Gilmore Girls - Odotukset ja spekulaatiot

Kuva, Entertaiment Weekly (linkki lähteissä)


Ensin eilen julkaistiin uusi traileri:Samoin alkuviikosta julkaistiin pieniä palasia teasereita. Myös haastatteluja ja arvosteluja on alkanut tupsahtelemaan jokapuolelta. Osa arvosteluista hieman spoilaa, joten tarkkana niiden suhteen. Vielä olen onnistunut olemaan kurissa ja nuhteessa, mutta saa nähdä lankeanko tässä viimeisen viikon aikana lueskelemaan noita arvosteluja. Suosikki sivustoni Gilmore News on onneksi ottanut linjan ettei julkaise spoilereita. Myös Suomen Netflixiin on vihdoinkin ilmestynyt mainos ja traileri sarjasta.


Kuvat, Entertaiment Weekly (linkki lähteissä)


Sarjan päätähdet Lauren Graham ja Alexis Bledel ovatkin hirveästi promonneet sarjaa, he olivat alku viikosta mm Saksassa. Myös muut ovat antaneet haastatteluja joka suuntaan. (Kuvat pääosin trailerien still kuvista ja Gilmore New-sivustolta napattuja, linkki sinne lähteissä)

Mitä sitten itse pohdin, odotan ja luulen tapahtuvan? 

~ Odotan kovasti selitystä sille mikseivät Lorelai ja Luke ole naimisissa? Sarja tietysti jäi sellaiseen kohtaan etteivät he virallisesti olleet yhdessä, sekä viimeisessa APS kirjoittamassa jaksossa kuutoskauden lopussa että sarjan viimeisessä jaksossa kauden 7 päätösjaksossa. He kuitenkin ovat yhdessä, tämä on ilmoitettu varmasta lähteestä. Trailerissa Lorelai nähdäänkin puhuvan terapeutille? oletettavasti tästä aiheesta ja siitä että he ovat onnellisia. Todella toivon että tämä on onnistuttu selittämään ja perustelemaan hyvin ja uskottavasti.

~ On kerrottu että kaikki kolme Gilmoren suvun naista ovat isojen muutosten edessä. Emilyn kohdalla muutos on helppo arvata eli leskeksi jääminen. Itse mietin että talo on aika iso ja kolkko yksin asuttavaksi ja itse osaisin hyvin kuvitella Emilyn muuttavan kerrostaloasuntoon, jossa olisi mm. ovimies. Toinen mielenkiintoinen asia on nähdä millä Emily täyttää aikansa, hänen aikansa kului suurelta osin miehensä asioiden hoitoon ja tästä huolehtimiseen. Mitä hän haluaa tehdä päivät pitkät? Emily kun mielestäni ei vaikuta siltä että hän olisi onneellinen laiskotellen ja ilman tekemistä.
~ Lorelain kohdalla isoa muutosta on vaikeampi arvailla, on esitetty että kyseessä olisi jonkinlainen kasvaminen. Lorelaihan on hyvin keskenkasvuisen oloinen läpi sarjan, enemmän tyttärensä ystävä kuin äiti. Itse veikkaan että kyseessä voisi olla jotain lapsensaantiin liittyvää (joko lapsettomuus tai raskaaksi tuleminen).~ Roryn muutos on myös aika itseselvä, mitä hän loppujen lopuksi haluakaan? Siltä se trailerienkin perusteella vaikuttaa, puhutaan kuinka hän juureton etc. Trailerissa ja joissakin julkaistuissa kuvissa nähdään Rory Chiltonissa, itse uskon että kyseessä on jokin vierailu ym. mutta voisiko se avata Roryn silmiä siihen suuntaan että hän sopisi opettajaksi? Toisaalta hän on ollut aina hyvin kunnianhimoinen. Toivon tosiaan ettei Roryn tulevaisuus ole sitä että hän asettuu aloilleen opettajaksi ja äidiksi. Ennemminkin haluisin nähdä Roryn jossain maailmaa pelastavassa roolissa..~ Kuten Bledelkin on sanonut, Roryn tavoitteet eivät ole pelkästään perheen perustamisessa ja siksi tuntuu oudolta että se on saanut niin suuret mittasuhteet. Koska suurin kysymys sarjan palatessa on ollut: "Mitkä ovat neljä viimeistä sanaa?" ja seuraavaksi juurikin: "Kenet Rory valitsee - Dean, Jess vai Logan?". Vaikka ymmärränkin kuinka tuo ei määritä Rorya ollenkaan, niin tälläisenä romantiikka junkiena en voi olla miettimättä tätä. Aloitetaampa spekulointi järjestyksessä eli ensin Dean, eli Roryn ensimmäinen poikaystävä. Koska on paljastettu että Jared Padalecki on ollut mukana kuvauksissa vain yhtänä päivänä en usko että kyseessä on muuta kuin sattumalta taphtunut tapaaminen. Toisaalta tämä olisi siitä syystä juurikin yllättävin valinta..
Seuraavaksi pahapoika Jess, itse pidin Jessistä sarjan aikana ja vieläkin. Mutta jos Lorelai ja Luke ovat yhdessä niin eikö olisi todennäköistä että Jess ja Rory olisivat jossain määrin olleet tekemisessä viimeisten vuosien aikana? Uskon heidän olevan enemmän ystäviä kuin rakastavaisia. Lisäksi koska trailereissa Jess on ainut pojista joka on päässyt puhumaan trailerissa, ja koska tiedän kuinka suojeleva APS on spoilereissa niin kallistun vielä ennemmän siihen kantaa ettei Jess ole niin sanotustu end game. Myös Milo Ventimiglian haastattelut ym osoittavat mielestäni enemmän siihen suuntaan että Jess on Rorylle enemmänkin henkilö joka osoittaa hänelle oikean suunnan..

