TV Thursday #22: Paras kotimainen näyttelijä

Kuten on olen useasti todennut sekä kirjoista ja elokuvista ettei kotimaiset hirveästi iske niin sama koskee myös tv-sarjoja.. Eli tähän piti oikein keksimällä keksiä kuka..

Ja nämä eivät nyt ehkä ole näytelleet missään tv-sarjassa jota olisin seurannut mutta nämä nähdessäni ruudussa en ainakaan näyttelijän takiä sammuttaisi tv:tä tai kääntäisi kanavaa.

Lauri TilkanenMinttu Mustakallio


5 kommenttia

 1. Mikä siinä onkin, että kotimaiset ei iske. Itsellä vielä tulee jonkinlainen antireaktio, että vihaa jo jotain suomalaista tuotantoa vain koska se on suomalainen...

  VastaaPoista
 2. Niimpä, mielestäni suomalaiset elokuvat/kirjat voi pääsääntöisesti jakaa kahteen kategoriaan;
  maailman-traagis-surullisimpii - tähän kaikki sotaleffat, vanhemmat juoppoja, poikakodit, sotaorvot etc. kaikki on päin sitä ja kaikki on kamalaa ja tulee aina olemaan kamalaa..

  Toinen on sitten muka hauskat (maalais)komediat; juoppo/kylähullu/tai muuten vaan outo, hieman rakkausjuonta kun nätti naapurintyttö ja siihen ihastuva kiltti poikarukka, ilkeät osapuolet (joko vamppinainen tai komea suosittu lipevä mies). Huumori revitään (muka)väkivallasta, alkoholista, kakkahuumorista tai ressukoista. Joku juonikiemura jonnekkin esim perintö, kuollut mummo, kunnalispolitiikka.

  Itse en välitä noista surullista ja masentavista kirjoista tai elokuvista muutenkaan (oma elämä käy siihen ihan tarpeeksi yleensä) ja komediosta suomalaisissa puuttuu joku tyylilaji tai sitten ei taidot riitä (esim. Salatut elämät vr. Kauniit ja rohkeat). Samoin fantasia/scifi genret ovat olemattomia.

  Tulipa purkaus :D

  VastaaPoista
 3. Loistava purkaus. Osuit naulankantaan. Suomalaisissa elokuvissa/kirjoissa/tv-sarjoissa/teatterissa aina joku alaston juoppo - se kiteyttää mielestäni hyvin suomalaisen kulttuurikentän. Tai sitten just joku Kaurismäki-Louhimies-depressiokuvaus, mitä ei jaksa Erkkikään katsoa.

  Mutta taidanpa siteerata sinua tulevaisuudessa, jos joku kysyy...

  VastaaPoista
 4. En ole tainnut katsoa yhtäkään Kaurismäkeä, ja kun miettimällä mietin niin viimeksi olen tainnut nähdä Kulma pojat ja senkin siksi kun olin kaverin luona ja he halusivat sen katsoa tv:stä. Katsoihan sen mutta huumori tosiaan oli juurikin tyyliä viuhahdus jalkapallo-kentällä. No ei ainakaan ollut ranteet auki depressio-kamaa.

  VastaaPoista
 5. Haha, Lauri Tilkanen on kyllä aika kuuma :P Mutta sama homma, suomalaisia juttuja tulee harvemmin katseltua tai seurattua. Syke, jossa Tilkanenkin on, on ihan hyvä suomalaiseksi tv-sarjaksi :D

  Haastetta heittelen tässä samalla: https://tyttojakirja.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista