Top 3 Bookish Monday - Favorite Places to Read

Lempipaikani lukea:

Ensinnäkin voisin paljastaa sen verran että täydelliseen lukukokemukseen minulla vaaditaan sitä että olen yksin. Meteli ja häly eivät haittaa minua lähinnä se että joku keskeyttää lukemisen haittaa. Tai se että saatan elää kirjan mukana huomaamatta enkä pidä vieraiden ihmisten katseista silloin (itskeminen, nauraminen). Yleensä julkisilla paikoilla (Bussi, odotusaula etc.) luenkin valittuja kirjoja, cozy mysteryt ja dekkarit toimivat, eivät ole yleensä liian tunteita herättäviä.

Mutta taisin paikkoihin joissa mieluiten luen:

Oma sänky, ihan ehdottamasti eniten luen sängyssä illalla ennen nukkumaan menoa ja usein hyvän kirjan sattuessa kohdalle yöunet äävätkin liian lyhyiksi. Nykysiin yritänkin vältellä ns. hyvien kirjojen (uusien) lukemista aamuvuoroa edeltäväinä iltoina. Tai säästelen niitä siihen että saan lukurauhan, koska hyvät kirjat tykkään lukea yhdeltä istumalta rauhassa vielä mieluiten kahvikupin (kuppien) kanssa eikä suklaakaan haittaa.

Sohvan nurkka, meillä on kulmasohva, jonka nurkka on täydellinen lukemiseen (ja tv:n katseluun). Lisäksi kahvikuppi pysyy pystyssä sohvalla, joten saan samalla juotua kahvia.

Joskus harvoin tykkään myös lukea keittiönpöydän ääressä mutta meillä se toimii lähinnä tavaroiden säilytyspaikkana enemmäin kuin varsinaisena pöytänä jonka ääressä voisi syödä etc. Niin aika harvoin siinä nykyisin tulee luettua. Kätevä paikka lukea kahvikupin ja naposteltavien paikka on lähellä.

Minulla on myös yleensä kirja (nykyisin kindleni) mukana joka paikassa ikinö ei tiedä koska joutuu odottamaan ja silloin on kiva jos kirja on mukana eikä tarvitse miettiä mitä tekisi. Parhaiten ajan tappaminen lukemalla onnistuu paikassa, jossa saa virvokkeitakin eli kahvia tai jotain muuta.

Kuva Pinterest

4 kommenttia

 1. Eli toisin sanoen mikä tahansa paikka, missä on kahvia...? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti ja niin totta :D kaikki ystävänikin allekirjoittaisivat tuon..
   Hätätapauksessa olut tai viini voisi ajaa saman asian :D
   Hassua sinänsä että paikka missä luen eniten eli oma sänkyni niin siinä en juo kahvia samalla - yleensä, joskus teetä kylläkin. Mutta päivällä jos luen (tai katselen tv:tä/elokuvaa tai hengitän) niin kahvikuppi on käsillä.

   Poista
 2. Peukutan täysillä sohvannurkkaa! Se on itselläni paras paikka lukea, ja siinä luenkin ehdottomasti eniten. Sänkyäkään vastaan minulla ei mitään ole, mutta nukahdan melatoniinin ansiosta iltaisin niin nopeasti etten kovin pitkään ehdi sängyssä lukea :D Ja kyllä, kahvikuppi on usein lukiessa minullakin käsillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse luen eniten sängyssä mutta ikä alkaa tehdä (mukavuuden halu) tehtäviensä ja välttelenkin lukemista jos tiedän että olisi pakko nukkua seuraavaa päivää ajatellen. Hyvä kirja niin helposti imaisee mukaansa että pieni väsymys kaikkoaa. Parin-kolmen yöunilla ei enään meinaa jaksaa aamuvuoroa pirteänä :D ei edes kahvin ja energiajuomien voimin. Mutta aamuvuoron jälkeen pysyy hyvin hereillä iltaa hyvän kirjan kanssa :)

   Poista