Jäljelle jääkin suosikkini eli Logan, hänen roolistaan on ehkä vähiten puhuttu vaikkakin hän esiintyy kaikissa neljässä osassa. Samoin Matt Czuzhy ei ole hirveän montaa haastattelua antanut aiheesta. Lisäksi tiedetään että Loganin hahmoon läheisesti liittyvä Live anf Death Brigade on isossa roolissa viimeisessä osassa. Siksi kallistun sille kannalle (ehkä hieman puolueellisesti) että Rory päätyy yhteen Loganin kanssa. Lisäksi kun ajattelen Rorya hahmona niin Logan on poikaystävistä se joka sain häntä eniten ulos kuorestaan ja se jolle hän oli rehellisin. Ja sarjan aikanahan Logan kasvoi paljon, mutten usko että riittävästi siihen että onnellinen loppu olisi ollut mahdollinen seiska kauden lopussa. Ehkä nyt on tarpeeksi kulunut ja tapahtunut että saisimme onnellisen lopun heille..

Lisäksi on verrattu jos Lorelailla oli "vaihtoehtoina" Christopher (Roryn isä) ja Luke, niin Rorylla vastaavat olisivat Jess (=Luke) ja Logan (=Chris). Ja vaikka Rory onkin hyvin samanlainen kuin äitinsä niin ei kumminkaan mielestäni niin samanlainen.~Siirrytäämpä seuraavaan aiheeseen eli kuinka Richardin kuolema vaikuttaa, minua kiinnostaa ennen kaikkea se miksi trailerissa ja muualla näkynyt muistotilaisuus on vasta niin myöhään? Vai onko kyseessä muistelut hautajaisista? Toinen mielenkiintoinen seikka on kuinka perintö jaetaan vai jaetaanko? Olettaisin että testamentti on olemassa ja että omaisuutta riittää, periikö Emily kaiken? Entä onko Rory perinyt jo isoisoäitinsä asettaman säätiön rahat (mikä on oikea suomennos trust fund:lle?), tämä mainitaan sarjan ensimmäisellä kaudella ja se että Rory saisi sen hallintaansa täytettyään 25 vuotta. Tämähän mahdollistaisi juurikin Roryn ns juurettoman vaelluksen ja uravaihtoehdot. Entä onko Yalella jo Rory rakennus?

~ Lisäksi minua kiinnostaa useiden sivuhahmojen kohtalot: Paris, trailerin ja kuvien mukaan hänellä olisi pari lasta, onko tämä pehmentänyt häntä? April, missä hän on, itse veikkaa MIT:ta tai jotain muuta huippu yliopistoa. Mikä hänen suhteensä on isänsä kanssa, entäs Lorelai? Kirk: onko hän vielä Lulun kanssa? Asuuko vielä äitinsä kanssa vai?

Kuva sarjan ensi-illasta 18.11.2016


Alle viikko vielä odottava vastauksia ja silti se tuntuu olevan ikuisuuksien päässä.. Totta puhuen en muista koska olisin viimeksi odottanut jotain yhtä paljon, minun piti viime visiitilläni vanhempieni luokse varmistaa että Netflix toimii siellä maalla, koska olen silloin  sielä talonvahtina.. Se toimii ja katselu eväiden suunnittelunkin olen jo aloittanut..


Lähteet:
Entertainment Weekly; The 'Gilmore Girls' (and Guys) Are Back! Exclusive Photos of the Stars Hollow Crew

2 kommenttia

 1. Tätä minäkin olen odottanut! Gilmoren tytöt oli niiin hyvä sarja, kaikki jaksot tuli katsottua moneen kertaan läpi. :D Traileri ainakin vaikutti lupaavalta. Pitäisiköhän virkistää muistia, ja katsoa vanhat jaksot vielä ennen tämän aloittamista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen myös sarjan katsonut useaan kertaan ja täytyy myöntää että olen jopa erään kauden dvd:t katsellut niin usein että minun piti ostaa koko kausi uudelleen kun vanhat levyt eivät enään toimineet (kausi 5). Itse katselin tuossa keväällä koko sarjan uudelleen, ja senkin jälkeen olen katsellut jaksoja sieltä täältä. Viime viikkoina juurikin kausia yksi ja kaksi.
   Trailerit ovat vaikuttaneet lupailevilta ja sen mitä olen arvosteluja uskaltanut katsoa niin on niissä sanottu että fanit tulevat olemaan tyytyväisiä ja uudet osat ovat parempia kuin kausi 7, ainakin ASPn fanien mielestä.

   Poista