Top 3 Bookish Monday - Series I Haven't Finished Yet

Näitä on useampiakin mutta kuten ain akolme ensimmäiseksi mieleen tullutta.

Niin lasken tähän trilogiatkin, sarja tai trilogia kunhan on useampia kirjoja.

1. Beth Revis - Across the Universe (Matka alkaa)

Olen tästä lukenut kaksi ensimmäistä osaa ja kolmaskin on tainnut löytyä hyllystä jo tovin. Mutta en ole vain lukenut sitä, en edes tiedä miksi. Välillä sen lukeminen käy mielessä mutta vielä en ole edes ekaan sivuakaan lukenut.


2. Lauren Oliver - Delirium 

Tässä on sama tilanne kuin edellisessä, eli viimeinen osa lukematta. Olisiko vielä niinkin että ne ovat molemmat tulleet samassa paketissa hyllyyni. Jospa vika ei olekkaan minussa vaan siinä paketissa kun nämä ovat jääneet lukematta. Joku on pakkanut pakettiin lisäksi antilukuhiukkasia.


3. Robert Jordan - Ajan pyörä

Olen muistaakseni päässyt osaan 17 tai 18, lukemisestä on useampi vuosi mutta muistaisin silti lukeneeni alkupään kirjoja useampaankin kertaan. Pari osaa löytyy hyllystäkin. Oidin sarjan alkupään osista kovastikkin mutten millään muista mikä näissä alkoi tökkiä, pitäisi varmaan joskus aloittaa taas alusta.
Googlettelin että tätä olisi suomennettu 25 osaa (en tiedä lasketaanko Uusi kevät osaksi jolloin luku olisi 26 osaa) ja loppuja osia ei ole edes tulossa suomeksi kun Karisto on lopettanut sarjan suomentamisen. Alkuperäinen sarja on 14 osainen, mutta suomennokset on muistaakseni jaettu kahdeksi eri kirjaksi joten hirveän monta osaa ei jäänyt suomentamatta. Erittäin ärsyttävää lukijoiden kannalta ettei sarjaa (tai sarjoja) suomenneta kokonaan. Itseäni ei niin haitta mutta entäs ne lukijat jotka eivät lue englanniksi?


Kuva: ei tietoa alkuperästä, itse löysin pinterestistä.

2 kommenttia

  1. Ajan pyörä on luultavasti lempikirjasarjani. Jos osaat englantia niin suosittelen lukemaan englanniksi. Etenkin siitä syystä, että kirjat on suomennettu moneksi kirjaksi, mikä katkaisee lukemisen. Laitoin suomentamisesta palautetta ja sain lopulta vastaukseksi, että kyse oli rahasta ja liian vähästä myynnistä. Rakastan näiden kirjojen monipuolista maailmaa! Ehkä aloitan taas joskus uudelleen luvun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan rakastaneeni alkupään kirjoja, olen varmaan lukenut ne Belgarionin jälkeen eli hyvin ensimmäisiä fantasia-kirjoja minulle silloin. Saa nähdä koska iskee vastustamaton tunne että nämä pitää päästä lukemaan uudelleen.

      Poista