Helsingin kirjamessut 29.10.2016

Tämä luonnos on seikkaillut täällä jo kirjamessu viikonlopusta saakka, mutta kun töissäkin on pakko käydä niin se on aina jäänyt kesken. Mutta takaisin asiaan.


Itse tein päätöksen osallistumisesta Helsingin kirjamessuille 2016, jo viime vuoden syksynä Turun kirjamessujen jälkeen. Vakiomessukumppanini oli samoilla linjoilla joten jo silloin syntyi päätös. Harmittavasti itselle osui tuolle viikolle muitakin menoja joihin halusin osallistua, joten pääsin paikalle vain lauantaina. Paikalle päätimme tulle tällä kertaa julkisilla, ensin Onnibussilla ja siitä sitten junalla Pasilaan. Harmi vain kun asuu täällä länsirannikolla niin matkaan menee useampi tunti suuntaansa. Lisäksi kun miettii parilta edelliseltä päivältä jääneitä univelkoja niin olen aika onnellinen kyvystäni nukkua linja-autossa. Eli siinä mielessä oli oikein oiva ratkaisu saapua paikalle julkisilla.

Päästyämme Helsinkiin päätimme käydä vielä syömässä aamupalaa ennenen kuin suuntaisimme messuille, hieman etsiskelimme sopivaa paikka mutta Fazer sitten osoittautui ihan kivaksi, sopivasti heidän pöydissäänkin mainostettiin kirjamessuja.

Itse olin paikalla ensimmäistä kertaa bloggaajana ja minulla oli bloggaajapassi. Vielä sen verran valitan omasta aikataulusta että sen vuoksi en päässyt edes haaveilemaan mm. bloggaajien aamupalaan osallistumisesta.

Alla pari tunnelma kuvaa päivästä, kuten aina oli paikalla erittäin kiva olla ja paljon nähtävää. Hirveästi en suunnitellut aikataulua kun tiesin etten millään ehtisi sekä kuuntelemaan että tutkimaan kaikkea haluamaani. Ja tällä kertaa ei lauataille osunut mitään sellaista että olisin välttämättä halunnut kuulla, joten keskityimme tutkimaan.

Kuvat omiania, laatu kännykkä. 

Mikäpä tälläiselle kirjafriikille olisikaan hauskempaa kuin tutkia loputonta kirja tarjontaa. Vaikka itse nykyisin luen suurimmaksi osiksi e-kirjoja ja enkuksi niin silti voisin ostaa vaikka kuinka paljon kirjoja lisää hyllyyni. Maailmassa on niin paljon mielenkiintoista tietoa ja tarinoita. Antikvaareissa em voi kuin ihalla joitan vanhoja kirjoja ja niiden kuvituksia. Ne voisi ostaa ihan vain sisustuselementeiksi.

Alla joitain mielenkiintoisia teoksia, joista otin kuviakin. Itseä houkuttaisi hankkia nuo Harry Potterien kuvitetut versiot hyllyyni, hieman olen niistä vihjanutkin joulupukille. Niiden kuvitus on niin kaunista (ja on se tarinakin ihan kiva..).


Kuvat omiani. Kuinka kaunis on tuo Tolkienin kirjankansi? Entäs kirjan nimenä Kaniiininhoitokirja..


Taisi olla ensimmäinen kerta kun messuilla lähti kirjojen ostaminen hieman lapasesta. Hieman kyllä mietin mielenterveyttäni kun kannoin 19 ostamaani kirjaa kasseissa ratikassa ja muualla. Onneksi niitä sai kuitenkin messupaikalla narikkaan talteen väliajaksi. Mietin itsekseni siinä ettei se jonkun vinkki twitterissä perässävedttävästä matkalaukusta narikassa olisi ollut yhtään hullumpi idea. Varmaan ensi kerralla sitten varaan aiankin jonkun kassin mukaan ettei tarvitse paikanpäältä etsiä kohtuullisen näköistä mihin viitsisi pakosta rahojansa tuhlata. Onnea on, myös kaveri jonka käsiin voit antaa kannettavaksi ylimääräisen pussin kirjoja tai kirjapinon kun sekoat 2e:n osastolla niin etteivät omat kädet enään riitä.

Tässä kollaasia ostamistani kirjoista: ylhäällä vasemmalla - miehelle ostetut / ylhäällä oikealla - muualta kuin 2e:n osastoilta / alhaalla vasemmalla - itselle ostetut / ja alhaalla oikealla - 2e:n osastoilta ostetut.

Tuo Jarkko Steniksen kirja on signeerattu, lisäksi tuolla näkyy Tuija Lehtisen Dibitassut ja kaktusplaneetan kissakuningatar -kirja josta en ole vielä päättänyt meneekö pukinkonttiin vai pidänkö itse. Noiden lisäksi ostin lehden? julkaisun Finnish Weid 3 Enter The Weird.


Kuva omani. 

Hieman jäi kaihertamaan ajan puute messuilla ja olikin puhetta josko ensi vuonna paikalle pääsisi kahtena päivänä. Silloin ehtisi paremmin keskittymään ohjelmaankin eikä vain ihailemaan ja haalimaan kirjoja. Päivämäärän laitoin jo ylös kalenteriin ja kerroin ystävälleikin sen.

Ei kommentteja