui kolmen vuoden aikahyppy eteenpäin ja eräässä kohtauksessa Caroline saapuu New Orleansiin etsimään Klaussia ja hänelle selviää ettei Klaus katosi yllättäen kolme vuotta sitten. Joten sama aikahyppy on nyt odotettavissa ensi kaudella The Originalsissakin.

En tosiaan malttaisi odottaa ensi vuoteen näkemään kuinka sarja jatkuu, löytääkö Hayley parannuskeinot? Koska Marcel tajuaa ettei onnistunut tappamaan Elijahia ja Kolia? Kuinka suuttunut Klaus on kun hänen vapautetaan ja kuinka siinä onnistutaan? Kuinka paljo Hope on kasvanut? Mitä neljä sisarusta ovat tehteen unimaailmassa? Voivatko Hayley/Hope vierailla siellä? Joko vihdoinkin näemme Hayleyhin? Kuinka Marcel ja Vincent onnistuvt kaupungin hallitsemisessa? Mitä Josh tekee?
(Ja jos jaksoit lukea tämän ajatusoksennuksen niin kiitos :) ) Ja jos hyppäsit tänne loppuun niin suosittelen katsomaan sarjan..

Ei kommentteja