John Twelve Hawks - Matkaaja

Risingshadow
Tämä tarttui hyllystä mukaani eräällä kirjasto reissulla. Takakansi vaikutti mielenkiintoiselta, samoin kun nimi.

Takakansi;
"Maailmaa hallitsee verkko, joka tietää sinusta kaiken. Ja se tekee kaikkensa, jotta et tietäisi totuutta.

Ihmiskunnan ainoa toivo ovat matkaajat, joilla on kyky nähdä selkeästi. Mayan tehtävänä on puolustaa heitä viimeiseen hengenvetoon."


En tiedä onko viime aikoina tullut luetua liikaakin tätä lajityyppiä kun en ihan tähän ihastunut. Perusjutut tuntuivat olevan kunnossa; ass-kickin-naispäähenkilö, isoveli-valvoo tulevaisuus, sotilas-salajärjestö-pahikset, pelastettava kohtuu hyvännäköinen-motoristi-mies, joka on matkaaja..
Muttei tämä oikein päässyt vauhtiin ja juoni tuntui hirveän tönköltä ja joku määrittelemätön juttu puuttui..

Mayan sisäiset tunnontuskat tuntuivat hassuilta,ja muutenkaan henkilöihin ei tahtonut saada otetta. Maya oli siis harlekiini, jonka tehtävänä on suojella matkaajia. Harlekiinit taas polveutuivat mm temppeliherroista, samuraista ym. eli sukuvelvoitteet olivat vahvat ja Mayankin koulutus oli alkanut jo lapsena tämän isän toimesta.

Matkaajat taasen, no, itseasiassa en oikein kunnolla käsittänyt mikä heistä teki niin vaarallisia yhteiskunnalle.. Mutta heidät kuitenkin on melkein tuhottu. He pystyvät keräämään sisältään energiaa/valoa ja siten matkustamaan toisiin maailmoihin.. Tosin nähdäkseni nuo maailmat olivat aika laimeita ja oli todennäköisempää että matkaaja kuolee siellä kuin että koko matkaamisesta olisi jotain hyötyä..

Ehkäpä tuokin selviäsi jos lukisin tämän jatko-osan, joka on jo suomennettukin Pimeä joki. Itseasiassa täsmä on trilogia ja sen nimi on Neljäs piiri. (Piiri on maailma jonne matkaaja matkustaa, siitä tuo nimi)

Neljäs piiri / The Fourth Realm

1. Matkaaja (2006) / The Traveller (2005)
2. Pimeä joki (2008) / The Dark River (2007)
3. The Golden City (2009) /suom. ?? (veikkaan ettei ole tulossa, yllättäen on lopettu sarjan kääntäminen kesken..)

Ei sen puoleen veikkaan etten tule tätä enempää lukemaan.

BTW: en tiedä onko tämä mielenkiintoista vai naurettavaa, mutta näiden kirjoittajan todellista henkilöllisyyttä ei tiedetä. Hän mm. kommunikoi kustantajansakkin kanssa vain satelliittipuhelimen välityksellä ja silloinkin muuttaa äänensä.. Luinkin netistä arvauksia että itseasiassa kirjailija olisikin nainen..  Toisaalta hän kyllä kirjoittaa näissä ns. verkosta, jonka ulkopuolella siis hän pyrkii elämään..

Tuosta kirjan verkosta tulikin mieleen että pelottavinta näissä kirjoissa kylläkin oli se että ne voisivat sijoittua nykypäivään, tulevaisuuden sijaan.. Teknologia jotan tabulat (verkon pahat ihmiset) käyttävät on olemassa ja on oikeastikkin toiminnassa juurikin kuinka kirjassa kuvaillaan mm. Lontoossa.  Taas pääsee oma pieni salainen salaliittoteoristini valloilleen..


Kirjan tiedot:
Kustantanut - Otava (ensimmäinen painos 2006 ja toinen 2008)
Alkuperäinen nimi - The Traveller (2005)
Suomentanut - Natasha Vilokkinen.

2 kommenttia

  1. En uskaltanut lukea koko juttua loppuun: sain kirjan nimittäin jokunen vuosi sitten siskoltani lahjaksi ja se on edelleen kesken. Jokin kirjassa tökki enkä saanut siitä kovin montaa sivua luettua. Nyt se näköttää yöpöydän hyllyllä TBR pinossa.

    VastaaPoista
  2. Minullekkin käy usein noin että en uskalla lukea jonkun postausta kun sama kirja odottaa lukupinossa :)

    Minä en hirveästi ihastunut tähän, kuullosti hyvälle mutta jokin ei toiminut, tökkivää ja täyteen ympättyä.. Jostain luin kommentin että toi mieleen elokuvan kässärin ja totta mielestäni..

    VastaaPoista