Veronica Rossi - Paljaan taivaan alla

Risingshadow
Tästä taisin ensimmäisen kerran lukea Q+Blackin blogista (linkki sinne tuolla alhaalla) ja kiinnostuin sen verran etä pitihän tämä varata kirjastosta.

Lukemisestakin on jo parisen viikkoa, olen hieman myöhässä näiden postausten kanssa kun ei ole kirjoittaminen maistunut..
Tämänki postauksen runko on ollut kyllä luonnoksena tuosta lukemisesta saakka täällä bloggerin syövereissä..

Mutta joskos aloittaisin kertomalla pari sanaa kirjan juonesta.

Kirjan päähenkilö on Aria, nuri tyttö joka on elänyt koko elämänsä Haave-nimisessä kuvussa. Ulkomaailma on nimittäin nykyään vaarallinen ekologisen katastrofin jäljiltä. On kulkutauteja eetterimyrskyjä, nälähätää etc. Mutta kuvussa ihmiset ovat turvassa ja pystyvät virtuaalimaailmansa avulla tuntemaan kaiken ja menemään minne vain.

Perry taasen on nuori mies kupujen ulkopuolelta ja elää heimonsa kanssa luonnonvoimien armoilla. Hänellä on myös ns. pitkälle kehittyneitä kykyjä tai jopa yliluonnollisisksi luokiteltavia kykyjä.

No, yllättäen näiden kahden nuoren tiet kohtaavat, jopa traagisella tavalla ja siitä alkaakin eräänlainen selvitymiseikkailu..


Kuten ylhäältä varmaan voi rivien välistä lukea niin tämä ei noussut mitenkään suosikikseni..

Ensinnäkin en pitänyt alusta yhtään, joissain kirjoissa tuo "hypätään heti toimintaan" -alku toimii, mutta tässä se ei mielestäni toiminut ja sai minut vain ihmettelemään kokoajan.

Muutenkin mieltäni kaihersi koko ajan se että Arian kodista ei oikeastaan kerrottu mitään, hänet vain sysättiin heti kupujen ulkopuolelle. Tai jos jotain kerrottiin niin hyvin ylimalkaisesti.  Perrystä sain hieman paremman otteen.

Juoni sitten, joo eipä siitäkään mitään kehuttavaa ole. Aika ennalta arvattava ja pari aika ei loogista juonenkäännettäkin. Koko lukemisen ajan tuntui että jotain puuttuu, aivan kuin kirjasta olisi leikattu kohtia pois tai jotain.

Jottei tämä menisi ihan lyttäykseksi niin kerrottakoon että kirjan maailma oli mielenkiintoinen, tosin se suurelta osin keskittyi kupujen ulkopuolelle. Samoin nämä Perryn ja muiden ulkopuolisten kyvyt olivat mielenkiintoisia.

Tämäkin on trilogian aloitusosa, ilmeisesti nuorille ei enään kirjoiteta muuta kuin trilogioita.. Sarjan toinen osa ilmestyy ensi vuoden helmikuussa (7.2.2013) ja on nimeltään Throught the Ever Night. Saatan lukaista sen jos törmään siihen mutta maltan kyllä odottaa suomennostakin..

Kirjan tiedot
Kustantanut - WSOY (julkaistu huhtikuussa 2012, ompas nopsasti suomennettu..)
Alkuperäinen nimi - Under The Never Sky (julkaistu 3. tammikuuta 2012)
Suomentanut - Inka Parpola

Muita tämän lukeneita;

Nafisan - Yöpöydän kirjat 
Hansu - Booklovin' 
Q+Black - Lukunurkka

6 kommenttia

 1. Heip!

  Ei liityt tähän mitenkään, mutta koska sie olet jonkinlainen Stephanie Plum expertti, niin jos äsken katsoin One for the money leffan (ja nauroin kippurassa), niin voinko hypätä suoraan lukemaan seuraavaan osaan vai onko leffa pätkinyt kirjaa niin paljon, että olisi suositeltavaa ensin lukea kirja? : )

  Mietin vaan, että kun juoni pääpiirteissään on tiedossa, niin sinänsä oli kutkutus saada tietää, mitä sitten taphtuu!

  VastaaPoista
 2. Vaikea kysymys, koska itse en pitänyt leffasta ihan niin paljoa kuin kirjasta. Mutta kyllä periaatteessa voit hypätä suoraan kakkososaan. Seitsämänkös näitä on nyt suomennettu (18 on julkaistu kaiken kaikkiaan ja 5 ns välikirjaa), itse olen lukenut vain ekan suomeksi. Ja suosittelen kyllä lukemaan enkuksi, jos vain löydät ne. Ainakin meidän kirjastosta ne löytyvät.

  Itse olen useasti nauranut ääneenkin näitä kirjoja lukiessa :D ja Steph hahmona on loistava, naisellinen, jääräpäinen muttei liiaksi, kekseliäs etc..

  VastaaPoista
 3. Ehkä selailen ensimmäistä ja katson luenko kunnolla ja sitten seuraaviin osiin. : ) Pitää katsoa, millä kielellä löytyy helpoiten kirjastosta, koska tuntuu, että näitä voi hurahtaa useampi putkeen! : )

  VastaaPoista
 4. Suosittelen lämpimästi lainaamaan useamman kerralla :) kuten varmaan tiesitkin yksi lempi kirjasarjojani.

  VastaaPoista
 5. Olen huomannut ja siksi oli helppo kääntyä siun puoleen tässä asiassa! : )

  VastaaPoista
 6. Odotan kyllä innolla mitä mieltä olet kirjoista :)

  VastaaPoista